Russia
Updated at:

Ρωσία: Ανάστατοι οι κάτοικοι του Μπελγκορόντ- Εκρήξεις και πύραυλοι! Καταστράφηκε ο ουκρανικός εκτοξευτής "Tochka-U"

Ανάστατοι οι κάτοικοι από τις εκρήξεις που ακούστηκαν το πρωί της Παρασκευής. Στα βίντεο που δημοσιεύτηκαν διακρίνονται οι πύραυλοι. 

Κόκκινος συναγερμός εντός της Ρωσίας!

Χωριά στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας επλήγησαν από ουκρανικά πυρά.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του ΜπέλγκοροντΣύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του κυβερνήτη 

«Το χωριό μας Ζουεραβλιόφκα δέχθηκε πυρά από την Ουκρανία», δήλωσε ο κυβερνήτης Βιτσισλάβ Γκλαντκόφ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Ο ίδιος ανέφερε ότι προκλήθηκαν ζημιές, αλλά δεν γνωρίζει αν κάποιοι έχουν τραυματισθεί.

Το πρακτορείο Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές την αναφορά.

Νωρίτερα ο Γκλαντκόφ είχε δηλώσει ότι άλλο ένα χωριό στην περιοχή του Μπέλγκογκροντ, το χωριό Σπονταριούσινο είχε πληγεί από ουκρανικά πυρά.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν τον ουκρανικό εκτοξευτή "Tochka-U" - Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

Η εγκατάσταση του πυραυλικού συστήματος Tochka-U των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας καταστράφηκε από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή του Ντόνετσκ, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Υποστράτηγος Igor Konashenkov, στις 15 Απριλίου σε ενημέρωση. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια της νύχτας πύραυλοι αέρος-εδάφους υψηλής ακρίβειας έπληξαν επτά εχθρικούς στόχους. «Μεταξύ αυτών: στην περιοχή Yasenovye, ένας εκτοξευτής τακτικών πυραύλων Tochka-U και ένα προσωρινό σημείο ανάπτυξης ενός ουκρανικού εθνικιστικού σχηματισμού καταστράφηκαν, συμπεριλαμβανομένων έως και 20 τεθωρακισμένων οχημάτων και έως και 50 εθνικιστών», διευκρίνισε ο στρατηγός.

Ο Konashenkov πρόσθεσε ότι επιπλέον, μεγάλες συγκεντρώσεις εξοπλισμού και όπλων των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας καταστράφηκαν στην περιοχή των οικισμών Dergachi, Novoelizavetovka και Povstanskoe και ανατινάχθηκαν αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων στο Nikolaev και το Parutino.

Συνεχίζεται η ειδική επιχείρηση του ρωσικού στρατού για αποναζοποίηση και αποστρατικοποίηση στην Ουκρανία. Με τις ενέργειές του, ο ρωσικός στρατός έχει ήδη καταφέρει να αποτρέψει μια μεγάλης κλίμακας τιμωρητική ενέργεια από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας και τους εθνικιστές εναντίον των κατοίκων των Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR