World

Σφοδρές μάχες στο Σεβεροντονέτσκ- Αιμορραγούν και οι δύο πλευρές! Βρετανοί: Απαρχαιωμένοι, του 60' οι πύραυλοι των Ρώσων

Σφοδρές μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη στο Σεβεροντονέτσκ, με τις δύο πλευρές να έχουν πιθανότητα μεγάλο αριθμό απωλειών, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, κατά το οποίο οι ρωσικές δυνάμεις δεν είχαν προωθηθεί έως χθες στο νότιο τμήμα της πόλης.

Σύμφωνα με το Λονδίνο, η Ρωσία καταφεύγει σε αναποτελεσματικά οπλικά συστήματα με κίνδυνο για «σημαντικές παράπλευρες ζημιές και απώλειες αμάχων», επειδή δεν διαθέτει πιο ακριβείς σύγχρονους πυραύλους.

Η σημερινή πρωινή έκθεση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών επικεντρώνεται στους ρωσικούς πυραύλους. Οι Βρετανοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι Ρώσοι δεν έχουν αρκετά όπλα ακριβείας.

Από τον Απρίλιο, τα ρωσικά μεσαία βομβαρδιστικά λέγεται ότι έχουν εκτοξεύσει δεκάδες βαρέου τύπου πύραυλους Kh-22 σε επίγειους στόχους.

Ωστόσο, αυτοί οι πύραυλοι προορίζονταν να καταστρέψουν αεροπλανοφόρα και όταν χρησιμοποιούνται με συμβατική κεφαλή, είναι εξαιρετικά ανακριβείς και μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές παράπλευρες ζημιές - ιδιαίτερα απώλειες αμάχων.

 

Η Μόσχα θα απαντήσει σε αύξηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Πολωνία

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η απάντηση της Μόσχας σε αύξηση δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Πολωνία θα είναι ανάλογη, όπως ανέφερε Ρώσος διπλωμάτης σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Μια απάντηση, όπως πάντα, θα είναι ανάλογη και κατάλληλη, με στόχο την εξουδετέρωση δυνητικών απειλών στην ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο Ολέγκ Τιάπκιν, επικεφαλής του τμήματος του υπουργείου Εξωτερικών που είναι αρμόδιο για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρώπη.

«Η Ρωσία πιθανότατα καταφεύγει σε τέτοια αναποτελεσματικά οπλικά συστήματα επειδή δεν διαθέτει πιο ακριβείς σύγχρονους πυραύλους, ενώ το ουκρανικό σύστημα αεράμυνας εξακολουθεί να αποτρέπει τα τακτικά αεροσκάφη της από το να χτυπήσουν μεγάλο μέρος της χώρας», καταλήγει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

 

Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τους μαχητές στο Azot στο Σεβεροντονέτσκ για την απελευθέρωση αμάχων

 

Η επαφή με τους μαχητές στο εργοστάσιο Azot στο Σεβεροντονέτσκ έχει επιτευχθεί, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για την ασφαλή έξοδο αμάχων. Αυτό ανακοίνωσε το Σάββατο ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ στη Ρωσία, Ροντιόν Μίροσνικ.

 

Σύμφωνα με τον Μίροσνκι, έως και 400 Ουκρανοί μαχητές είναι αποκλεισμένοι στο εργοστάσιο. "Περίπου 300-400 Ουκρανοί μαχητές είναι τώρα αποκλεισμένοι στο Azot. Συγκεντρώνονται κοντά στο πρώτο σημείο ελέγχου του χημικού εργοστασίου", πρόσθεσε.

Έως και 500 άμαχοι που κρύφτηκαν σε καταφύγια βομβών ενδέχεται να παραμείνουν στο εργοστάσιο, διευκρίνισε ο Μίροσνκι.

Την Πέμπτη, ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Άμυνας της Ρωσίας, στρατηγός Μιχαήλ Μιζίντσεφ, δήλωσε ότι Ουκρανοί μαχητές κρατούσαν βίαια εκατοντάδες κατοίκους του Σεβεροντόνετσκ στις υπόγειες εγκαταστάσεις του εργοστασίου Azot, έχοντας ναρκοθετήσει δοχεία με χημικά που σκόπευαν να ανατινάξουν.

