SİPER
World

SİPER-Το σύστημα αεράμυνας των Τούρκων θα τεθεί σε λειτουργία σύντομα (Εικόνες)

Ο γενικός διευθυντής της τουρκικής αμυντικής εταιρείας Roketsan, ο Murat İkinci, δήλωσε πως το αντιαεροπορικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς SİPER θα εισαχθεί στο οπλοστάσιο των τουρκικών δυνάμεων σε λίγους μήνες. Ο Τούρκος έκανε την δήλωση αυτή στην διεθνή έκθεση της αμυντικής βιομηχανίας MSPO, η οποία έλαβε μέρος στην Κιέλτσε της Πολωνίας.

Οι Δηλώσεις

Μιλώντας για το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας SİPER, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας δήλωσε συγκεκριμένα, "Έχουμε εκτελέσει μία επιτυχής δοκιμαστική εκτόξευση του SİPER πρόσφατα. Σκοπεύουμε να προσθέσουμε την Block I, μία έκδοση 100 χιλιομέτρων του SİPER, στο οπλοστάσιό μας στις αρχές του 2023. Σχετικά με αυτό, να αναφέρω πως υπάρχει εξαιρετική συνεργασία μεταξύ ASELSAN, TÜBİTAK-SAGE και Roketsan. Πιστεύω πως αυτό το συνεργατικό μοντέλο θα μας οδηγήσει σε πιο προηγμένες θέσεις και θα παρέχει σημαντική επιπρόσθετη αξία στην επιτάχυνση των ερευνών μας στο αντικείμενο."

CONTINUE READING

Σύμφωνα με τους Τούρκος, η επιτυχής εκτόξευση του συστήματος SİPER δείχνει την ικανότητα της χώρας να παράξει ένα αντιαεροπορικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς και υψηλού υψομέτρου με εγχώριους πόρους. Η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει ένα πολυστρωματικό δίκτυο αεράμυνας, το οποίο ξεκίνησε από το SUNGUR και συνέχισε με τα HİSAR-A+, HİSAR-O+ and HİSAR-RF, καταλήγοντας στο SİPER. 

Πολύ Φιλόδοξοι

Οι φιλοδοξίες των Τούρκων δεν σταματάν όμως εκεί. Πιστεύουν πως η πιθανότητα εμπορικής επιτυχίας του SİPER είναι μεγάλη, διότι έχει αυξηθεί η ζήτηση στον συγκεκριμένο κλάδο λόγω των συγκρούσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με την εταιρεία που ανέπτυξε και παράγει το σύστημα, υπάρχει ήδη ζήτηση για το όπλο. Ενδέχεται οι Τούρκοι να αναπτύξουν μία συγκεκριμένη έκδοση εξαγωγής μετά την υιοθέτηση του συστήματος από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Όπως αναφέρει η τουρκική σελίδα TurDef, πρωταρχικός στόχος της αμυντικής βιομηχανίας και του τουρκικού στρατού είναι να καλυφθούν οι ελλείψεις της Τουρκίας στον τομέα της αεράμυνας και να επιτευχθεί η μεγαλύτερη πιθανή χωρητικότητα στα εθνικά τους συστήματα. Κλείνει τονίζοντας πως ο επόμενος στόχος τους είναι να διαβεβαιωθεί πως η έκδοση Block II του SİPER θα επιδεικνύει βεληνεκές 150 χιλιομέτρων.  

Όπως με κάθε νέο όπλο εγχώριας ανάπτυξης, οι Τούρκοι το προωθούν με τον καλύτερο τρόπο που μπορούν. Όσο όμως και να μιλούν για τις εντυπωσιακές ικανότητες των συστημάτων τους, τα όπλα και ο εξοπλισμός τους θα αποδείξουν τι αξίζουν μόνο σε ρεαλιστικά σενάρια μάχης. Μέχρι τότε, η Άγκυρα είναι "μόνο λόγια". 

GALLERY

SİPER
SİPER
SİPER
SİPER
SİPER
SİPER
SİPER
SİPER
SİPER
Roketsan
Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR