Το Ισραήλ εκπαιδεύει Κούρδους στρατιώτες κατά των Τούρκων - Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν

Το λόμπι του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον για να αποτρέψει την τουρκική επίθεση στην Συρία κάνει τα πάντα.

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/mesi-anatoli/7109030_israil-ekpaideyei-koyrdoys-stratiotes-kata-ton-toyrkon-erhetai-kratos

--------

Όταν αποκαλύφθηκε τον περασμένο μήνα ότι το Ισραήλ είχε ζητήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποτρέψουν μια νέα τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, αυτό λειτούργησε ως απαραίτητη υπενθύμιση ότι ο ρόλος του Τελ Αβίβ στη Συρία δεν περιορίζεται απλώς στη διεξαγωγή επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο συριακό καθεστώς και σε ιρανικούς στόχους στην χώρα.

Η κίνηση αποκάλυψε ότι το Ισραήλ έχει επίσης τα δικά του συμφέροντα στη βόρεια Συρία, όχι μόνο για να εξασφαλίσει στρατιωτικές βάσεις ή να εξουδετερώσει Ιρανούς ή Σύριους στην περιοχή, αλλά κυρίως για να παράσχει υποστήριξη στις εκατοντάδες των μαχητών των κουρδικών πολιτοφυλακών, που μάχονται για να σχηματίσουν ένα ξεχωριστό και ανεξάρτητο κουρδικό κράτος, αναφέρει αραβικό ΜΜΕ.

Από την άλλη πλευρά η Τεχεράνη δεν αντιτίθεται άμεσα στις πολιτοφυλακές των Κούρδων της Συρίας και δεν υποστηρίζει τα στρατιωτικά σχέδια της Άγκυρας.

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Jerusalem Post Ισραηλινού μεγαλο-δημοσιογράφου, έγινε γνωστό ότι «ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν θα ήταν ένα δεύτερο Ισραήλ στη Μέση Ανατολή».

Το άρθρο καλούσε το Τελ Αβίβ να «προμηθεύσει τους Κούρδους με τα βαρύ οπλισμό που χρειάζονται οι Κούρδοι για να πολεμήσουν για την ανεξαρτησία τους».

Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος οραματίστηκε «μια συμμαχία Κούρδων-SDF-Γαλλίας-Ισραήλ ως εμπόδιο στο Ιράν», τονίζοντας ότι η μείωση της υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους μεταξύ των κρατών του Κόλπου, θα σήμαινε ότι «οι Σαουδάραβες και άλλοι ηγέτες του GCC [Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου] θα πειστούν να υποστηρίξουν τους Κούρδους στο όνομα της αναχαίτισης της ιρανικής επιθετικότητας στη Μέση Ανατολή».

«Το Ισραήλ είναι έτοιμο να επεκτείνει την ανθρωπιστική βοήθεια στον γενναίο κουρδικό λαό», έγραψε ο ίδιος στο Twitter.

«Η πιθανή κατάρρευση της κουρδικής κατοχής στη βόρεια Συρία είναι ένα αρνητικό και επικίνδυνο σενάριο όσον αφορά το Ισραήλ.

Είναι απολύτως σαφές ότι ένα τέτοιο γεγονός θα επέφερε ενίσχυση των αρνητικών στοιχείων στην περιοχή, με επικεφαλής το Ιράν», ανέφερε ο ίδιος.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι το κουρδικό κράτος θα γίνει και παράλληλα θα διχοτομηθεί το τουρκικό κράτος αφού οι γνήσιοι Τούρκοι είναι πολλοί πιο λίγοι από όσους υπολογίζει ο Ερντογάν σήμερα.

Όλες οι κινήσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην εν λόγω ευρύτερη περιοχή, θεωρούνται ως η απαρχή της δημιουργίας ενός κουρδικού κράτους με την ένωση των Κούρδων του Ιράκ και της Συρίας.

Η συνέχεια μετά από ένα τέτοιο εγχείρημα θα περιλαμβάνει σίγουρα την ΝΑ Τουρκία και το δυτικό Ιράν μαζί με συνταρακτικά γεγονότα που θα αλλάξουν τον χάρτη της περιοχής.

------

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - Το Ισραήλ εκπαιδεύει Κούρδους στρατιώτες κατά των Τούρκων - Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν

----------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

#ΣΥΡΙΑ

#ΤΟΥΡΚΙΑ

#ΙΣΡΑΗΛ

Follow Pentapostagma on Google news Google News