 

Οι μαχητές του Αζόφ χρησιμοποίησαν τους κατοίκους της Μαριούπολης ως ανθρώπινη ασπίδα

Οι μαχητές του εθνικιστικού τάγματος «Azov» εκφοβίζουν τους κατοίκους της Μαριούπολης και τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες, τοποθετώντας τους, μεταξύ άλλων, σε υπόγεια κτιρίων κατοικιών, από όπου πυροβολούσαν. Όπως είπαν Ρώσοι ερευνητές στο TASS, περισσότεροι από 2.000 κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν ήδη ανακριθεί, όλοι τους έχουν αναγνωριστεί ως θύματα στην περίπτωση της χρήσης απαγορευμένων μεθόδων πολέμου.

 
«Ουκρανοί στρατιώτες και εθνικιστές του Αζόφ, που τοποθετήθηκαν ως υπερασπιστές της Μαριούπολης, καλύφθηκαν πίσω από πολίτες, τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες, κατέλαβαν σκόπιμα θέσεις σε κτίρια κατοικιών, νηπιαγωγεία, σχολεία, τοποθέτησαν βαριά όπλα και πυροβόλησαν από εκεί. Σύμφωνα με αυτά τα αντικείμενα, κατηγορώντας αργότερα τις ένοπλες δυνάμεις της ΛΔΔ και της Ρωσίας για βομβαρδισμό», δήλωσε στο TASS το Σάββατο ένας ερευνητής της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι υπάλληλοι της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας εργάζονται στο έδαφος της Μαριούπολης από τα τέλη Απριλίου και με τους κατοίκους της περιοχής επικοινωνούν καθημερινά. "Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι ανακρίθηκαν. Όλοι οι κάτοικοι της Μαριούπολης, εναντίον των οποίων διαπράχθηκαν παράνομες ενέργειες, αναγνωρίστηκαν ως θύματα. 

«Κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων, τα θύματα ανέφεραν ότι από τα μέσα Μαρτίου 2022, οι στρατιώτες του τάγματος Azov τους είχαν απαγορεύσει να φύγουν από τα υπόγεια, απειλώντας τους. Οι άνθρωποι κρατήθηκαν για πολλές ημέρες. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλά θύματα αναφέρουν τέτοιες πληροφορίες, οι οποίες κάνουν λόγο για άνευ όρων αποδεικτικά στοιχεία για τη χρήση απαγορευμένων μεθόδων πολέμου από την Ουκρανία και τη διάπραξη εγκλημάτων κατά του άμαχου πληθυσμού. Οι ανακριτές ελέγχουν επίσης τις πληροφορίες ότι οι μαχητές απείλησαν τους κατοίκους της Μαριούπολης με αντίποινα. "Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι οι άνθρωποι απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. 

 

Πλάνα από το ρωσικό πυροβολικό «Acacia»

Πληρώματα αυτοκινούμενων βάσεων πυροβολικού «Acacia» κατέστρεψαν τις οχυρωμένες θέσεις των Ουκρανών εθνικιστών. Έχοντας λάβει τις συντεταγμένες του στόχου από μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το τάγμα αυτοκινούμενων πυροβόλων έλαβε θέσεις βολής από την πορεία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτοκινούμενα πυροβόλα επιτέθηκαν στις αναγνωρισμένες θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Οι πυροβολικοί χρησιμοποιούν βλήματα κατακερματισμού 152 χιλιοστών υψηλής εκρηκτικότητας. Τα βλήματα HEAT μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την καταστροφή εχθρικών αρμάτων μάχης και άλλων τεθωρακισμένων οχημάτων. Επίσης, για να φωτίσει το μπροστινό άκρο της άμυνας του εχθρού, το στρατιωτικό προσωπικό χρησιμοποιεί φωτιστικά βλήματα.

 

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR