World
Updated at:

Η Τουρκία φιλοξενεί 11 γιοτ Ρώσων ολιγαρχών

Τέσσερις από τις θαλαμηγούς ανήκουν στον δισεκατομμυριούχο και πρώην ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Τσέλσι Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος εθεάθη να πίνει ακριβό κρασί και να καταβροχθίζει μπριζόλα σατωμπριάν στο θέρετρο Γκέτσεκ, όπου βρίσκονται τρία από τα σκάφη του, ανέφερε η Daily Mail.

Ο Αμπράμοβιτς πλαισιωνόταν από τέσσερις εύσωμους σωματοφύλακες και συνοδευόταν από την οικογένειά του, καθώς εισερχόταν στο CaesarEt Lounge στο Γκιοτσέκ, το οποίο περιβάλλεται από γαλήνια νερά και φυσική ομορφιά στη δασώδη νότια ακτογραμμή της Τουρκίας.

Οι θεατές είπαν ότι ο Αμπράμοβιτς, ο οποίος έχει γίνει δεκτός με ανοιχτές αγκάλες από την τουρκική κυβέρνηση, φαινόταν απόλυτα άνετος. Η Τουρκία βρίσκεται πέρα από την εμβέλεια των κυρώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, της ΕΕ και των ΗΠΑ - ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απολαμβάνει στενές σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και έχει προσπαθήσει να παραμείνει σε ίσες αποστάσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας μετά την εισβολή της Μόσχας στα τέλη Απριλίου.

Η Daily Mail ανέφερε ότι ορισμένα από τα γιοτ του Αμπράμοβιτς, αξίας περίπου 1,1 δισεκατομμυρίου λιρών, είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση για πλούσιους παρτάκηδες και παραθεριστές. Η Mail on Sunday, η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας, δήλωσε ότι βρήκε δύο από αυτά αγκυροβολημένα στο Göcek την περασμένη εβδομάδα -- το Eclipse, αξίας άνω των 400 εκατομμυρίων λιρών με δύο ελικοδρόμιο, δύο πισίνες, μια ντίσκο και ακόμη και ένα αντιπυραυλικό σύστημα, και το Garcon, αξίας 17 εκατομμυρίων λιρών. Το Halo, αξίας 32 εκατομμυρίων λιρών, το οποίο φέρει τη σημαία των Νήσων Κουκ του Νότιου Ειρηνικού, πιστεύεται επίσης ότι βρίσκεται στο Γκέτσεκ, ανέφερε η Daily Mail.

Το τέταρτο superyacht του Αμπράμοβιτς, το My Solaris, το οποίο αξίζει περίπου 430 εκατομμύρια λίρες και είναι εξοπλισμένο με ελικοδρόμιο, γυμναστήριο, σπα και πολλές πισίνες, ήταν αγκυροβολημένο στην ακτή του Μπόντρουμ, ανέφερε η εφημερίδα.

CONTINUE READING

Άλλα γιοτ στο Göcek που ανήκουν σε Ρώσους ολιγάρχες ήταν το Flying Fox, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο δίπλα στο Garcon στη μαρίνα Azure. Το σκάφος, αξίας άνω των 339 εκατομμυρίων λιρών, ανήκει στον Dmitry Kamenshchik, σύμμαχο του Πούτιν και αφεντικό του αεροδρομίου Domodedovo της Μόσχας. Ο αναμεταδότης του, όπως και εκείνοι των σκαφών του Αμπράμοβιτς, ήταν απενεργοποιημένος, καθιστώντας το εξ αποστάσεως μη αναγνωρίσιμο.

Η Daily Mail ανέφερε ότι το Flying Fox έχει νοικιαστεί τουλάχιστον τρεις φορές για 3 εκατομμύρια λίρες την εβδομάδα από την άφιξή του στο Göcek. Ένας Άραβας πρίγκιπας το είχε ναυλώσει πρόσφατα, δήλωσε ένας φρουρός ασφαλείας.

Η Τουρκία μπορεί να υπερηφανεύεται για καλύτερα μέρη για γιοτ από ό,τι κάπου όπως το Ντουμπάι, το οποίο έχει μόνο την ελκυστικότητα της ίδιας της πόλης, δήλωσε ο Rory Jackson, εμπειρογνώμονας της Vessels Value.

"Όταν έπεσαν οι κυρώσεις δεν ήταν η εποχή της Μεσογείου, οπότε οι ολιγάρχες είχαν χρόνο να σκεφτούν πού θα μπορούσαν να πάνε τα γιοτ τους", είπε ο Τζάκσον.

Οι απόψεις των κατοίκων και των επιχειρήσεων της περιοχής ήταν ανάμεικτες σχετικά με την παρουσία των ρωσικών σκαφών, ανέφερε η εφημερίδα.

"Φυσικά αυτά τα γιοτ αποτελούν πρόβλημα", δήλωσε ο Şükrü Aydın, 54 ετών, χειριστής τουριστικών σκαφών. "Πρώτον, είναι αγκυροβολημένα στη θάλασσα και εμποδίζουν μικρά σκάφη όπως το δικό μας. Δεν μπορούμε να τα πλησιάσουμε καθώς ενεργοποιείται το σύστημα συναγερμού τους".

Η Zeynep Ketenci, η οποία είναι ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος με μπουτίκ ρούχων, δήλωσε: "Φυσικά, έχουμε περισσότερους Ρώσους σε σχέση με πέρυσι. Βρίσκονται εδώ επειδή θέλετε να τους πάρετε τα υπάρχοντά τους. Αυτό είναι αυτοκρατορικό".

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR