Πυροβολικού "βροντές" στο Ντονμπάς! Πού μεταφέρεται το επιχειρησιακό επίκεντρο

Την Κυριακή 7 Αυγούστου η Ουκρανία διανύει την 165η ημέρα του πολέμου με τη Ρωσία- Άτακτη υποχώρηση Ουκρανών από στρατηγικές τοποθεσίες

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7108117_pyrobolikoy-brontes-sto-ntonmpas-poy-metaferetai-epiheirisiako

-----------------------------

Στην περιοχή του Ντόνιετσκ συνεχίζεται η επίθεση στο Μπαχμούτ. Τα στρατεύματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας προσπαθούν να διαρρήξουν στην περιοχή Αβντέεβκα και Πεσόκ.

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι ο πόλεμος της Ρωσίας με την Ουκρανία πρόκειται να εισέλθει σε μια νέα φάση, όπου οι πιο σκληρές μάχες θα μετακινηθούν στην πρώτη γραμμή στα νοτιοδυτικά - από τα Ζαπορίζια έως τη Χερσώνα.

Ο επικεφαλής της UVA, Όλεγκ Σινεγκούμποφ (Oleg Sinegubov), επιβεβαίωσε τις πρώτες πρωινές, επιδρομές στο Χάρκοβο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου στις 4.40 οι περιοχές Νεμισλιάνσκι, Ινταστριάλνι και Νοβομπάβαρσκι του Χάρκοβο βομβαρδίστηκαν.

Στην περιοχή, ο εχθρός επιτέθηκε στις περιοχές Μπογκοντουχόφσκι, Ιζιούμσκι, Τσουγκούεφσκι και Χάρκοβο. Καταστράφηκαν 25 εκτάρια καλλιεργειών. Πυρκαγιές μεγάλης κλίμακας σε χωράφια με σιτάρι έσβησαν οι διασώστες.

Το κέντρο του Σλαβιάνσκ δέχθηκε ξανά πυρά, ανέφερε ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης Βαντίμ Λιάχ (Vadim Lyakh).

Στην περιοχή Ιζιούμ, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επιβεβαίωσε συγκρούσεις στην Γκουσάροβκα. Σύμφωνα με αναφορές από την πρώτη γραμμή, ρωσικές μονάδες ενδέχεται να πάρουν τον έλεγχο του χωριού τις επόμενες ημέρες.

Οι δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας σημείωσαν νέες νίκες κοντά στην πόλη Μπαχμούτ. Η επίθεση διεξάγεται από διάφορες κατευθύνσεις. Στις 3 Αυγούστου, η Λαϊκή Πολιτοφυλακή του Ντονιέτσκ επιβεβαίωσε τον έλεγχο των χωριών Σεμιγκόριε και Τραβνέβοε που βρίσκονται στα νοτιοανατολικά της πόλης. Προχωρώντας από το Σβετλοντάρσκ, οι ρωσικές μονάδες και οι μονάδες του Ντονιέτσκ έφτασαν στην πόλη Κοντέμα.

Στα νοτιοανατολικά προάστια του Μπαχμούτ, δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας προχωρούν από το Κλίνοβε.

Στις 4 Αυγούστου, ρωσικές ομάδες επίθεσης εισήλθαν στην πόλη Μπαχμούτ από την ανατολική κατεύθυνση. Στην περιοχή επιχειρούν μονάδες από τον όμιλο Βάγκνερ. Η ουκρανική άμυνα κατέρρευσε κάτω από σφοδρά πυρά από ρωσικό πυροβολικό. Οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν επίσης μεγάλες απώλειες μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να αντεπιτεθούν σε ρωσικές θέσεις στην πόλη Ποκρόβσκοε που βρίσκεται στα ανατολικά προάστια της πόλης.

Οι μάχες συνεχίζονται στην οδό Πατρίς Λουμούμπα. Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν ακόμη εδραιωθεί καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τις θέσεις που έφυγαν.

Στην περιοχή του Σλαβιάνσκ συνεχίζονται οι μάχες θέσης κοντά στο Σιντόροβο, το Μπογκορόντιτσνι, τη Ντολίνα και το Πρίσιμπ. Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ισχυρίστηκαν ότι ανέκτησαν τον έλεγχο του χωριού Μαζάνοβκα, το οποίο βρισκόταν στη «γκρίζα ζώνη».

Follow Pentapostagma on Google news Google News