World
Updated at:

Γιατί υποχώρησαν οι Ρώσοι-Τακτική ή αδυναμία;

''Αυτό που συνέβη τις τελευταίες τρεις ημέρες στην περιοχή του Χάρκοβο είναι ντροπιαστικό και τρομερό. Και το πιο τρομερό είναι ότι το ενδεχόμενο αυτής της ήττας ήταν γνωστό εκ των προτέρων, αφού ήταν γνωστό σε όλους ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ετοίμαζαν εκεί μια αντεπίθεση'', επισημαίνει σε άρθρο του, ο αναλυτής Vladimir Skachko στο antifashist.com. 

CONTINUE READING

Καθώς, ο διοικητής της ταξιαρχίας Vostok Alexander Khodakovsky έγραψε στο κανάλι του στο telegram ''Πληροφορίες σχετικά με τα σημάδια προετοιμασίας επίθεσης στην κατεύθυνση του Χάρκοβο προήλθαν από διάφορες πηγές - αυτό δεν ήταν έκπληξη. Πώς αξιολογήθηκε, πώς αντέδρασαν σε αυτό, πώς κατάφεραν να προετοιμαστούν και αν προετοιμάζονταν - αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα''. 

Και συνεχίζει ο αρθρογράφος, το γεγονός ότι προετοιμάζεται μια «αντεπίθεση» στην περιοχή του Χάρκοβο δεν γράφτηκε μόνο από έναν άγνωστο στρατιωτικό διοικητή. Τώρα εξηγούν ακόμη και γιατί η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ξεπέρασε τη διοίκηση των συμμαχικών δυνάμεων της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (SVO). Γιατί, λένε, νόμιζαν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα ενεργούσαν όπως στην περιοχή της Χερσώνας. 

Τρεις μέρες για τους Ουκρανούς, μήνες για τους Ρώσους 

Δεν είμαι στρατιωτικός ειδικός για να κρίνω ή έστω να σχολιάσω αυτό. Αλλά έχω μάτια και αυτιά. Και το αποτέλεσμα είναι γνωστό: σε τρεις ημέρες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ανακατέλαβαν τέτοιο έδαφος, η κατάληψη του οποίου χρειάστηκε μήνες από τις δυνάμεις του NMD. Και η APU δεν πρόκειται να σταματήσει. Και πού θα ξεκινήσουν το επόμενο κύμα «αντεπίθεσης»; , ξέρουν (πρέπει να ξέρουν σίγουρα) οι ένστολοι διοικητές, τονίζει ο αρθρογράφος. 

Και τι γίνεται με τη Ρωσία; Όπως αποδείχθηκε, " μέσα σε τρεις ημέρες, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση για τον περιορισμό και την οργάνωση της μεταφοράς της ομάδας στρατευμάτων Izyum-Balakley στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ ." Για ποιο λόγο; Για την επίτευξη των δηλωμένων στόχων μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την απελευθέρωση του Ντονμπάς. Για το οποίο, μάλιστα, « διεξήχθησαν δραστηριότητες αποσπάσεως της προσοχής και επίδειξης με τον προσδιορισμό των πραγματικών ενεργειών των στρατευμάτων ».

Εκεί λοιπόν, αποδεικνύεται, "sho that booze", όπως λένε στην Ουκρανία. Μετατόπιση του προφανούς υπέρ του μη προφανούς, κρυφού. Αγνοώντας το αγγλοσαξονικό λεγόμενο «duck test», το νόημα του οποίου είναι: «Αν μοιάζει με πάπια, κολυμπάει σαν πάπια και εφόσον κολυμπά σαν πάπια, τότε μάλλον είναι πάπια» 

Έτσι συνέβη στην περιοχή του Χάρκοβο: έμοιαζε με μεγαλειώδης ήττα, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μια «ανασυγκρότηση». Και αυτό δεν έπρεπε να καθησυχάσει όλους όσους παρακολουθούν και ανησυχούν για το NWO και το αποτέλεσμά του.

Και αν αυτό ήταν αλήθεια ή παραπληροφόρηση από τον Αντιστράτηγο Ιγκόρ Κονασένκοφ, ο οποίος ανέφερε χαρούμενα για αυτή τη θέση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, δυστυχώς, μόνο ο χρόνος θα δείξει. Αλλά υπάρχει μια πληροφοριακή μετάλλαξη του SVO: από το "Konashenkovshchina" στο "Kutuzovshchina". Από το απλό καύχημα για επιτυχίες μέχρι τις απόπειρες εξηγήσεων: λένε, δεν υποχωρήσαμε απλώς και αφήσαμε τα προηγουμένως κατεχόμενα εδάφη, αλλά κρατήσαμε το στρατό για να νικήσουμε αργότερα. Ο στρατάρχης Μιχαήλ Κουτούζοφ το 1812: έφυγε από τη Μόσχα, αλλά έσωσε τον στρατό, με τον οποίο στη συνέχεια συσσώρευσε τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη την πρώτη μέρα.

Τα λόγια του Καντίροφ για την πορεία του πολέμου 

Θα μπορούσε να είναι αυτό; Φυσικά. Σε κάθε περίπτωση, όλοι όσοι, όπως εγώ πιστεύουν στην εγκυρότητα, τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα όχι μόνο του SVO, αλλά και της άνευ όρων νίκη του με τη μορφή της παράδοσης του νεοναζιστικού καθεστώτος του Ζελένσκι, ήθελαν να είναι έτσι. Ώστε να έχει δίκιο ο επικεφαλής της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος είπε: «... Σας δηλώνω επίσημα ότι όλες αυτές οι πόλεις θα επιστραφούν πίσω. Οι άνθρωποι μας είναι ήδη εκεί, τα παιδιά είναι ειδικά εξοπλισμένα για αυτή τη δουλειά, άλλοι 10.000 μαχητές είναι έτοιμοι να φύγουν και θα φτάσουμε στην Οδησσό στο εγγύς μέλλον. ... Εάν δεν γίνουν αλλαγές σήμερα ή αύριο στη στρατηγική διεξαγωγής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, θα πρέπει να επικοινωνήσω με την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, την ηγεσία της χώρας, προκειμένου να τους εξηγήσω την κατάσταση που συμβαίνει πραγματικά στο έδαφος εκεί ».

Ο Καντίροφ, επαναλαμβάνω, θέλει να πιστέψει. Επειδή είναι ήδη γνωστό πόσο υψηλά είναι τα διακυβεύματα στο NWO - το μέλλον της Ρωσίας διακυβεύεται. Και ήδη τώρα, οι Ουκρανοί νεοναζί σε όλα τα επίπεδα έχουν ανακοινώσει το τίμημα της νίκης ή της ήττας σε αυτόν τον πόλεμο του NWO. Ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (NSDC) Oleksiy Danilov, μια πρώην συμμορία μικροαπατεώνων-εγκληματιών που ξεκίνησε το δρόμο της προς την ηγεσία της Ουκρανίας κάνοντας εικασίες σε βαμμένα κουτάβια, περνώντας τα για λύκους, το είπε πιο ξεκάθαρα: ''Εμείς, αν η Ρωσία παραμείνει όπως είναι, είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσει άλλον πόλεμο. Ως εκ τούτου, το καθήκον μας είναι να κάνουμε τη Ρωσία τέτοια ώστε να μην έχει καν την επιθυμία να σκεφτεί ότι μπορεί να επιτεθεί στους γείτονές της, ειδικά με τον τρόπο που έκανε σε σχέση με τη χώρα μας'' Και υποσχέθηκε: κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα σταματήσουν εκεί που τελειώνουν τα ουκρανικά συμφέροντα.

