World

Τουρκία: Μπαράζ επιθέσεων σε χώρους αλεβιτών στην Άγκυρα

Άγνωστος επιτέθηκε στο Şah-ı Mardan τζεμεβί στην περιοχή Μάμακ της Άγκυρας. Εκτός από το Shah-ı Mardan τζεμεβί, 5 ιδρύματα αλεβιτών στην Άγκυρα δέχθηκαν επίσης επίθεση.

Οι σύλλογοι αλεβιτών και οι τζεμεβί δέχθηκαν αλλεπάλληλες επιθέσεις στην Άγκυρα
Την πρώτη μέρα της νηστείας του Μουχαρέμ, 3 ιδρύματα τζεμεβί και 3 αλεβίτικοι φορείς στην Άγκυρα δέχθηκαν επίθεση.

Γύρω στις 14.30 στο τζεμεβί Shah-ı Mardan , στην περιοχή Μάμακ της Άγκυρας, ένα άτομο πέταξε  καρέκλες στο προς το μέρος όπου βρισκόταν ο  λειτουργός του τζεμεβί. Μία από τις καρέκλες που πέταξε ο δράστης έπεσε σε άτομο που καθόταν στο τζεμεβί. Στη συνέχεια ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Η στιγμή του συμβάντος καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας.

CONTINUE READING

Μιλώντας στην ANKA, ο Καζίμ Ερμπεκτάς- λειτουργός του  Shah-ı Mardan,  είπε σχετικά : , «Ξεκινήσαμε στο τζεμεβί γύρω στις τρεις η ώρα σήμερα. Ο κόσμος μαζευόταν. Πήρα τη θέση μου και κάθονταν τρία-πέντε άτομα δίπλα μου. Κάποιος ήρθε από έξω και πέταξε τρεις-πέντε καρέκλες. Κάποιος ερχόταν προς το μέρος μου. Έφυγε τρέχοντας χωρίς να πει τίποτα. Φαίνεται στην κάμερα. Δεν ακούσαμε τη φωνή του. Μα γιατί το έκανε? Είναι η πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια”

 5 ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Can TV, επίθεση δέχθηκαν και άλλα 5 ιδρύματα των Αλεβιτών στην Άγκυρα.
…..
Μια γυναίκα του Συλλόγου Μπεκτασίδων Αλεβιτών Τουρκμενιστάν τραυματίστηκε από επίθεση με μαχαίρι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR