Armed Conflicts
Updated at:

Ουκρανοί χάκερς με ψεύτικα προφίλ ελκυστικών γυναικών ξεγέλασαν τους Ρώσους στρατιώτες και μοιράστηκαν την τοποθεσία τους

Ουκρανοί χάκερ δημιούργησαν ψεύτικους λογαριασμούς ελκυστικών γυναικών για να ξεγελάσουν τους Ρώσους στρατιώτες ώστε να τους στείλουν φωτογραφίες, τις οποίες εντόπισαν και διαβίβασαν στον ουκρανικό στρατό, ανέφεραν οι Financial Times.

Ο Nikita Knysh, ένας 30χρονος επαγγελματίας πληροφορικής από το Χάρκοβο, δήλωσε στους FT ότι όταν ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ήθελε να χρησιμοποιήσει τις ικανότητές του στο χάκινγκ για να βοηθήσει τη χώρα του.

Στρατολόγησε άλλους χάκερς και ίδρυσε μια ομάδα με το παρατσούκλι Hackyourmom, η οποία αποτελείται πλέον από 30 χάκερς από όλη τη χώρα, είπε στους FT.

Τον περασμένο μήνα, είπε ότι εξαπάτησαν Ρώσους στρατιώτες στη Μελιτόπολη δημιουργώντας ψεύτικους λογαριασμούς και προσποιούμενοι τις ελκυστικές γυναίκες σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του Telegram.

Οι χάκερ κατάφεραν να γνωρίσουν τους Ρώσους στρατιώτες και τελικά να τους πείσουν να στείλουν φωτογραφίες τους στο μέτωπο, δήλωσε ο Knysh στους FT.

"Οι Ρώσοι, θέλουν πάντα να γαμ@@νται", δήλωσε ο Knysh στους FT. "Στέλνουν [πολλά] σκατά σε "κορίτσια", για να αποδείξουν ότι είναι πολεμιστές".

Μόλις οι στρατιώτες έστειλαν φωτογραφίες, οι χάκερς μπόρεσαν να αναγνωρίσουν ότι είχαν ληφθεί από μια απομακρυσμένη ρωσική στρατιωτική βάση κοντά στην κατεχόμενη Μελιτόπολη στη νότια Ουκρανία, ανέφεραν οι FT.

Μετέφεραν τις πληροφορίες στον στρατό της Ουκρανίας και αρκετές ημέρες αργότερα η βάση δέχθηκε επίθεση, δήλωσε ο Knysh στους FT

"Η πρώτη μου σκέψη ήταν - είμαι αποτελεσματικός, μπορώ να βοηθήσω τη χώρα μου", δήλωσε στους FT ένα άλλο μέλος της ομάδας Hackyourmom, που αναγνωρίστηκε μόνο ως Maxim. "Στη συνέχεια, συνειδητοποίησα ότι θέλω κι άλλο από αυτό - θέλω να βρίσκω περισσότερες βάσεις, ξανά και ξανά".

Ο ουκρανικός διαδικτυακός ειδησεογραφικός ιστότοπος Ukrainian Pravda ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι σημειώθηκε έκρηξη σε μεγάλη ρωσική στρατιωτική βάση στη Μελιτόπολη, επικαλούμενος τον δήμαρχό της, Ιβάν Φεντόροφ.

CONTINUE READING


Το Insider δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τους ισχυρισμούς του χάκερ περί εμπλοκής και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν απάντησαν αμέσως στο αίτημα του Insider για σχολιασμό. Οι FT ανέφεραν ότι Ουκρανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να συζητήσουν το ρόλο των χάκερ στην επίθεση στη συγκεκριμένη στρατιωτική βάση.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προκάλεσε έναν άνευ προηγουμένου κυβερνοπόλεμο, με τους χάκερ και από τις δύο πλευρές να εξαπολύουν επιθέσεις.

Στην αρχή της εισβολής, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής της Ουκρανίας ζήτησε από πολίτες με "ψηφιακά ταλέντα" να ενταχθούν στον "στρατό πληροφορικής" της χώρας.

Κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών εορτασμών της Ρωσίας για την Ημέρα της Νίκης τον Μάιο, μεγάλα ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια παραβιάστηκαν για να προβάλουν αντιπολεμικά μηνύματα.

Ο Knysh δήλωσε στους FT ότι η ομάδα του είχε συμμετάσχει και σε άλλες παραβιάσεις, συμπεριλαμβανομένης της διαρροής των βάσεων δεδομένων των Ρώσων στρατιωτικών εργολάβων και της εξαπάτησης των ρωσικών τηλεοπτικών σταθμών για την αναπαραγωγή ειδησεογραφικών αποσπασμάτων σχετικά με τις απώλειες Ουκρανών πολιτών.

"Για μένα, αυτό ήταν σαν μάχη", δήλωσε ο Knysh στους FT. "Χωρίς χρήματα, χωρίς λαμπρό λογισμικό και ακόμη και χωρίς λαμπρά hacks - μπορείς να χρησιμοποιήσεις απατεώνες, το σκοτεινό διαδίκτυο εναντίον του εχθρού σου".

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR