Greek-Turkish Relations

Στο TASS διαβάζουν ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ! Τι γράφει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων για Τουρκία και Αιγαίο

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS διαβάζει ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ και αναμεταδίδει τις πληροφορίες που μεταδώσαμε αναφορικά με τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ένταση στο Αιγαίο.

Όπως διαβάζουμε χαρακτηριστικά στο TASS:

Με τη σειρά της, η ελληνική διαδικτυακή πύλη Pentapostagma.gr , που ειδικεύεται σε θέματα άμυνας, ανέφερε την Πέμπτη ότι «οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού». Σύμφωνα με το portal, παρά τις διαμαρτυρίες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, η Τουρκία ουσιαστικά προετοιμάζεται για την επανάληψη του «καυτού καλοκαιριού του 2020» στέλνοντας το ερευνητικό της σκάφος RV TUBITAK Marmara για ωκεανογραφικές έρευνες στα ελληνικά νησιά Χίο και Σάμο.

«Πριν από αυτό, το τουρκικό αναγνωριστικό αεροσκάφος ATR P-72 πέταξε κατά μήκος των ακτών της Ρόδου στο πλαίσιο συντονισμένου σχεδίου πρόκλησης. Ταυτόχρονα, η Τουρκία εξέδωσε νέα διεθνή ειδοποίηση NAVTEX σχετικά με τις προετοιμασίες για νέες έρευνες και εξορύξεις στη θάλασσα νοτιοδυτικά της Κύπρου, εξαιτίας της οποίας η κατάσταση μυρίζει ξανά μπαρούτι».

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τέθηκαν πολλές φορές σε επιφυλακή το 2020 λόγω της ανάπτυξης τουρκικών πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο για στρατιωτικές ασκήσεις, καθώς και λόγω του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis που διεξάγει γεωλογικές έρευνες στη Μεσόγειο Θάλασσα κοντά στα ελληνικά νησιά».

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR