World
Updated at:

Αποκαλύπτει Ουκρανός Στρατηγός: Έχουμε πολλούς προδότες ανάμεσα μας- Δεν υποτιμάμε τον εχθρό!

''Από τις πρώτες μέρες της έναρξης του πολέμου την Ουκρανία, πολλοί πολίτες αυτής της χώρας βοήθησαν τον ρωσικό στρατό'', επισημαίνει ο Ουκρανός Στρατηγός Ντμίτρι Κρασίλνικοφ των ΕΔ της Ουκρανίας ''Βορράς'' σε συνέντευξη του σε ουκρανική εφημερίδα. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ''ο ρωσικός στρατός δεν μπόρεσε να επιφέρει μια γρήγορη ήττα στην Ουκρανία επειδή υποτίμησε τον εχθρό και υπερεκτίμησε τον εαυτό του''.

''Υποτίμησαν την αντίσταση μας! Όμως όπως αποδείχτηκε αργότερα, υπήρχαν πολλοί προδότες ανάμεσα μας. Συνεργάτες μας...που υπέδειξαν γέφυρες στους Ρώσους, σήραγγες, σημεία όπου είχαν αναπτυχθεί οι Ουκρανικές Δυνάμεις. Έτσι οδήγησαν τα ρωσικά στρατεύματα σε καίρια σημεία''.  Έτσι, ο πόλεμος αποκάλυψε τις ελλείψεις και των δύο πλευρών,  παραδέχτηκε ο στρατηγός.

Παράλληλα, ορίζει ότι δεν πρέπει να υποτιμάει κανείς τον εχθρό, ο οποίος έχει μάθει πολλά και ενεργεί διαφορετικά από ό,τι στο αρχικό στάδιο του πολέμου.

''Αξιοποιούν πλήρως το πλεονέκτημά τους στον οπλισμό και ιδιαίτερα το πλεονέκτημα της αριθμητικής υπεροχής. Χρησιμοποιούν το πλεονέκτημά τους στο πυροβολικό, συγκεκριμένα, αυτή την υπεροχή στον αριθμό των πυρομαχικών πυροβολικού. Ως εκ τούτου, είναι πολύ δύσκολο για τους στρατιώτες μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και υπόκεινται σε συνεχείς βομβαρδισμούς να αντέξουν τέτοια δύναμη πυρός'', πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ''Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπορούν να αλλάξουν την πορεία της σύγκρουσης εάν διαθέτουν όπλα, ικανά να πραγματοποιούν χτυπήματα από μεγάλη απόσταση, τα οποία θα μας επιτρέψουν να φτάσουμε σε εχθρικούς σχηματισμούς πολύ προς τα πίσω, δηλαδή περίπου 200-300 χλμ μακριά''

''Είναι καλό που μας δίνουν οβίδες και άλλα όπλα μεγάλης εμβέλειας, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Δυστυχώς, ειδικά στην πρώτη φάση του πολέμου, μας δόθηκαν όπλα με τον ίδιο τρόπο που δόθηκαν στους ιθαγενείς Αμερικανούς τόξα και δόρατα'', πρόσθεσε ο Κρασίλνικοφ.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR