Politics

Οικονόμου: Σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και απαιτούμε το ίδιο από γείτονες και συμμάχους

Με την επισήμανση ότι η χώρα μας σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες και το ίδιο απαιτεί από γείτονες και συμμάχους, η Αθήνα συνεχίζει το μπαράζ της διεθνούς ενημέρωσης για την τουρκική προκλητικότητα.

"Με μυθεύματα δεν πλήττονται τα ελληνικά δίκαια… Η χώρα συμβάλει καθοριστικά στην εμπέδωση της σταθερότητας… Δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε σε λεκτικούς διαπληκτισμούς με την Τουρκία… Δεν πανικοβαλλόμαστε, αλλά και δεν εφησυχάζουμε…", ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε, από την αίθουσα της ενημέρωσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

CONTINUE READING

"Είναι γνωστή η στάση του ΝΑΤΟ και του γενικού του γραμματέα του. Η κυβέρνηση πάντα γνωστοποιεί τις θέσεις της στους συμμάχους και βλέπουμε την αποδοχή των ελληνικών θέσεων να διευρύνεται συνεχώς, επειδή εδράζονται στο διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες…", σημείωσε, ερωτηθείς για τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

"Η εξωτερική μας πολιτική βασίζεται σε αρχές… Έχουμε προχωρήσει στην ενίσχυση του γεωπολιτικού μας αποτυπώματος. Αποδομούμε τους ισχυρισμούς της απέναντι πλευράς…", πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα και με το βλέμμα στο… ράλι των τιμών της βενζίνης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: "Η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των πολιτών. Το κάναμε με την ηλεκτρική ενέργεια, θα το κάνουμε και με τα καύσιμα. Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα…". 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR