HIMARS
USA
Updated at:

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν άλλα τέσσερα HIMARS για την Ουκρανία

Ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία πρόκειται να ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερα ακόμη πυραυλικά συστήματα HIMARS και πυρομαχικά για αυτούς και μεταφερθείσες οβίδες.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν κατά την έναρξη της τέταρτης συνάντησης της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας.

"Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ιστορικά ποσά στρατιωτικής βοήθειας για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αμυνθεί. Αργότερα αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσουμε το επόμενο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας με όπλα, πυρομαχικά και εξοπλισμό για την Ουκρανία.Θα περιλαμβάνει τέσσερα ακόμη HIMARS, προηγμένα πυραυλικά συστήματα που οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν ήδη πολύ αποτελεσματικά και τα οποία έκαναν τεράστια διαφορά στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο Λόιντ Όστιν.

Ο συνολικός αριθμός των HIMARS που παρέχονται στην Ουκρανία θα φτάσει τα δεκαέξι. Το πακέτο θα περιλαμβάνει επίσης πυρομαχικά για MLRS και πυροβολικό. 

Στην ομιλία του, ο επικεφαλής του Πενταγώνου σημείωσε ότι η Ουκρανία ματαιώνει τα σχέδια της Μόσχας για πολλούς μήνες στη σειρά με την αποφασιστική της αντίσταση, αλλά η απειλή παραμένει μεγάλη ακόμη και τώρα. 

"Τώρα είναι μια κρίσιμη φάση αυτής της σύγκρουσης. Και η συλλογική υποστήριξή μας για την Ουκρανία είναι ζωτικής σημασίας και επείγουσα. Η Ρωσία πιστεύει ότι θα μπορέσει να αντέξει περισσότερο από την Ουκρανία και από εμάς. Αλλά αυτό είναι απλώς μια σειρά ρωσικών λανθασμένων υπολογισμών.Η ομάδα επαφής θα συνεχίσει να αναζητά καινοτόμους τρόπους για να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη υποστήριξη στους γενναίους Ουκρανούς άνδρες και γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και θα προσαρμόσουμε τη βοήθειά μας έτσι ώστε η Ουκρανία να έχει την απαραίτητη τεχνολογία, πυρομαχικά και δύναμη πυρός για να αμυνθεί", είπε ο Λόιντ Όστιν. 

Όπως αναφέρεται, αυτή τη φορά η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR