Armed Conflicts

Ένα ολόκληρο Σύνταγμα διαμαρτύρεται στον Πούτιν: Μας πέταξες στην “σφαγή” χωρίς τα κατάλληλα όπλα και εφόδια (Βίντεο)

Ένα ολόκληρο σύνταγμα και συγκεκριμένα το 113ο σύνταγμα DNR διαμαρτύρεται στον Πούτιν ότι, πολέμησε στο μέτωπο στην περιοχή της Χερσώνας «σε πείνα και κρύο» χωρίς φάρμακα. Σύμφωνα με Βίντεο από το φιλορωσικό Telegram λένε ότι, έχουν πεταχτεί στη σφαγή χωρίς τα κατάλληλα όπλα και ζητούν να επιστρέψουν στο Ντόνετσκ, για να σταματήσουν την κινητοποίηση εκεί.

Και σαν μην έφτανε αυτό ένα ζευγάρι υψηλόβαθμων Ρώσων στρατιωτικών αξιωματούχων, φέρεται να πιάστηκε σε μια ηχητική συνομιλία που διέρρευσε να αποκαλεί τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, «γυναίκα» και να θρηνεί για τους θανάτους δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών του Κρεμλίνου.

Στο προφανές τηλεφώνημα, το οποίο φέρεται να ελήφθη από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, ο συνταγματάρχης Maksin Vlasov και ο συνταγματάρχης Vitaly συνομιλούσαν για την υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων τον περασμένο μήνα από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, ανέφερε η Daily Beast .

«Ένας πύραυλος θα πρέπει να πετάξει στο ουκρανικό κοινοβούλιο στο Κίεβο. Αυτό είναι, φ-κ αυτό. Γιατί δεν πέταξε ένας πύραυλος; Δεν το καταλαβαίνω, είσαι πεσμένος, Πούτιν — γυναίκα!», είπε ο Kovtun στα ρωσικά, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

«Γιατί δεν πέταξε ένας πύραυλος στο Κίεβο… κάτι δεν έγινε με τον σωστό τρόπο», αναρωτήθηκε.

Η φερόμενη κλήση, η οποία δημοσιεύτηκε από την ουκρανική υπηρεσία του Radio Free Europe, φέρεται να έλαβε χώρα στις 14 Απριλίου ή γύρω στις 14 Απριλίου. Το Radio Free Europe χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Στο φερόμενο  εκρηκτικό τηλεφώνημα, οι δυο τα έβαλαν επίσης με  τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος, είπε  ο Vlasov ήταν «ανίκανος λαϊκός».

«Υπάρχουν φρικτές απώλειες των παιδιών μας, γ…το. Και ξέρετε, είμαι λίγο εξοικειωμένος με τη στρατιωτική ιστορία, και το συγκρίνω με τον γ…νο Σοβιετικό-Φινλανδικό πόλεμο του 1939-1940. Είναι ένα και το αυτό», είπε ο Vlasov.

Οι εκτιμήσεις λένε ότι, οι Σοβιετικοί έχασαν περισσότερους από 125.000 σε αυτόν τον πόλεμο με τη Φινλανδία, ανέφερε η Daily Beast.

Ο Kovtun φέρεται να απάντησε λέγοντας «Ο Σόιγκου είναι φτιαγμένος».

Το δίδυμο επέκρινε επίσης το Κρεμλίνο, επειδή συγκέντρωσε «ένα ολόκληρο  καστ από  λάτρεις της καλής ζωής» για να ηγηθεί της πολεμικής προσπάθειας και φάνηκε να επικρίνει τη γραμμή της Μόσχας ότι, ο πόλεμος είναι μια προσπάθεια απελευθέρωσης της Ουκρανίας από τους Νεοναζί.

«Αυτός ο (στρατηγός Αλεξάντερ) Ντβόρνικοφ είναι ένας θρύλος του f-kery… Είναι αυτός που σκέφτηκε αυτή την «ώθηση κατά του Μπαντέροφ», είπε, αναφερόμενος στον Ρώσο στρατηγό γνωστό ως «Χασάπη της Συρίας», ο οποίος καταγράφηκε τον τελευταίο μήνα για να ηγηθεί της εισβολής.

Η έκθεση ισχυρίζεται επίσης ότι, επέκριναν τη χαμηλή αμοιβή για τα στρατεύματα, τα οποία λαμβάνουν 30.000 ρούβλια κάθε μήνα, ή περίπου 480 δολάρια.

«Δεν υπάρχουν συμβεβλημένες δυνάμεις. Φυσικά και όχι! Γιατί να υπάρχει ο βασιλιάς; Τους πλήρωσαν 30.000 ρούβλια (490 δολάρια), πού θα βρουν  συμβασιούχους;» Ο Kovtun φέρεται να είπε.

Η συνομιλία  που διέρρευσε, έρχεται μετά από αναφορές που αποκάλυψαν χαμηλό ηθικό μεταξύ των ρωσικών στρατευμάτων εν μέσω της εκστρατείας που διανύει τον τέταρτο μήνα.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας δημοσίευσε την Τρίτη, ηχητικό από αυτό που ισχυρίστηκε ότι ένας Ρώσος στρατιώτης θυμάται την πρόσφατη εξέγερση της μονάδας του εναντίον ενός στρατηγού.

Στην υποτιθέμενη κλήση, ο στρατιώτης είπε ότι ο στρατηγός είχε απειλήσει να ανοίξει πυρ σε όσους αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τις εντολές να κατευθυνθούν στην πρώτη γραμμή.

Μια άλλη αναφορά ισχυρίστηκε ότι, αποθαρρυμένα στρατεύματα αυτοκτόνησαν στην πρώτη γραμμή για να αποφύγουν τη σύγκρουση.

Ο αιχμάλωτος Ρώσος στρατιώτης, ο Αντρέι Ουσάκοφ, 20 ετών, είπε ότι γνώριζε δύο στρατιώτες που είχαν αυτοκτονήσει επειδή δεν μπορούσαν πλέον να αντέξουν τις μάχες.

«Όλοι ήταν πανικοβλημένοι και ήθελαν να φύγουν, αλλά δεν υπήρχε τρόπος», φέρεται να είπε στον Ουκρανό δημοσιογράφο Volodymyr Zolkin, προσθέτοντας: «Κάποιοι άνθρωποι δεν άντεξαν και αυτοπυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν».

Ξύνεται στην γκλίτσα  του τσοπανη η Σουηδία 

Τέλος όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνησή της Σουηδίας  συνεχίζει να στέκεται ενάντια στην επιθετικότητα της Ρωσίας και παρουσίασε ένα νομοσχέδιο στο Κοινοβούλιο, για περαιτέρω στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία. Περισσότερα από 95 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων αντιπλοικών πυραύλων, μέσα πολιτικής προστασίας και οικονομικής υποστήριξης  θα δοθούν  στις Ένοπλες Δυνάμεις τους.

 

 

 

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR