Τακτική ''τριπλού χτυπήματος'' από τους Ρώσους! Τι είναι και πως την χρησιμοποιούν

Αμερικανός Στρατιωτικός εμπειρογνώμονας: Η Ρωσία μπορεί να χτυπήσει όποιον στόχο κρίνει κατάλληλο! Δεν έχει σημασία η απόσταση, πλεονέκτημα που δεν μπορεί να έχει η Ουκρανία, ούτε με την βοήθεια των Δυτικών όπλων

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/7105274_taktiki-triploy-htypimatos-apo-toys-rosoys-ti-einai-kai-pos-tin-hrisimopoioyn

---------------------------

Μετά την κατάληψη του Σεβεροντενσκ και του Λισινγκανσκ, η τακτική της Ρωσίας στην Ουκρανία άλλαξε. Τώρα τα χτυπήματα γίνονται όχι μόνο κοντά, αλλά και σε σημαντική απόσταση από την πρώτη γραμμή.

Μετά από μεγάλες στρατιωτικές επιτυχίες στο Ντονμπάς, ο ρωσικός στρατός συνέχισε να ωθεί τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στα δυτικά των διοικητικών συνόρων της ΛΔΔ και του ΛΠΡ, καθώς και στη νότια Ουκρανία. Στην Οδησσό, πύραυλοι κρουζ κατέστρεψαν έναν κόμβο εφοδιαστικής όπου αποθηκεύονταν οι αμερικανικοί πύραυλοι Harpoon και ένα σημαντικό μέρος των δυτικών όπλων που μεταφέρθηκαν ως στρατιωτική βοήθεια. Μετά από αυτές τις επιχειρήσεις, ο Αμερικανός στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ Σκοτ Ρίτερ είπε ότι η Ρωσία «εξασφάλισε ουσιαστικά τη νίκη στο πεδίο της μάχης».

''Η Ρωσία δεν έχει προβλήματα με όπλα οποιασδήποτε εμβέλειας. Μπορεί να χτυπήσει όποιον στόχο κρίνει κατάλληλο. Η απόσταση σε αυτή την περίπτωση δεν έχει σημασία - 100 χιλιόμετρα ή 1000. Αυτό είναι ένα κρίσιμο πλεονέκτημα που ο ουκρανικός στρατός δεν θα μπορέσει να εξουδετερώσει ακόμη και με τη βοήθεια δυτικών όπλων'', δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ, Σκοτ Ρίτερ

''Την ίδια μέρα, ο ρωσικός στρατός με πύραυλο Κρουζ κατέστρεψε μαχητικά Su-27 και MiG-29 που στάθμευαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Kanatovo στην περιοχή Kirovograd. Αυτό το αντικείμενο βρίσκεται σε σημαντική απόσταση από τη ζώνη μάχης και ήταν εξαιρετικής σημασίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για πολλούς λόγους ταυτόχρονα''.

--Απώλειες της Ουκρανίας τον Ιούλιο του 2022--

Σύμφωνα με τους συνομιλητές του Life στη ζώνη NVO, οι απώλειες του ουκρανικού στρατού μέχρι το τέλος Ιουλίου 2022 πλησίαζαν τα χίλια άτομα την ημέρα. Οι μισοί από αυτόν τον αριθμό είναι βαριά τραυματισμένοι στρατιώτες, των οποίων η περαιτέρω συμμετοχή στις εχθροπραξίες τίθεται υπό αμφισβήτηση. Οι βαριές απώλειες, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, οδήγησαν στο γεγονός ότι μόνο το 30% των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη νότια κατεύθυνση είναι εξοπλισμένες όπως απαιτείται.

--Τακτική ''τριπλού χτυπήματος'' –

Οι συνομιλητές του Life στη ζώνη NVO σημειώνουν ότι ο αιχμάλωτος ουκρανικός στρατός, αποκαλούν την τακτική του ρωσικού στρατού «τριπλό χτύπημα». Αναφέρουν αεροπορικές επιδρομές στις περιοχές της Ουκρανίας. Πυροβολικό και επιθετικά αεροσκάφη, βομβαρδίζουν τις θέσεις των ΕΔ της Ουκρανίας.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα του «τριπλού χτυπήματος» είναι ο ηλεκτρονικός πόλεμος. Σύμφωνα με πληροφορίες των αιχμαλώτων στρατιωτών του ουκρανικού στρατού, «πέντε με δέκα λεπτά πριν τον βομβαρδισμό εξαφανίζεται κάθε σύνδεση στην περιοχή». Εξαιτίας αυτού, ούτε αξιωματικοί ούτε ιδιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μπορούν να ζητήσουν ενισχύσεις ή τουλάχιστον να αναφέρουν ότι ο βομβαρδισμός έχει αρχίσει.

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - Είδηση

1:30 - Απώλειες της Ουκρανίας τον Ιούλιο του 2022

2:01 - Τακτική ''τριπλού χτυπήματος''

2:44 - Αποφώνηση

----------------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

For copyright matters please contact us at: [email protected]

--------------

-Videos animations, maps, used:

Radio Free Europe/Radio Liberty - https://www.youtube.com/watch?v=k1TQ5_e27L4&t=62s&ab_channel=RadioFreeEurope%2FRadioLiberty

Follow Pentapostagma on Google news Google News