Armed Conflicts

Ο χρόνος κυλάει! Ανατέλλει σφοδρή επίθεση στα ανατολικά-Χάρτες

Η εκτίμηση ότι η Ρωσία χρειαζόταν χρόνο για να αναδιοργανωθεί φαίνεται ότι εξακολουθεί να ισχύει προς το παρόν. 

Οι γραμμές του μετώπου στην Ανατολική Ουκρανία συνεχίζουν ως επί το πλείστον να είναι στατικές και αναμένεται ότι οι Ουκρανοί θα χρησιμοποιήσουν αυτή την ευκαιρία για να ενισχύσουν τις θέσεις τους.

Σε κάθε περίπτωση σφοδρές μάχες πλήττουν τα ανατολικά της χώρας. Τόσο οι Ουκρανοί αξιωματούχοι όσο και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφεραν εκτεταμένη στρατιωτική δράση και έξαρση των μαχών στα ανατολικά τις τελευταίες 24 ώρες. Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι οι δυνάμεις χρησιμοποίησαν όλμους, πυροβολικό και πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών, ενώ η Ρωσία είπε ότι οι δυνάμεις της χρησιμοποίησαν πυραύλους ακριβείας εκτοξευόμενου αέρα.

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης του Λουγκάνσκ προέτρεψε τη Δευτέρα τους αμάχους να απομακρυνθούν, λέγοντας ότι "δεν έχουν απομείνει ασφαλείς θέσεις" στην περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας.

Οι σημαντικότερες αλλαγές έγιναν γύρω από το Χάρκοβο και το Λουγκάνσκ, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις μπόρεσαν να επεκτείνουν τις αμυντικές τους γραμμές γύρω από το Chuhuiv και το Lozove, η Ρωσία κατέλαβε δύο χωριά κοντά στο Izyum καθώς και την Kreminna.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας απελευθέρωσαν αρκετούς οικισμούς γύρω από το Izyum στην περιοχή του Χάρκοβο. Αυτό ανακοίνωσε σε ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας Alexander Motuzyanyk.

"Ναι, μπορώ να επιβεβαιώσω. Αρκετοί οικισμοί απελευθερώθηκαν ως αποτέλεσμα έντονων εχθροπραξιών από τον ουκρανικό στρατό. Δεν μπορώ να δώσω περισσότερες πληροφορίες", είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα προς την κατεύθυνση Slobozhansky, το Izyum και τα περίχωρά του είναι τα μέρη όπου οι ρωσικές μονάδες είναι πιο συγκεντρωμένες.

«Από εκεί, μεταξύ άλλων, θα προσπαθήσουν να αναπτύξουν μια επίθεση προς τα ανατολικά», είπε.

Επίσης οι μάχες για την πόλη Kremennaya, στην περιοχή Lugansk, που κατελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις στις 18 Απριλίου , διήρκεσαν τρεις ημέρες. Η Ρωσία χρησιμοποίησε μεγάλο αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων.

Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Kremensk Alexander Dunets στον αέρα του Radio Donbass.Realii.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μάχες συνεχίζονται στα προάστια.

CONTINUE READING

"Η Kremennaya καταλήφθηκε πλήρως. Μόνο μερικές μονάδες παρέμειναν εκεί, οι οποίες περιέχουν γραμμές για να εξασφαλίσουν την ανασυγκρότηση των στρατευμάτων. Οι δυνάμεις τους ήταν σημαντικές: ας πούμε, μια από τις μονάδες, όχι περισσότερο από μια διμοιρία, ανέβηκε σε 43 τεθωρακισμένα αντικείμενα: τανκς , θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, MTLB. Καταστράφηκε μέρος αλλά όχι όλα. Συνολικά οι επιθέσεις συνεχίστηκαν για τρεις ημέρες. Τώρα γίνονται σφοδρές μάχες στα περίχωρα. Οι Ρώσοι πυροβολούν όλα τα αυτοκίνητα που βλέπουν. Υπάρχουν πληροφορίες ότι πυροβόλησαν το αυτοκίνητο με το οποίο οι άνθρωποι προσπάθησαν να εκκενώσουν. Οι πληροφορίες προήλθαν από έναν άνδρα, ο οποίος τραυματίστηκε. Τώρα κανείς δεν μπορεί να τον βοηθήσει. Βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο κοντά στα σύνορα δύο περιοχών (Λουγκάνσκ και Ντόνιετσκ), " είπε ο Dunets.

 

Περίεργη βράβευση από Πούτιν 

Στο μεταξύ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απένειμε σήμερα έναν τιμητικό τίτλο για "ηρωισμό" στην 64η μηχανοκίνητη ταξιαρχία τυφεκιοφόρων, η οποία κατηγορείται από το Κίεβο ότι συμμετείχε σε σφαγές που διαπράχθηκαν στην Μπούτσα, κοντά στο Κίεβο. Ο Πούτιν υπέγραψε, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ένα διάταγμα με το οποίο απονέμεται ο "επίτιμος τίτλος Φρουράς" σε αυτή την ταξιαρχία λόγω του "ηρωισμού και της επιμονής, της αποφασιστικότητας και του θάρρους" των ανδρών της.

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: Ουκρανοί εθνικιστές ετοιμάζονται να βομβαρδίσουν ορθόδοξες εκκλησίες για το Πάσχα και κατηγορούν τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις

Την ίδια στιγμή, Ουκρανοί εθνικιστές σκοπεύουν να επιτεθούν σε ορθόδοξους ναούς και εκκλησίες το βράδυ του Πάσχα για τη μετέπειτα κατηγορία του Ρώσου στρατιωτικού προσωπικού για σφαγή αμάχων σε αυτήν την ιερή γιορτή για τους πιστούς. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στρατηγός Μιχαήλ Μιζίντσεφ.

«Για να κινηματογραφήσει για τις υποτιθέμενες «ωμότητες των Ρώσων» και την άμεση κυνική προώθηση πλαστών, το Κίεβο σχεδιάζει να προσελκύσει μεγάλο αριθμό ρεπόρτερ από δυτικά πρακτορεία ειδήσεων», πρόσθεσε.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR