Ο πόλεμος στην Ουκρανία φέρνει το “μεταλλαγμένο” ελληνικό πεζικό στα νησιά μας με ειδικό εξοπλισμό

Ο νέος εξοπλισμός των Ελλήνων πεζικάριων με αιωρούμενα πυρομαχικά-drones-συστήματα επικοινωνιών θα μας δώσουν τεράστιο πλεονέκτημα σε κάθε πιθανή κρίση με τους "γείτονες" στα νησιά μας

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/7109485_o-polemos-stin-oykrania-fernei-metallagmeno-elliniko-peziko

----------------------------------

Οι εξελίξεις και η παρατεταμένη φύση του πολέμου στην Ουκρανία φέρνει, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ραγδαίες αλλαγές, με νέες μεθόδους μάχης και εξοπλισμού στις ένοπλες δυνάμεις πολλών χωρών.

Νέες τεχνικές, και νέες μέθοδοι αναδύονται από έναν σκληρό και ανελέητο πόλεμο ανάμεσα σε μια υπερδύναμη (Ρωσία) και μια πιο μικρή χώρα σαν την Ουκρανία, η οποία βέβαια έχει την αμέριστη στρατιωτική βοήθεια της δύσης, και αυτό οφείλουμε να το επισημάνουμε, αφού διαφορετικά θα είχε καταληφθεί ολόκληρη η χώρα σε μερικές εβδομάδες.

Τα πρώιμα διδάγματα του πολέμου αυτού φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το “ξεχασμένο” και παραμελημένο ελληνικό πεζικό, το οποίο όπως όλα δείχνουν, θα αναβαθμιστεί ως προς τις δυνατότητες του άμεσα.

Το νέο δόγμα στην Ουκρανία, θέλει τους "πεζικάριους", να λειτουργούν σε μικρές ομάδες στα πρότυπα εξολοθρευτών αρμάτων μάχης, σταθμών διοικήσεως, φαλαγγών εφοδιασμού και συστοιχιών πυραύλων.

Προσαρμοσμένα όλα αυτά στα νησιά μας, θα φέρουν σχεδόν σίγουρα αλλαγές, σε συνδυασμό με τα νέα οπλικά συστήματα ( αιωρούμενα πυρομαχικά-drones-συστήματα επικοινωνιών και ΤΟΜΑ).

Πρόκειται για την δημιουργία μικρών ομάδων πεζικάριων, ( 4-6 άτομα) τα οποία εφοδιασμένα με αιωρούμενα πυρομαχικά-drones-συστήματα επικοινωνιών-φορητά αντιαεροπορικά συστήματα, και ενισχυμένα τυφέκια.

Η επίλεκτη αυτή δύναμη στα νησιά μας, θα περιπολεί σε δύσβατα σημεία σημεία κοντά σε αποβάσιμες ακτές, πιθανά σημεία αεραπόβασης, ευρισκόμενη σε πλήρη ετοιμότητα να καταρρίψει, και να εξουδετερώσει κάθε πιθανή εχθρική προσπάθεια στην αρχή της.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να υλοποιήσουμε αυτό το δόγμα πολέμου, είναι ο άμεσος εξοπλισμός με σύγχρονο υλικό των μελών αυτών των δυνάμεων, οι οποίες θα εκπαιδευτούν με προσανατολισμό την καταστροφή εναέριων και πλωτών μέσων του εχθρού, σε συνδυασμό με την καθοδήγηση των ενισχύσεων στα σημεία επίθεσης στα νησιά μας, σε περίοδο πολεμικής κρίσης ειδικά με τους απέναντι.

Στα πλαίσια αυτά, αυτό το διάστημα έχουμε ακούσει πολλά για την απόσυρση των ΤΟΜΑ BMP-1, με πραγματικά εξωφρενικές απόψεις για ένα όχημα που έχει φάει τα “ψωμιά του”, και αποτελεί περισσότερο πρόβλημα παρά λύση σε κάθε πιθανή ελληνοτουρκική διένεξη.

Τα ρωσικά ΤΟΜΑ είναι απαρχαιωμένα με πολλά προβλήματα, ενώ οι δυνατότητες βολής με το πυροβόλο τους είναι αμφισβητήσιμες σύμφωνα με μαρτυρίες ειδικών στον ελληνικό τύπο.

Σε περίπτωση κρίσης, οι Έλληνες πεζικάριοι θέλουν τεθωρακισμένα οχήματα μάχης που θα κάνουν την διαφορά, και όχι να προκαλούν πρόβλημα.

Χωρίς περιστροφές και με γνώση των ιδιαιτεροτήτων και των αναγκών των νησιών μας, θα λέγαμε ότι τα νέα υπό παραλαβή αμερικανικά τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα Μ-1117, είναι μια λύση που ταιριάζει πάρα πολύ.

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - νέος εξοπλισμός

----------------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

For copyright matters please contact us at: [email protected]

--------------

Follow Pentapostagma on Google news Google News