World
Updated at:

Χτυπήματα από παντού! Πυραυλικές επιθέσεις σε Οδησσό, Χάρκοβο και Μικολάιβ- Παρανάλωμα του πυρός δεξαμενή πετρελαίου στο Ντονέτσκ- (Εικόνες- Βίντεο)

Οδησσός, Χάρκοβο και Μικολάιβ χτυπήθηκαν από πυραύλους, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους. Επίθεση από πλήγματα στη Ντανιέτσκ, μεταδίδει ρωσικό κρατικό πρακτορείο

Κορυφώνεται η παγκόσμια αγωνία υλοποίησης της συμφωνίας για απεμπλοκή των ουκρανικών σιτηρών, καθώς οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές οξύνουν κάθε μέρα και περισσότερο την αντιπαράθεση σε φραστικό και πολεμικό επίπεδο.

CONTINUE READING

Σύμφωνα με ισχυρισμούς Ουκρανών αξιωματούχων, περιοχές σε Οδησσό, Χάρκοβο και Μικολάιβ επλήγησαν από βομβαρδισμούς. 

Ειδικότερα, στην νότια πόλη-λιμάνι στόχοι αεροσκαφών έγιναν κτίρια παράκτιων οικισμών, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ανέφερε ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής της Ουκρανίας, δύο μόλις 24ωρα μετά την κατακραυγή του Κιέβου και της Δύσης για τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις και πάλι στην Οδησσό -με στόχους «αποκλειστικά στρατιωτικές υποδομές» κατά τη Μόσχα.

 

 

 

Ο δήμαρχος του Χάρκοβο, Ιγκόρ Τερέχοφ, υποστήριξε ότι έγινε επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις στο κέντρο της πόλης κατά τη διάρκεια της νύχτας ισχυριζόμενος πως το χτύπημα έγινε «δίπλα σε ένα κτίριο που δεν σχετίζεται με στρατιωτικές υποδομές».

Ο επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου του Μικολάιβ ανέφερε σε ανάρτησή του πως «πυραυλική επίθεση στη νότια Ουκρανία από την κατεύθυνση της Μαύρης Θάλασσας (…) Επίθεση στην περιοχή του Μικολάιεβ. Την ίδια στιγμή, η περιοχή του Μικολάιβ χτυπήθηκε από ένα σύστημα αεράμυνας S-300 από την προσωρινά κατεχόμενη περιοχή Χερσώνα».

 

Καθαίρεση του επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων στο Ντονμπάς

Το γενικό επιτελείο στο Κίεβο παραδέχτηκε χθες ότι  ρωσικές μονάδες σημείωσαν επιτυχίες στον λιγνιτικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Μπουρλεχίρσκ στη Ντανιέτσκ, που πολιορκούσαν για αρκετές ημέρες. Οι ουκρανοί επιτελείς υποστηρίξαν ωστόσο ότι επιθέσεις προς την κατεύθυνση των πόλεων Μπαχμούτ και Σίβερσκ απωθήθηκαν.

Στο μεταξύ ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αντικατέστησε με διάταγμά του κορυφαίο αξιωματικό του στρατού του στο ανατολικό τμήμα της χώρας, έπειτα από τις μεγάλες απώλειες εδαφών που κυρίευσαν οι δυνάμεις της Ρωσίας.

Ο υποστράτηγος Χάλαχαν, 44 ετών, ήταν επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων στις περιφέρειες Ντανιέτσκ και Λουγκάνσκ από τον Αύγουστο του 2020. Μετά την εισβολή της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου, η Ουκρανία απώλεσε πλήρως τον έλεγχο της περιφέρειας Λουγκάνσκ.

Περίπου το 50% της γειτονικής περιφέρειας Ντανιέτσκ έχει καταληφθεί από τον ρωσικό στρατό. Πριν από την εισβολή, το 30% του εδάφους της περιφέρειας ελεγχόταν από τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Πυραυλικές επιθέσεις στο Χάρκοβο – Κατέστρεψαν αμερικανικά όπλα

Κατά την διάρκεια της νύχτας, οι Ρώσοι εξαπέλυσαν μαζικές πυραυλικές επιθέσεις ε στο Χάρκοβο όπου και καταστράφηκαν αποθήκες οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών και δεξαμενές καυσίμων.

Το πρωί χτύπησαν το Χάρκοβο εκ νέου, ενώ στο Σεβέρσκ καταστραφήκαν αμερικανικά οβιδοβόλα M777A1.

Κτυπήθηκε και το Μπογκντανόβτσι στην Δυτική Ουκρανία όπου και καταστράφηκαν συστήματα HIMARS.

Όπως μεταδίδεται, οι Ρώσοι από χθες εκκαθαρίζουν τα ουκρανικά ναρκοπέδια στην Χερσώνα ενώ τις τελευταίες ημέρες ενισχύουν τις μονάδες τους στην περιοχή με την αποστολή ενισχύσεων από την Κριμαία.

Σχεδιάζουν επίθεση κατά των ουκρανικών μονάδων στο Νικολάεφ, ίσως αμέσως μετά την πτώση του άξονα Σεβέρσκ-Σολεντάρ-Μπάχμουτ στο Ντόνμπας.

 

 

Τεράστια πυρκαγιά σε δεξαμενή πετρελαίου στο Ντονέτσκ

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στην περιοχή Μπουντιονόφσκι της Λαϊκής Δημοκρατίας της Ντανιέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, έπειτα από πλήγματα με πυροβολικό και άλλα όπλα. 

Δεν αναφέρθηκαν θάνατοι ούτε τραυματισμοί μέχρι στιγμής εξαιτίας της πυρκαγιάς, που φθάνει σε ύψος δεκάδων μέτρων, κατά το πρακτορείο.

 

 

 

 

Ρωσικά πλήγματα στις λιμενικές υποδομές της Μικολάιφ

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν λιμενικές υποδομές στη νότια ουκρανική περιφέρεια της Μικολάιφ, δήλωσε ο δήμαρχος της ομώνυμης πόλης Ολεξάντρ Σενκέβιτς.

"Τεράστιο πυραυλικό πλήγμα εξαπολύθηκε στη νότια Ουκρανία από την κατεύθυνση της Μαύρης Θάλασσας, και με τη χρήση της αεροπορίας", είπε ο κ. Σενκέβιτς στην ουκρανική κρατική τηλεόραση. Δεν έδωσε κάποιο απολογισμό θυμάτων.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR