Greek-Turkish Relations
Updated at:

Στο παιχνίδι των προκλήσεων και τα ΜΜΕ της Τουρκίας (βίντεο)

Το παραμύθι για δήθεν εκπαίδευση τρομοκρατών στο Λαύριο από την Ελλάδα ξανασερβίρει ο Ερντογάν βάζοντας ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ των προκλήσεων κατά της Ελλάδας.

Στο παιχνίδι μπαίνουν και τα ΜΜΕ της Τουρκίας με τον υπουργό Εσωτερικών Σοϊλού να δίνει τον τόνο.

«Αγαπητέ Κιλιντσάρογλου, άλλη μια θλιβερή είδηση ήρθε από το στρατόπεδο του Λαυρίου στην Τουρκία για δράση. Συνελήφθη από την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης και του Ντιγιαρμπακίρ. Όχι μόνο το HDPKK που υποστηρίζετε, αλλά και η Ελλάδα χρειάζεται προσοχή.»

«Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει να εργαλειοποιεί τον ανθρώπινο πόνο των παράτυπων μεταναστών, χρησιμοποιώντας τον ως διαρκή μοχλό απειλής προς όλη την Ευρώπη, ο υπουργός Εσωτερικών της επαναλαμβάνει και χθες τα γνωστά θλιβερά και προκλητικά του ψέματα σε βάρος της Ελλάδας. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.», ήταν η απάντηση  του υπ. Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Η Αθήνα λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του σχεδίου Ακρίτας για την θωράκιση των συνόρων παρακολουθεί με προσοχή το παιχνίδι της Τουρκίας που είναι αναμενόμενο να κλιμακώνεται ως τις εκλογές του Ιουνίου τα τουρκικά ΜΜΕ την ίδια ώρα προκαλούν.

CONTINUE READING

Tα όρη καντίλ στο Κουρδιστάν θεωρείται το αρχηγείο του PKK και βομβαρδίζεται τακτικά από Τούρκους και Ιρανούς με τον  Σουλειμάν Σοϊλού και στο παρελθόν να έχει ρίξει λάδι στην φωτιά.

«Ξέρουμε ονομαστικά έναν-έναν αυτούς που μετέφερε το ΡΚΚ στο Λαύριο και ονομαστικά έναν- έναν τους τρομοκράτες που από το Λαύριο θα μεταφέρει στο βόρειο Ιράκ, πιο σωστά αυτούς που θέλει να κάνει τρομοκράτες τους ξέρουμε ονομαστικά έναν –έναν, εάν δεν είχαν ενεργοποιήσει το στρατόπεδο του Λαυρίου, η συμμετοχή φέτος στην τρομοκρατική οργάνωση θα ήταν μικρότερη.», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Τουρκίας.

Δείτε το σχετικό βίντεο από το Mega

 

Τις απειλές πολέμου καλλιεργεί και ο Φουάτ Οκτάϊ.

Δημοσιογραφος λέει στον Φουάτ Οκτάϊ : «Ο Ερντογάν σήμερα έστειλε σημαντικά μηνύματα προς την Ελλάδα. Είπε “μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ’’και ζητάει το σχόλιο του, εάν πρόκειται η Τουρκία να κάνει κάποια επιχείρηση.

CONTINUE READING

Με τον Φουάτ Οκτάι να απαντάει: «Ο πρόεδρός μας έστειλε μήνυμα στην Ελλάδα και στον κόσμο. Αν θα μπείτε σε κάποιο παιχνίδι εναντίον της Τουρκίας θα πρέπει να το σκεφτείτε δύο φορές. Ο καθένας να προσέξει πια τα βήματα του πριν κάνει οτιδήποτε.»

Την ίδια ώρα ο Ερντογάν έρχεται στα Βαλκάνια σε μια περιοδεία σε Βοσνία Ερζεγοβίνη, Σερβία και Κροατία για να ενισχύσει τον περιφερειακό ρολό της Τουρκίας στην περιοχή όμως ο σουλτάνος δέχεται ήδη πολλαπλά αδειάσματα για την εμπρηστική του πολιτική.

Σε μήνυμά του το υπουργείου Εξωτερικών της Τσεχίας αναφέρει: «Ένας από τους στόχους της τσεχικής προεδρίας είναι η προώθηση του διαλόγου ΕΕ-Τουρκίας. Η απαράδεκτη απειλή κατά των κρατών μελών της ΕΕ, όπως αυτή που εκφράστηκε για την Ελλάδα κατά την πρόσφατη δημόσια ομιλία του Προέδρου Ερντογάν, είναι εξαιρετικά επιζήμια από αυτή την άποψη.»

Μέσα σε αυτό το κλίμα πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας διέρρευσαν πως το 2021 η Ελλάδα έκανε 1.616 παραβιάσεις και παρενοχλήσεις και φέτος 1.123 ενώ για τους S-300 λένε πως τα ελληνικά ραντάρ κλείδωσαν τα τουρκικά μαχητικά για 3.372 δευτερόλεπτα σε 14 ξεχωριστά περιστατικά.

Ενώ εντείνεται η φημολογία πως ο Ερντογάν θα προχωρήσει και στην λήψη μέτρων κατά της Ελλάδας οικονομικού χαρακτήρα που θα ανακοινώσει ο ίδιος τις επόμενες ήμερες.

Τουρκία: Επίπεδο ρεκόρ από το 1998 ο πληθωρισμός

Πάνω από 80% είναι ο πληθωρισμός  στην Τουρκία. Οι αναλυτές των φιλοκυβερνητικών μέσων ερμηνεύουν τα όσα είπε ο Ερντογάν χθες ότι προειδοποιεί και το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι έχει φτάσε στα όρια της και θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι η «κακιά» και επιτίθεται.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR