Προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ΥΦ.ΕΞ. - Μίλησε για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη!

Νέες προκλητικές δηλώσεις έγιναν από της κυβέρνηση της Τουρκίας και μάλιστα από ελληνικό έδαφος!

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/7105369_proklitikes-diloseis-toy-toyrkoy-yfex-milise-gia-toyrkiki

-----------

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - Γιαβούζ Σελίμ Κιράν

1:21 - Τσελίκ για Συνθήκη της Λωζάνης

Προκλητικός για ακόμα μία φορά ο Τούρκος υφυπουργού Εξωτερικών, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν που μίλησε για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη κατά την επίσκεψή του σε Κομοτηνή και την Ξάνθη.

Νέες προκλητικές δηλώσεις έγιναν από της κυβέρνηση της Τουρκίας και μάλιστα από ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, στην Κομοτηνή και την Ξάνθη.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος υφυπουργός, σε μήνυμα που ανέβασε στο twitter χαρακτηρίζει ως τουρκική μειονότητα την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη και παράλληλα κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει την συνθήκη της Λωζάνης σημειώνοντας ότι η Τουρκία παρακολουθεί στενά αυτές τις παραβιάσεις και πως δεν θα επιτρέψει οποιοδήποτε βήμα κάνει η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα αναφέρει στο twitter: “Συναντηθήκαμε με τον Μουφτή της Κομοτηνής και πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής, Ιμπραήμ Σερήφ, στο Γενικό Προξενείο μας.

Επαινούμε τις προσπάθειές του για την προστασία και την προώθηση των εθνικών και θρησκευτικών αξιών της “Τουρκικής” Μειονότητας.

Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τα δικαιώματα των αδερφών μας.”

Τσελίκ για Συνθήκη της Λωζάνης και "τουρκική μειονότητα"

Χθες, πήρε την σκυτάλη ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ, εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά της Ελλάδας, αναφερόμενος στην επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στη Θράκη.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στη γείτονα κάλεσε την Ελλάδα «να τερματίσει τις πολιτικές διάκρισης κατά της “τουρκικής” μειονότητας», όπως είπε, επισημαίνοντας ότι «η Τουρκία θέλει την επίλυση αυτών των προβλημάτων με πολιτική αρχών και συνέπειας».

Κατηγόρησε την χώρα μας για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ömer Çelik μετά τη συνεδρίαση του κόμματός του τοποθετήθηκε επί σειρά θεμάτων μεταξύ των οποίων και για την Ελλάδα.

Ανέφερε συγκεκριμένα τα εξής:

“Ο Πρόεδρός μας δήλωσε χθες ότι η Ελλάδα δεν συμμορφώθηκε με τις διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάνης. Η Ελλάδα έκλεισε τα σχολεία της τουρκικής μειονότητας. Το ερώτημα αν υπάρχει έλλειψη μαθητών εδώ είναι απόφαση της τουρκικής μειονότητας. Οι διατάξεις της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης είναι σαφείς. Το κλείσιμο του σχολείου λόγω έλλειψης μαθητών είναι ένα βήμα αφομοίωσης. Είναι ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα.”

-----------------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

#Τουρκία

#Θράκη

#Ελλάδα

==========

For copyright matters please contact us at: [email protected]

Follow Pentapostagma on Google news Google News