Armed Conflicts

Φωτιά στον ουκρανικό νότο! Ρωσικά στρατεύματα στα σύνορα του Νικολάεφ-Τακτικές επιτυχίες και στη Χερσώνα (Βίντεο)

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τη ρωσική προέλαση στη νότια Ουκρανία. Τα στρατεύματα έφθασαν στα σύνορα της περιοχής του Νικολάεφ, έθεσαν τον έλεγχο σε μέρος της επικράτειάς του με έκταση 12 τ.χλμ. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης καταστράφηκαν μονάδες της 28ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ο ρωσικός στρατός διεκδίκησε επίσης επιτυχίες στο έδαφος της περιοχής της Χερσώνας. Οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο της πόλης Κομσομόλσκογιε. Οι AFU χτυπήθηκαν έξω από το χωριό Μπλαγκοντάτοβκα και τους κοντινούς οικισμούς. Η Ουκρανική 35η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και η 46η Ταξιαρχία Αεροπορίας υπέστησαν σημαντικές απώλειες.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τις επιτυχίες των συμμαχικών δυνάμεων στην κατεύθυνση του Ντόνιετσκ, καθώς και όπου συνεχίζεται η περικύκλωση της ουκρανικής ομάδας στην περιοχή Αβντέεβκα. Οι κοινές δυνάμεις της Ρωσίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (DPR) ανέλαβαν τον έλεγχο περίπου του 70% της πόλης Μαρίινκα. Ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιθετικών ενεργειών, οι συμμαχικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει πολύ κοντά στον οικισμό Ζαΐτσεβο, ο οποίος είναι ένας σημαντικός αμυντικός κόμβος κοντά στην πόλη Μπαχμούτ.

Ο οικισμός Κόδεμα είναι ήδη αποκλεισμένος από τρεις κατευθύνσεις. Εκεί συνεχίζεται η καταστροφή της επίλεκτης μονάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, του 214ου τάγματος Opfor.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 400 ρωσικά αεροπλάνα και περίπου 360 μαχητικά ελικόπτερα κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, σύμφωνα με ρωσικές πηγές.

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν πέντε ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μίργκοροντ στην περιοχή Πολτάβα. Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη 25 Αυγούστου ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Ένα Su-27 και ένα Su-24 καταστράφηκαν. Δύο ακόμη Su-27 και ένα Su-24 υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Η απώλεια του εχθρού σε ανθρώπινο δυναμικό ανήλθε σε 30 εθνικιστές», είπε.

Επιπλέον, στην περιοχή του Ντνεπροπετρόβσκ, ως αποτέλεσμα χτυπήματος υψηλής ακρίβειας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ντνίπρο, καταστράφηκαν τρία αεροσκάφη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU).

Νωρίτερα εκείνη την ημέρα, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι περίπου 200 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση σε τρένο σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στον Δνείπερο. Επιπλέον, καταστράφηκαν 10 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού καθ' οδόν προς τη ζώνη μάχης στο Ντονμπάς.

Μια μέρα νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την προστασία του Ντονμπάς πηγαίνει σύμφωνα με το σχέδιο, όλα τα καθήκοντα θα ολοκληρωθούν. Ο υπουργός πρόσθεσε επίσης ότι η επιβράδυνση του ρυθμού της επίθεσης κατά τη διάρκεια μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είναι μια συνειδητή απόφαση, οφείλεται στην επιθυμία να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες στον άμαχο πληθυσμό.

Στις 24 Αυγούστου, ο επικεφαλής της πολιτικής διοίκησης της Μιχαήλοβκα στην περιοχή Ζαπορόζιε σκοτώθηκε. Το αυτοκίνητό του ανατινάχθηκε από Ουκρανούς σαμποτέρ. Από την έκρηξη, ο αξιωματούχος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου πέθανε αμέσως μετά.

Στις 23 Αυγούστου, μια απόπειρα δολοφονίας στόχευσε τον αναπληρωτή επικεφαλής του Τμήματος Εσωτερικής Πολιτικής της διοίκησης της περιοχής Χερσώνας. Επέζησε από έκρηξη IED που έγινε από σαμποτέρ που ενορχηστρώθηκαν από το καθεστώς του Κιέβου. Την ίδια μέρα, υπάλληλοι του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνιετσκ απέτρεψαν μια τρομοκρατική επίθεση που ήταν προγραμματισμένη για την ημέρα του δημοψηφίσματος για την είσοδο της Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Οι αξιωματούχοι της DPR ενημερώθηκαν από έναν Ουκρανό υπήκοο, ο οποίος προσλήφθηκε από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες στην Τσεχική Δημοκρατία, όπου εκπαιδεύτηκε στην ναρκοθέτηση και τα εκρηκτικά.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της DPR έστειλε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με την προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας από την Ουκρανία και τη συμμετοχή της Τσεχικής Δημοκρατίας σε αυτό το έγκλημα στη Ρωσία προκειμένου να διανεμηθεί το υλικό μεταξύ ξένων χωρών, σε διεθνείς οργανισμούς και μέσω άλλων καναλιών επικοινωνίας με την παγκόσμια κοινότητα.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR