Armed Conflicts
Updated at:

Νέα απώλεια Ρώσου στρατηγού-Ποιος ήταν η "αλεπού"

Ο Ρώσος στρατιωτικός δημοσιογράφος Alexander Sladkov κατονόμασε το όνομα του στρατηγού του ρωσικού στρατού, ο οποίος  πέθανε κατά τη διάρκεια της μάχης προς την κατεύθυνση του αυτοκινητόδρομου Bakhmut-Lysichansk .

Στο τηλεγραφικό του κανάλι, ο δημοσιογράφος δήλωσε ότι ο νεκρός ήταν ο υποστράτηγος Roman Kutuzov, γέννημα θρέμμα των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων, αρχηγός του επιτελείου της 29ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτός είναι ο τέταρτος Ρώσος στρατηγός που πέθανε σε μάχη από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία.

 

Νωρίτερα τα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 εκτόξευσαν πυραύλους στο Κίεβο, από την Κασπία Θάλασσα νωρίς σήμερα Κυριακή και δύο από τις ανατολικές συνοικίες της ουκρανικής πρωτεύουσας συγκλονίστηκαν από εκρήξεις, δήλωσαν η ουκρανική αεροπορία και ο δήμαρχος της πόλης.

Η επίθεση είχε στόχο τη σιδηροδρομική υποδομή στο Κίεβο, δήλωσε ο Serhiy Leshchenko, βοηθός του αρχηγού του προσωπικού του προέδρου Volodomyr Zelenskiy. Τουλάχιστον ένα άτομο διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αν και δεν αναφέρθηκαν αμέσως θάνατοι, δήλωσε ο δήμαρχος Vitaly Klitschko.

Οι Ρώσοι θα προσπαθήσουν να ισοπεδώσουν την περιοχή του Λουγκάνσκ τις επόμενες πέντε ημέρες

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ελέγχουν ήδη το μισό Severodonetsk και συνεχίζουν την αντεπίθεση . Όμως οι Ρώσοι «θα προσπαθήσουν να ισοπεδώσουν την περιοχή του Λουχάνσκ τις επόμενες πέντε ημέρες». Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Lugansk OVA Serhiy Gaidai.

"Ο διοικητής του ρωσικού στρατού έλαβε δύο καθήκοντα - να καταλάβει το Severodonetsk και τον αυτοκινητόδρομο Lisichansk-Bakhmut μέχρι τις 10 Ιουνίου. Τώρα η εκκένωση από το Severodonetsk είναι ακόμα αδύνατη: περίπου 15 χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν στην πόλη", είπε ο Gaidai.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR