Greek-Turkish Relations
Updated at:

Στρατηγός Φ. Φράγκος για την Τουρκία: «Να μην είμαστε επιθετικοί στα λόγια αλλά σε πράξεις»

Για την επιθετική και προκλητική ρητορική της Τουρκίας και την πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα μίλησε ο  Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός εα & τέως ΥΕΘΑ Φραγκούλης Σ. Φράγκος στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα».

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Αναλυτικά όσα είπε ο Στρατηγός:

Για το αν υπάρχει πιθανότητα θερμού επεισοδίου είπε:

«Όλα είναι πιθανά. Έχουν την πρωτοβουλία και μπορούν να στήσουν ένα θερμό επεισόδιο. Μπορεί να γίνει ένα επεισόδιο και στις αερομαχίες. Δεν έχουν λογική οι βλέψεις τους. Είναι παρανοϊκές και ιταμές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι και εμείς στο υποσυνείδητο μας θα θέλαμε και πάλι να εκκλησιαστούμε στην Αγιά Σοφιά. Όταν εκφράζονται από επίσημα χείλη πρέπει να ανησυχούμε. Βγαίνει ο Ερντογάν, ο συνεταίρος του, εκείνος από τους Κεμαλιστές και τα λένε. Είναι επικίνδυνοι. Περιμένουμε να αλλάξει κάτι αν δεν βγει ο Ερντογάν στις εκλογές του 2023;»

Για τη στάση που κρατά η Ελλάδα: «Η στάση της Ελλάδας είναι τρία με τέσσερα βήματα μπροστά. Μέχρι τώρα δεν μιλούσαμε. Τώρα διεθνοποιήσαμε το θέμα, προχωρήσαμε σε συμφωνίες με άλλα κράτη όπως την Γαλλία και την στρατιωτική συμφωνία με τις ΗΠΑ, ενημερώσαμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, έγινε στην Αλεξανδρούπολη μια "2η ΣΟΥΔΑ". Έγιναν σωστά βήματα αλλά δεν είναι αρκετά. Πρέπει να είμαστε αυστηροί. Να μην είμαστε επιθετικοί μόνο στα λόγια αλλά και σε πράξεις. 

Πηγαίνεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ζητάς να βάλει βέτο σε οποιαδήποτε ροή κονδυλίων προς την Τουρκία. Επίσης, μπορείς να πεις στο Γερμανό να μπει τέρμα στην τελωνειακή με την Τουρκία και να μην πουληθούν όπλα όπως τα έξι (6) υποβρύχια τύπου Παπανικολής που κατασκευάζονται στην Τουρκία για τα οποία θα εισπράξει 3,5 δις €, χωρίς να την νοιάζει ότι αυτά στρέφονται κατά δύο κρατών μελών της Ε.Ε. της Ελλάδας και της Κύπρου ».

Ερωτηθείς για Πανθρακικό - Ξάνθη ανέφερε: «Γίνεται προσπάθεια να εξαγοράζονται ελληνικές επιχειρήσεις από κάποιους επιχειρηματίες, πίσω από τους οποίους κρύβεται κάποιος Τούρκος επενδυτής».

Τέλος, τόνισε: «Να μην ανησυχούμε οι Έλληνες!. Άλλο ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ όπως έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες και άλλο στην καθομιλουμένη εάν τολμήσετε τότε θα την...».

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR