World

Τρίτο μέτωπο ετοιμάζουν οι Ουκρανοί, ''θα τους αιφνιδιάσουμε'' - ''Στα χέρια μας'' Ρώσος Στρατηγός! Συνεχείς βομβαρδισμοί σε Σλαβιάνσκ, Νικόπολη και Ντονιένσκ

Εντάθηκαν οι επιθέσεις των Ρώσων σε πολλές περιοχές ταυτόχρονα. Συγκεκριμένα, το πρωί ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε στο Σλαβιάνσκ,  στο κέντρο της πόλης και στην περιοχή της βιομηχανικής ζώνης στην οδό Vokzalnaya, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο δήμαρχος Vadim Lyakh.

CONTINUE READING

Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα το μέγεθος της καταστροφής. 

Δείτε το βίντεο 

Στη Νικόπολη 

Τα ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν εκ νέου στη Νικόπολη, με βαρύ πυροβολικό, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, Valentin Reznichenko στο κανάλι του στο Telegram.

Σύμφωνα με τον ίδιο, άνθρωποι δεν τραυματίστηκαν. Ωστόσο, επλήγησαν εξοχικές κατοικίες και πολλά κτίρια. 

Στο Ντονιένσκ

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο επικεφαλής της OVA Πάβελ Κιριλένκο, οι Ρώσοι βομβάρδισαν την περιοχή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα άμαχοι και να τραυματιστούν 23. 

 

Ουκρανία: Στα χέρια μας ο διοικητής της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων «Δύση»

Στην περιοχή του Χάρκοβο, θα μπορούσε να είχε συλληφθεί ο διοικητής της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων «Δύση», στρατηγός Andrey Sychevo, σύμφωνα με τα ουκρανικά κανάλια.

Η βάση ήταν η εξωτερική ομοιότητα του Sychevy με τον αιχμάλωτο, τον οποίο ο ουκρανικός στρατός πήρε κοντά στο Balakleya στις 7 Σεπτεμβρίου (λεγόταν ότι ήταν αντισυνταγματάρχης).

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση αυτού.

Την ίδια στιγμή, το ρωσικά ΜΜΕ έγραψαν πρόσφατα ότι ο Sychevο απομακρύνθηκε από τη διοίκηση της ομάδας Zapad και τέθηκε στη διάθεση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου.

 

 

 

Ουκρανία: Θα αιφνιδιάσουμε τους Ρώσους  

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αλεξέι Αρέστοβιτς, σύμβουλος του επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου, άφησε να εννοηθεί ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα μπορούσαν να ανοίξουν ένα «τρίτο μέτωπο» - να χτυπήσουν τον ρωσικό στρατό κάπου αλλού, εκτός από τις περιοχές Χερσώνα και Χάρκοβο. 

''Καλύτερα από δύο κατευθύνσεις για αντεπιθέσεις μπορεί να είναι το άνοιγμα μιας τρίτης'', είπε ο σύμβουλος. 

''Θα δούμε αν έχουμε αρκετούς πόρους'', πρόσθεσε.

Ανακατέλαβαν περισσότερα από 700 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους

Τα ουκρανικά στρατεύματα ανακατέλαβαν περισσότερα από 700 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους στο νότιο και το ανατολικό τμήμα της περιοχής του Χαρκόβου, όπου προχώρησαν σε βάθος 50 χιλιομέτρων μέσα στις ρωσικές γραμμές και ανακατέλαβαν περισσότερα από 20 χωριά, δήλωσε σήμερα Ουκρανός στρατηγός.

Οι δηλώσεις του ταξίαρχου Ολέξιι Γκρόμοφ κατά την διάρκεια ενημέρωσης ήταν η πιο λεπτομερής δημόσια αποτίμηση μέχρι στιγμής της αντεπίθεσης της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας. Το Κίεβο μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί να αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες για να μην θέσει σε κίνδυνο την επιχείρηση.

«Κατά τη διάρκεια των αμυντικών επιχειρήσεων για την ανακατάληψη των χαμένων εδαφών στην κατεύθυνση του Χαρκόβου, από τις αρχές της εβδομάδας, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας… διείσδυσαν στις γραμμές του εχθρού σε βάθος έως και 50 χιλιομέτρων», δήλωσε ο Γκρόμοφ.

Δεν ανέφερε ποια χωριά ανακαταλήφθηκαν στην περιοχή του Χαρκόβου.

«Η συνολική έκταση των εδαφών που τέθηκαν και πάλι υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας στις κατευθύνσεις του Χαρκόβου και του Πιβντένι Μπουχ, υπερβαίνει τα 700 τετραγωνικά χιλιόμετρα», δήλωσε .

Ο Πιβντένι Μπουχ είναι ένας ποταμός που διασχίζει τη νότια γραμμή του μετώπου στην πόλη Μικολάιφ, πριν εκβάλει στην Μαύρη Θάλασσα.

Ο Ουκρανός στρατηγός είπε επίσης ότι τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν προχωρήσει σε βάθος 3 χιλιομέτρων στο μέτωπο του Σλοβιάνσκ στο ανατολικό τμήμα και ανακατέλαβαν το χωριό Οζέρνε.

Παράλληλα επισήμανε τον ρόλο των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar.

''Το πεζικό του εχθρού και οι μηχανοκίνητες μονάδες πυροβολικού που δεν προστατεύονται από το αντιαεροπορικά συστήματα έχουν γίνει εύκολος στόχος για τα δικά μας Bayraktars, ο αριθμός των οποίων διαρκώς αυξάνεται χάρη στους εθελοντές μας'', δήλωσε.

Αμερικανικό Ινστιτούτο

''Οι Ουκρανοί είναι πιθανό να μπορέσουν να απελευθερώσουν το Κουπιάνσκ στην περιοχή του Χάρκοβο όπου διεξάγονται μάχες εντός των επόμενων 72 ωρών''.

Αυτό αναφέρει το αμερικανικό «Institute for the Study of War» (ISW).

Αναλυτές γράφουν ότι ο ουκρανικός στρατός έχει προχωρήσει σε απόσταση 15 χιλιομέτρων και τώρα οι ρωσικές πίσω θέσεις είναι ανοιχτές για περαιτέρω ουκρανική επίθεση.

''Οι ουκρανικές δυνάμεις είναι πιθανό να απελευθερώσουν το Kupyansk μέσα στις επόμενες 72 ώρες'', ανέφερε το ISW.

Οι αναλυτές λένε ότι η απώλεια του Κουπιάνσκ θα εμποδίσει τις προσπάθειες της Ρωσίας να υποστηρίξει επιθετικές και αμυντικές επιχειρήσεις.

Ωστόσο, αυτό δεν θα διακόψει εντελώς τις ρωσικές γραμμές επικοινωνίας με το Izyum.

 

Ουκρανία: Αυτές είναι οι απώλειες των Ρώσων 

Αυτό αναφέρεται στην περίληψη των εχθρικών απωλειών από το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Facebook .

Από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 9 Σεπτεμβρίου, περίπου, η Ρωσική Ομοσπονδία έχασε:

  • δεξαμενές - 2122 (+10) μονάδες.
  • τεθωρακισμένα οχήματα μάχης - 4575 (+18) μονάδες.
  • συστήματα πυροβολικού - 1194 (+15) μονάδες.
  • MLRS - 1237 (+11) μονάδες;
  • συστήματα αεράμυνας - 159 (+0) μονάδες.
  • αεροσκάφη - 239 (+0) μονάδες.
  • ελικόπτερα - 211 (+1) μονάδες.
  • UAV του επιχειρησιακού-τακτικού επιπέδου - 888 (+4).
  • πύραυλοι κρουζ - 214 (+0);
  • πλοία/σκάφη - 15 (+0) μονάδες.
  • εξοπλισμός αυτοκινήτων και βυτιοφόρα - 3399 (+55) μονάδες.
  • ειδικός εξοπλισμός - 114 (+4).

Ο εχθρός υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες στις κατευθύνσεις Χάρκοβο και Ντόνετσκ.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR