Πληροφορίες για συνάντηση Άσαντ-Ερντογάν στο Ουζμπεκιστάν & 5 λόγοι για τη μεταξύ τους συμφωνία

5 λόγοι γιατί ο Ερντογάν αποφάσισε να κάνει συμφωνία με τον Άσαντ

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/mesi-anatoli/7111661_ekleise-plirofories-gia-synantisi-asant-erntogan-sto-oyzmpekistan-5

-------

Ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μπορούσαν ενδεχομένως να συναντηθούν στο περιθώριο της επικείμενης Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim στις 21 Αυγούστου.

Η ετήσια σύνοδος κορυφής για το 2022 θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Σεπτεμβρίου στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, Σαμαρκάνδη.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, η συνάντηση θα γίνει εάν οι επερχόμενες συνομιλίες μεταξύ του Άσαντ και μιας τουρκικής αντιπροσωπείας πάνε καλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιπροσωπεία θα συζητήσει με τον Άσαντ τους τρόπους αποκατάστασης των σχέσεων μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας στη βόρεια Συρία και την επιστροφή των Σύριων προσφύγων.

5 λόγοι γιατί ο Ερντογάν αποφάσισε να κάνει συμφωνία με τον Άσαντ

Προβλήματα στην οικονομία. Ο πληθωρισμός αυξάνεται, η διαφορά μεταξύ εισαγωγών και εξαγωγών όλων των ειδών και υπηρεσιών αυξάνεται, τα στοιχεία που σχετίζονται με την αντιπολίτευση στο κυβερνών κόμμα έχουν απασφαλίσει.

Η απειλή της τρομοκρατίας. Περιοδικά εντός της επαρχίας Ιντλίμπ γίνονται επιθέσεις σε θέσεις του τουρκικού στρατού. Πίσω από τις επιθέσεις βρίσκονται διάφοροι πληρεξούσιοι του Khurras al-Din και του ISIS , στόχος τους είναι να χτυπήσουν την Τουρκία από την Ιντλίμπ και το Χαλέπι και να ανακτήσουν τον έλεγχο των ενόπλων ομάδων της «αντιπολίτευσης» προκειμένου να συνεχίσουν τον αγώνα κατά του Άσαντ.

Πολιτική κίνηση. Οι ειδικοί σημείωσαν ότι μια τέτοια «συμφιλίωση» βασίζεται σε μια στρατηγική για να αποσπάσει το Ιράν από τη Συρία, δηλαδή το Άμπου Ντάμπι, πηγαίνοντας να συναντήσει τον Άσαντ, επιδιώκει στην πραγματικότητα τον στόχο μια συμμαχία με τους βετεράνους του τοπικού κόμματος Μπάαθ, οι οποίοι διατήρησαν τις θέσεις τους από την εποχή του Χαφέζ.

Αναγνώριση σε ισχύ. Κάνοντας έκκληση στην οργισμένη αντίδραση στη βόρεια Συρία, ο Ερντογάν θέλησε να δείξει στον Άσαντ, στον Πούτιν και στο Ιράν ότι «ο συριακός λαός δεν δέχεται συμφωνίες με το καθεστώς» και έτσι η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις θέσεις της στις διαπραγματεύσεις στην Αστάνα και σε άλλους χώρους.

Μεγάλη γεωπολιτική. Μην ξεχνάτε ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και αυτό το στρατιωτικό μπλοκ έχει πλέον διαφορετικό καθήκον από τον αγώνα κατά του Άσαντ και του Ιράν. Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσική Ομοσπονδία και την Κίνα, αντίστοιχα, όλα τα σημαντικά στοιχεία του θα πρέπει να συγκεντρωθούν στον αγαπημένο στόχο της Ουάσιγκτον. Σε μια τέτοια κατάσταση, οι Τούρκοι πρέπει να ξεχάσουν προσωρινά τις αυτοκρατορικές τους φιλοδοξίες και να ακολουθήσουν τον απόηχο των Αγγλοσαξόνων.

---------

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - Πληροφορίες για συνάντηση Άσαντ-Ερντογάν στο Ουζμπεκιστάν & 5 λόγοι για τη μεταξύ τους συμφωνία

----------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

#ΑΣΑΝΤ

#ΕΡΝΤΟΓΑΝ

#ΣΥΡΙΑ

--------------

-Videos animations, maps, used:

1)Radio Free Europe/Radio Liberty(Radio Free Europe/Radio Liberty)

2)CGTN(https://www.youtube.com/watch?v=oXTAo-BXu8s)

Follow Pentapostagma on Google news Google News