Γιατί η Τουρκία θέλει "ντε και καλά" εργοστάσιο Bayraktar στη Ρωσία

Σημερινή νέα δήλωση από την Μόσχα: Πάντα στην ατζέντα μας

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/7105758_giati-i-toyrkia-thelei-nte-kai-kala-ergostasio-bayraktar-sti-rosia-oi-epiheirisiakoi

----------

'Οταν πρωτοέφτασε η είδηση χθες στα δημοσιογραφικά γραφεία δημιουργήθηκε η εντύπωση...τρολαρίσματος.

Εντούτοις άρχισε να διαρρέει πως ο Πούτιν πρότεινε (;) να κατασκευαστεί ένα τουρκικό εργοστάσιο μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το CNN Turk, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στους συναδέλφους του σε συνεδρίαση του ΑΚΡ την Δευτέρα, ότι ο Πούτιν τον πλησίασε κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης στην Τεχεράνη για να του προτείνει συμφωνία με την τουρκική εταιρεία Baykar για την παραγωγή επιθετικών drones της, τα οποία έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά κατά των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Γιατί όμως τώρα αυτό το σενάριο για Bayrakrtar από την ρωσική στέπα;

Το «Bayraktar» χρησιμοποιείται σε μάχες εδώ και πολλά χρόνια. Πιο ενεργά στη Συρία, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις δεν έγινε λόγος για πλήρεις εχθροπραξίες. Τρεις ημέρες πριν από την έναρξη της «Επιχείρησης Z», οι ειδικοί του ΟΗΕ δημοσίευσαν ένα άρθρο στο οποίο ανακάλυψαν τη μαχητική αποτελεσματικότητα του Bayraktar TB2.

Αφού μελέτησαν την αποτελεσματικότητα αυτών των μηχανών κατά τη διάρκεια των μαχών στη Λιβύη, οι ειδικοί Lipika Majumdar και Roy Chowdhury κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι τόσο ευάλωτα στα πυρά εδάφους όσο τα χάρτινα αεροπλάνα είναι ανυπεράσπιστα έναντι μιας έκρηξης κυνηγετικού όπλου.

Διαρροή εγγράφων

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν από τον τουρκικό στρατό, η πραγματική μαχητική ικανότητα του TB2 σε συνθήκες πυκνής ηλεκτρονικής καταστολής (εξαιτίας της οποίας ο ρωσικός στρατός «τύφλωσε» σχεδόν πλήρως τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου, αφήνοντας μόνο τη δυνατότητα χρήσης μικρών εμπορικών drones) δεν έχει μελετηθεί σωστά .

Εργοστάσιο στην Τουρκία

Η κατάσταση για τους Τούρκους οπλουργούς είναι αδιέξοδη: κανείς δεν προμηθεύει δυτικά εξαρτήματα για τα Bayraktars στη χώρα, υπάρχουν συνεχείς διαρροές δεδομένων για την πραγματική αποτελεσματικότητα αυτού του εξοπλισμού στο πεδίο της μάχης και ο μόνος προμηθευτής με τον οποίο ήταν δυνατό να συμφωνηθεί η η παραγωγή κινητήρων δεν είναι πλέον σε θέση να λειτουργήσει.

Η μόνη αποδεκτή επιλογή για την Τουρκία επομεένως είναι να επιλέξει έναν τεχνολογικά προηγμένο εταίρο με σταθερή βιομηχανία. Δεν μπορείτε να βρείτε κάτι τέτοιο πια στις δυτικές χώρες, ενώ ούτε η Ουκρανία θα μπορεί πλέον να δουλεύει στα Bayraktars. Η Ρωσία παραμένει η καλύτερη επιλογή και, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, αυτό το θέμα θα συζητηθεί στο εγγύς μέλλον.

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - Γιατί η Τουρκία θέλει "ντε και καλά" εργοστάσιο Bayraktar στη Ρωσία-Οι επιχειρησιακοί και οι οικονομικοί λόγοι

1:29 - Διαρροή εγγράφων

1:50 -Εργοστάσιο στην Τουρκία

----------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

#ΤΟΥΡΚΙΑ

#ΡΩΣΙΑ

#ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡ

Follow Pentapostagma on Google news Google News