"Βροχή" πυρών με HIMARS, M777 και PFM-1- Σκληρά αντίποινα από τους Ρώσους

Σύμφωνα με ρωσική διαρροή, μέχρι την 1η Ιουλίου τα ουκρανικά στρατεύματα έχασαν 76.640 νεκρούς, 42.704 τραυματίες, 7.244 αιχμαλώτους και 2.816 στρατιώτες αγνοούμενους

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7112054_omobrontia-oykranon-sto-ntonietsk-brohi-pyron-me-himars-m777-kai

----------

Οι AFU (Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας) συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την πόλη του Ντόνιετσκ και άλλους οικισμούς στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς, σκοτώνοντας πολίτες με ξένα οβιδοβόλα M777 και HIMARS MLRS. Στις 23 Αυγούστου, 4 άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 14 τραυματίστηκαν από ουκρανικές δυνάμεις.

Στις 23 Αυγούστου, η AFU βομβάρδισε το κέντρο της πόλης του Ντόνιετσκ. Οι περιοχές Βοροσίλοβσκι, Καλίνινσκι, Κίροβσκι και Κουιμπίσεβσκι δέχθηκαν επίθεση. Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, οβίδες έπληξαν πολυκατοικίες, εμπορικό κέντρο, ξενοδοχείο. Ζημιές υπέστη και το κτίριο της διοίκησης του επικεφαλής του Ντονιέτσκ. Οι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από το κτίριο ακριβώς πριν χτυπηθεί.

Ο επικεφαλής του DPR, Ντένις Πουσίλιν (Denis Pushilin) είπε ότι βλήματα του διαμετρήματος πυροβολικού προτύπου του ΝΑΤΟ χρησιμοποιήθηκαν κατά την επίθεση στο Ντόνιετσκ, επομένως η Δύση εμπλέκεται στην καταστροφή των αμάχων περιοχών της πόλης.

«Στις δύο πρώτες σειρές επιθέσεων στην περιοχή Voroshilovsky, ο εχθρός χρησιμοποίησε συστήματα πυροβολικού με διαμέτρημα 155 mm. Σύμφωνα με επικαιροποιημένες πληροφορίες από τους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες της JCCC, που εργάζονται στο σημείο του βομβαρδισμού, η τρίτη επίθεση, πραγματοποιήθηκε από τον εχθρό με τη χρήση του MLRS HIMARS», ανέφερε ο εκπρόσωπος του DPR στο JCCC.

Στις 23 Αυγούστου, από τις 21:00 τοπική ώρα, η AFU βομβάρδισε με 133 πυρομαχικά διαφόρων τύπων, συμπεριλαμβανομένων των MLRS HIMARS, MLRS BM-27 Hurricane, καθώς και πυρομαχικά πυροβολικού διαμετρήματος 155, 152 και 122 mm.

Τη νύχτα της 21ης ​​προς την 22η Αυγούστου, οι ντόπιοι παρατήρησαν μαζικές επιδρομές στο Ντόνιετσκ, στο Χορλίβκα και στο Ντοκουτσάιεφσκ.

Το πρωί της 22ας Αυγούστου, ισχυρές εκρήξεις και πυρκαγιά παρατηρήθηκαν σε περιοχή του σούπερ μάρκετ του Ντόνιετσκ. Κάηκαν αποθήκες πολιτών.

Η AFU εκτόξευσε πολλές ρουκέτες στην πόλη. Οι AFU στήνουν τις θέσεις τους σε κτίρια κατοικιών και βομβαρδίζουν το Ντόνιετσκ. Στο βομβαρδισμό χρησιμοποιήθηκε πυροβολικό διαφόρων διαμετρημάτων – 122 mm, 152 mm, 155 mm.

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στις περιοχές Κιέβου, Μπουντιόνοφσκ, Λένιν, Κίροφ και Πετρόφσκ. Κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών χτυπήθηκαν πολλά κτίρια κατοικιών.

Στα κοινωνικά δίκτυα εμφανίστηκε σάρωση επιστολής από τον Γενικό Διοικητή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Βαλέρι Ζαλούζνι προς τον Γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Ολεξίι Ντανίλοφ. Περιέχει στοιχεία για τις απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με αυτό το μήνυμα, κατά τη διάρκεια των μαχών, τα ουκρανικά στρατεύματα έχασαν 76.640 νεκρούς, 42.704 τραυματίες, 7.244 αιχμαλωτίστηκαν και 2.816 στρατιώτες αγνοούνται.

--------

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - "Βροχή" πυρών με HIMARS, M777 και PFM-1- Σκληρά αντίποινα από τους Ρώσους

----------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

#ΟΥΚΡΑΝΙΑ

#ΡΩΣΙΑ

Follow Pentapostagma on Google news Google News