Greek-Turkish Relations

Αλκιβιάδης Στεφανής: “Η χρονική περίοδος που διανύουμε επιβάλει ενότητα” (ηχητικό)

Όσα είπε ο πρώην υφυπουργός Άμυνας και Σύμβουλος της Κυβέρνησης επί θεμάτων ακριτικών περιοχών και Αγίου Όρους, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό.

"Θα ξεκινήσω από τη στάση της της Άγκυρας. Η Ανάμνηση η οποία έχει γίνει σε σχέση με όλα αυτά τα οποία κάνει η Άγκυρα έχει κατασταλάξει σε πέντε πράγματα τα οποία θα ήθελα να σας τα πω.

Καταρχάς, η όλη στάση της Άγκυρας είναι μία προσπάθεια της να κρατήσει ζωντανή την θεωρία των Γκρίζων ζωνών. Κρατωντας τη Ζωντανή πάμε στο δεύτερο θέμα. Διευρύνει μονομερώς την ατζέντα την οποία έχει σε περίπτωση που πάμε στην Χάγη, έτσι ώστε να πει ότι με την Ελλάδα έχουμε μία πληθώρα θεμάτων και είναι όλα αυτά τα οποία λέει. Το τρίτο είναι ένα προεκλογικό χαρτί της Άγκυρας, παρουσιάζοντας "Δυνάμεις" οι οποίες θέλουν το κακό της Τουρκίας. Αυτόματα αυτό θεωρεί ο κύριος Ερντογάν ότι συσπειρώνει τον κόσμο στο πρόσωπο του.

CONTINUE READING

Το τέταρτο παρουσιάζει ως θιγόμενη την Τουρκία στο εσωτερικό ενώπιον της διεθνούς κοινότητας λέγοντας "τι κάνει η κακή Ελλάδα εναντίον της χώρας μας".

Και το τελευταίο συκοφαντεί την Ελλάδα διεθνώς ότι παραβιάζουμε εμείς, σχήμα οξύμωρο, τις διεθνείς συνθήκες. Αυτό είναι το αφήγημα της Άγκυρας".

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR