Πτήση του πρώτου τουρκικού αεροσκάφους ηλεκτρονικών παρεμβολών

Γιατί ακριβώς προετοιμάζεται η τουρκική πολεμική αεροπορία παράλληλα με την ένταση στις δηλώσεις της τουρκικής πολιτικής ελίτ κατά της Ελλάδος;

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/7107395_ptisi-toy-protoy-toyrkikoy-aeroskafoys-ilektronikon

-----------

Σύμφωνα με πηγές σε κοινωνικά δίκτυα, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία σήκωσε στον εναέριο χώρο κοντά στην Άγκυρα για δοκιμές το πρώτο αεροσκάφος παρεμβολών τύπου Bombardier Global 6000 (BD-700) Hava Soj (Stand Off Jammer) THS41.

Πρόκειται για μια δοκιμαστική πτήση έξω από το αεροδρόμιο Mürted κοντά στην τουρκική πρωτεύουσα.

Μιλάμε για ύποπτα σχέδια που ετοιμάζει το τουρκικό γενικό επιτελείο με επίκεντρο επιθετικές επιχειρήσεις ηλεκτρονικού πολέμου εναντίον της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας και του στρατού.

Η ASELSAN δημιούργησε, προφανώς με την συνεργασία «άλλης χώρας», ένα νέο σύστημα ραντάρ με το όνομα AIR SOJA, το οποίο φέρεται να έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει «μπλοκάρισμα» όλων των ειδών (επίγειων-εναέριων) των εχθρικών ραντάρ, και αναμένεται να παραδοθεί στην Τουρκική Αεροπορία το 2023, κάτι που όπως όλα δείχνουν μπορεί και να επισπεύσθηκε λόγω της γενικότερης κατάστασης στην Α.Μεσόγειο.

Πρόκειται για μια παραλλαγή του γνωστού μας ραντάρ CORAL Press, με το οι Τούρκοι έχουν "γεμίσει¨ τα μικρασιατικά παράλια και για οποίο τόσα λίγα γνωρίζουμε.

Το σχέδιο δράσεως της Άγκυρας αφορά πλάνο κατά το οποίο, τα τουρκικά αεροσκάφη παρεμβολών θα προηγούνται των εναέριων “πακέτων κρούσης” της τουρκικής Αεροπορίας και θα μπορούν να καταγράφουν σε μια βιβλιοθήκη πληροφοριών το σύνολο σχεδόν των ηλεκτρομαγνητικών εκπομπών του αντιπάλου στην περιοχή όπου θα επιχειρούν και να εντοπίζουν με ακρίβεια την τοποθεσία τους.

Το κέντρο δοκιμών με το όνομα Komut Electronic Testing and Field Training (EHTES) System ευρίσκεται στο Ικόνιο .

Δυνατότητες του EHTES:

• Ολοκληρωμένη εκπαίδευση με πραγματικά συστήματα ραντάρ.

• Συλλογή δεδομένων, καταγραφή, 3D απεικόνιση για όλα τα εχθρικά συστήματα.

• Προσομοίωση βολών από πυροβόλο και προσομοίωση εκτόξευσης πυραύλων υψηλής ποιότητας.

• Αναφορά μετά την εργασία και ανάλυση

Οι εντατικές προετοιμασίες της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας σαφώς ακολουθούν την πολεμική ρητορική Ερντογάν, Ακάρ, Τσαβούσογλου αλλά και άλλων Τούρκων αξιωματούχων, οι οποίοι όπως είχαμε αποκαλύψει και παλαιότερα είχαν αποφασίσει σε μυστική συνεδρίαση του τουρκικού συμβουλίου ασφαλείας, ότι ακόμα και ένας μικρός σε διάρκεια πόλεμος, θα ήταν εφικτός για τα …κοιτάσματα της υπό δημιουργία τουρκικής ΑΟΖ, η οποία φτάνει μέχρι τα θαλάσσια οικόπεδα νοτίως της Κρήτης.

Εκεί όμως έχει και την έδρα της και μια άκρως πολεμική ελληνική μοίρα αεροσκαφών F-16 στο Καστέλι, η οποία θα δείξει στους Τούρκους ότι είναι πολύ επικίνδυνο πράγμα να τα βάζουν με «Κρητικούς» διότι δεν πρόκειται να την γλιτώσουν.

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - Πτήση του πρώτου τουρκικού αεροσκάφους ηλεκτρονικών παρεμβολών

1:50 - Δυνατότητες του EHTES:

----------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

#ΑΙΓΑΙΟ

#ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

#ΤΟΥΡΚΙΑ

Follow Pentapostagma on Google news Google News