Μπορούν να άρματα μάχης να λειτουργήσουν στο χιόνι;

Σε αυτό το κανάλι ανακαλύπτουμε μαζί όλα τα στρατιωτικά και διεθνή νέα, σας ενημερώνουμε για τους νέους εξοπλισμούς και όλα τα κορυφαία όπλα σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάντε εγγραφή και πατήστε το καμπανάκι για να σας έρχονται όλες οι ειδοποιήσεις, ανεβαίνουν καθημερινά νέα βίντεο.

Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα αμερικάνικο M1 Abrams

Οι ένοπλες δυνάμεις κάθε χώρας πρέπει να είναι προετοιμασμένες για επιχειρήσεις υπό όλες τις καιρικές συνθήκες. Ιδιαίτερα ο ελληνικός στρατός πρέπει να είναι προετοιμασμένος και καλά εκπαιδευμένος για αποστολές και συμπλοκές σε δύσκολες καιρικές συνθήκες όπως τα χιόνια.

Το προσωπικό μπορεί να είναι πλήρως εκπαιδευμένο για τέτοιες καταστάσεις, όμως ο εξοπλισμός μπορεί να αποδώσει; Ένα από τα σημαντικότερα όπλα ενός στρατού ξηράς είναι τα άρματα μάχης, τα οποία πολλές φορές απαιτείται να λειτουργήσουν σε χιονισμένα περιβάλλοντα.

https://www.youtube.com/watch?v=3Q5rLsSQjiU

Τα αμερικάνικα M1 Abrams, ίσως τα πιο θρυλικά άρματα μάχης του κόσμου, μπορούν να επιχειρήσουν στα χιόνια;

Η σύντομη απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι, ναι, τέτοια άρματα μάχης μπορούν να αποδώσουν στο χιόνι αλλά προφανώς με κάποιους συμβιβασμούς. Ο πιο σημαντικός από αυτούς είναι η μείωση της ευκινησίας τους και γενικά της σταθερότητάς τους.

Βέβαια, ο βαθμός μείωσης της ευκινησίας των αρμάτων μάχης εξαρτάται αρκετά από τις καιρικές συνθήκες και τα χαρακτηριστικά του κάθε τανκ. Αλλά σε γενικές γραμμές, άρματα όπως τα M1 Abrams μπορούν να επιχειρήσουν χωρίς προβλήματα σε χιονισμένα περιβάλλοντα.

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/stratos-xiras/7065520_mporoyn-na-armata-mahis-na-leitoyrgisoyn-sto-hioni-binteo

#άρματαμάχης #τανκ #MAbrams #Abrams #τανκστοχιόνι #άρμαστοχιόνι

Follow Pentapostagma on Google news Google News