Τον υποστήριξαν άλλα «αγόρια» από την ηγεσία της Ουκρανίας - ο υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov, ο επικεφαλής του προεδρικού γραφείου (OPU) Andriy Yermak, ο σύμβουλος-ομιλητής του Mikhail Podolyak, ακόμη και ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος αρνήθηκε εντελώς οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τη Ρωσία. για την ειρήνη, ενώ αυτό δεν θα εγκαταλείψει το ουκρανικό έδαφος. Και μετά γέλασε: λένε, ο ρωσικός στρατός έδειξε ό,τι καλύτερο μπορούσε - έδειξε την πλάτη του στους Ουκρανούς, τρέχοντας. Και το συνόψισε:

« Πιστεύετε ακόμα ότι είμαστε ένας λαός; Ακόμα πιστεύεις ότι μπορείς να μας τρομάξεις, να μας σπάσεις, να μας πείσεις να κάνουμε υποχωρήσεις; Αλήθεια δεν κατάλαβες τίποτα; Δεν καταλαβαίνετε ποιοι είμαστε; Για τι είμαστε; Για τι πράγμα μιλάμε? Διαβάστε τα χείλη:

Το κρύο, η πείνα, το σκοτάδι και η δίψα δεν είναι τόσο τρομερά και θανατηφόρα για εμάς όσο η «φιλία και αδελφοσύνη».  Όμως η ιστορία θα τα βάλει όλα στη θέση τους. Και θα είμαστε με γκάζι, φως, νερό και φαγητό... και ΧΩΡΙΣ εσένα! »

Με ποιον τρόπο μπορεί να αλλάξει η πορεία της στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης 

Και η στρατηγική νίκη του NWO πρέπει να είναι και σίγουρα θα είναι εάν όλα όσα συνέβησαν στην περιοχή του Χάρκοβο αναλυθούν και αξιολογηθούν πραγματικά όχι ως προχειρότητα ή -ακόμη χειρότερα- προδοσία κάποιου, αλλά ως τακτικά βήματα για χάρη:

- διατήρηση, επανεξοπλισμός και ανασυγκρότηση του στρατού και των δυνάμεων της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, όπως είπε ο στρατηγός Konashenkov·

- εκπλήρωση του πρώτου καθήκοντος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να προστατεύσει το DPR και το LPR.

- δημιουργία παγίδας για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας: προσέλκυση εφεδρειών και όλων των έτοιμων για μάχη ουκρανικών μονάδων σε ανοιχτή μάχη με στόχο την περαιτέρω καταστροφή. (αυτό συνέβη εν μέρει στην περιοχή Χερσώνα).

- εκπλήρωση των άλλων καθηκόντων του Πούτιν για αποναζοποίηση, αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας και μεταφορά της στον ουκρανικό λαό. Αυτό, επίσης, και όχι μόνο την υπεράσπιση του Ντονμπάς. 

Μετά από δύο τέτοιες τακτικές αποτυχίες, θα είναι δύσκολο για τις δυνάμεις του NMD να ελπίζουν στρατηγικά στην πίστη των Ουκρανών, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να δαπανηθούν πρόσθετες δυνάμεις και πόροι για την «ανάπτυξη» των απελευθερωμένων περιοχών. Θα πρέπει να κρατήσουμε εκεί φρουρές, ενισχυμένες μονάδες των δυνάμεων ασφαλείας και των ειδικών υπηρεσιών, να δημιουργήσουμε τις δικές μας αρχές από τους εισαγόμενους αξιωματούχους και αυτό και αυτό.

Και ειδικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες τοποθετήθηκαν για τα επιτεύγματα του Κιέβου 

Η Ουκρανία έχει ανακτήσει το έδαφος. Οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες δεν είναι απολύτως ομόφωνοι ως προς το αν αυτό θα έπρεπε ήδη να θεωρηθεί ως σημείο καμπής στον αγώνα κατά των Ρώσων εισβολέων.

