Αμερικανός διπλωμάτης αποκάλυψε τουρκικό σχέδιο “απόβασης” σε τρία ελληνικά ακατοίκητα νησάκια

Μπλοκάρουν το Abdülhamid Han οι ΗΠΑ

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/7107750_amerikanos-diplomatis-apokalypse-toyrkiko-shedio-apobasis-se

---------------------------

ΟΤούρκος μεγαλοδημοσιογράφος, ειδικός Gürbüz Evren, αποκαλύπτει ότι η Άγκυρα έχει ήδη μπλοκαριστεί σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, αφού ΕΕ και ΗΠΑ έχουν αποφασίσει για τα δικά τους συμφέροντα, να μην της επιτρέψουν να “απλωθεί” στην περιοχή αυτή.

Ο Τούρκος ειδικός και δημοσιογράφος αναφέρει: "όταν ρώτησα Ιταλό διπλωμάτη, αξιωματούχο της ΕΕ για την έξοδο του 4ου τουρκικού γεωτρύπανου και τις αντιδράσεις της ένωσης, εκείνος μου ανέφερε ότι, “η Τουρκία δεν θα ξεκινούσε διάλογο με διπλωμάτες χαμηλού προφίλ για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Αυτή τη φορά όμως, κανένας Ευρωπαίος υψηλού επιπέδου δεν θα μετέβαινε στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια μιας ελληνοτουρκικής κρίσης.

Η συνάντηση με τους Τούρκους αξιωματούχους θα γίνονταν μόνο αν αυτοί έρχονταν στις Βρυξέλλες”.

Υπό την ηγεσία μιας ομάδας, με επικεφαλής Έλληνες βουλευτές, με μεγάλη υποστήριξη από Γάλλους και Γερμανούς βουλευτές, έχουν προετοιμαστεί 4 διαφορετικές προτάσεις για πιθανές κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Μεταξύ αυτών είναι μια πρόταση για κυρώσεις που αφορούν βασικά πρόσωπα της τουρκικής κυβέρνησης.

Οι αμερικανικές δυνάμεις προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν επίσης τα τουρκικά πολεμικά πλοία και αεροσκάφη που θα συνοδεύουν το τουρκικό γεωτρύπανο Abdülhamid Han.

Η εντύπωση που αποκόμισα κατά τη συνάντησή μου με τον ανώτερο διπλωμάτη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα ήταν, ότι αμερικανικά και ελληνικά πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη θα κινούνταν από κοινού.

Σύμφωνα με τον εν λόγω Αμερικανό διπλωμάτη με στρατιωτική προϋπηρεσία, ο οποίος επίσης υπηρέτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Άγκυρα, όχι μόνο οι ΗΠΑ αλλά και οι ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας και της Γερμανίας θα στηρίξουν τον ελληνικό στρατό.

Επιπλέον, αυτή η υποστήριξη θα δοθεί με πολύ αποφασιστική στάση. Σύμφωνα με τον Αμερικανό διπλωμάτη, η Αθήνα ενίσχυσε την ισχύ της κατά της Τουρκίας τασσόμενη άνευ όρων στο πλευρό των Ηνωμένων Πολιτειών έναντι της Ρωσίας, υπογράφοντας παράλληλα στρατιωτικές συμφωνίες.

--Σχέδιο “απόβασης” σε τρία ελληνικά ακατοίκητα νησάκια--

«Γιατί να περιπολείτε συνοδεία πολεμικών σας πλοίων στο Αιγαίο παράλληλα με τις τουρκικές ακτές, όταν το τουρκικό γεωτρύπανο είναι πιο πιθανό να πάει στη θαλάσσια συνοριακή περιοχή με τη Λιβύη;» ρώτησα τον Αμερικανό διπλωμάτη πρώην στρατιωτικό.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης στρατιωτικής καταγωγής μου είπε: «Πιστεύουμε ότι σε περίπτωση πιθανής κρίσης με την Ελλάδα, η Τουρκία θα αποβίβαζε στρατεύματα σε 3 ακατοίκητες νησίδες στο Αιγαίο, ώστε να υπάρξει σκηνικό Ιμίων.

Με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία θα επιχειρούσε να καταλάβει Τρία νησάκια ακατοίκοιτα με στόχο να αναγνωρίσει τα υπόλοιπα ως ελληνικά".

Πρέπει να αποτρέψουμε τα βήματα που θα επιδεινώσουν περαιτέρω την κρίση στην περιοχή», κατέληξε ο Αμερικανός διπλωμάτης .

Αν και αυτή η αξιολόγηση δεν ήταν απάντηση στην ερώτησή μου, ήταν σημαντική καθώς μου επέτρεψε να δω ολόκληρη τη εικόνα της καταστάσεως.

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - Μπλοκάρουν το Abdülhamid Han

2:17 - Σχέδιο “απόβασης”

----------------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

For copyright matters please contact us at: [email protected]

--------------

Follow Pentapostagma on Google news Google News