Τα ρωσικά στρατεύματα αποσύρθηκαν από τμήματα της περιοχής του Χάρκοβο στην ανατολική Ουκρανία . Για παράδειγμα, οι Ουκρανοί στρατιώτες μπόρεσαν να ανακαταλάβουν την πόλη Izyum. Η Ουκρανία επίσης κερδίζει έδαφος στο νότο - τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την περαιτέρω πορεία του πολέμου;

Ο στρατιωτικός ειδικός Γκούσταβ Γκρέσελ είναι αισιόδοξος. «Αυτό μοιάζει πολύ με το σημείο καμπής, τουλάχιστον σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση», λέει στην ειδική του ZDF . ''Οι Ρώσοι έχασαν πολύ ισχυρές δυνάμεις.  "Υπάρχει μια δεύτερη περικύκλωση στη Χερσώνα. Λόγω έλλειψης πυρομαχικών, θα μπορούσε επίσης να καταρρεύσει σε λίγες μέρες ή αυτά τα στρατεύματα θα μπορούσαν να συνθηκολογήσουν", εξηγεί ο Γκρεσέλ. «Και τότε έχουμε σημαντική αποδυνάμωση του ρωσικού στρατού όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό».

Ρώσοι στρατιώτες αιφνιδιασμένοι στο Χάρκοβο

Ο απόστρατος συνταγματάρχης Βόλφγκανγκ Ρίχτερ δεν είναι τόσο σίγουρος. ''Αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις». Αλλά: "Αυτή δεν είναι ακόμη μια στρατηγική ανατροπή. Το τέλος του πολέμου δεν φαίνεται ακόμη", είπε ζωντανά στο ZDF. 

''Η πολεμική ετοιμότητα των Ρώσων στρατιωτών καταρρέει, πολλοί τράπηκαν σε φυγή, εξηγεί ο συνταγματάρχης Τζατζ. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για «σημαντικό χαμηλό σημείο''. 

Οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες συμφωνούν ότι η Ουκρανία αιφνιδίασε τη Ρωσία. ''Έπιασαν τους Ρώσους απροετοίμαστους'', είπε ο Ρίχτερ. 

 
Επιπλέον, σύμφωνα με τους ειδικούς, ''η Ουκρανία πολέμησε εναντίον αδύναμων σχηματισμών του ρωσικού στρατού. Αυτό οδήγησε σε μια γρήγορη ανακατάληψη'', σύμφωνα με τον Gressel, και ξέσπασε χάος. ''Οι Ουκρανοί εκμεταλλεύτηκαν πολύ επιδέξια αυτό το χάος και τώρα έχουν κάνει αυτά τα μεγάλα κέρδη στο έδαφος''.
 
Οι διαπραγματεύσεις συζητούνται ανοιχτά στη ρωσική κρατική τηλεόραση και οι πολιτικοί ζητούν την παραίτηση του Πούτιν. Η προπαγάνδα δεν λειτουργεί πλέον, σύμφωνα με τον ειδικό της Ρωσίας Νίκο Λανγκ
 

Και στη Ρωσία φαίνεται να υπάρχουν αμφιβολίες. «Η προπαγάνδα δεν λειτουργεί πλέον», λέει ο ειδικός της Ρωσίας, Nico Lange, ζωντανά στο ZDF. 

Ακόμη και ο πρώην βουλευτής Boris Nadezhdin εξέφρασε κριτική σε ρωσικό talk show. Η εκπομπή προβλήθηκε στο NTW, το οποίο ανήκει στην κρατική εταιρεία Gazprom. Οι άνθρωποι που είπαν στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν  ότι η επιχείρηση θα ήταν γρήγορη και αποτελεσματική «μας ξεγέλασαν όλους», είπε ο Nadezhdin. Αμφέβαλλε επίσης ότι η Ρωσία θα μπορούσε να κερδίσει τον πόλεμο. Σύμφωνα με τον Λανγκ, αρκετοί τοπικοί πολιτικοί ζήτησαν επίσης την παραίτηση του Πούτιν.

 
Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR