Στόλτενμπεργκ
Armed Conflicts
Updated at:

Παρατείνεται ο πόλεμος! Το ΝΑΤΟ επανεξοπλίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας

Οι χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας μπορούν να βοηθήσουν να οπλίσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε λίγες εβδομάδες στο πλαίσιο της εντατικοποίησης της «ευρείας κλίμακας επίθεσης της Ρωσίας στο Ντονμπάς», αλλά μόνο σε εκείνους τους όγκους που δεν θα οδηγήσουν σε πόλεμο μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Αυτό δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Μπορούμε να επανεξοπλίσουμε τις ουκρανικές δυνάμεις. Οι Σύμμαχοι δεσμεύονται να παρέχουν περαιτέρω υποστήριξη στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας αντιαρματικών όπλων, συστημάτων αεράμυνας και άλλου εξοπλισμού. Το ΝΑΤΟ παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία σε ποσότητα που να μην οδηγήσει σε πόλεμο πλήρους κλίμακας μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της Συμμαχίας πιστεύει ότι η κύρια ευθύνη του ΝΑΤΟ τώρα είναι να αποτρέψει την κλιμάκωση του πολέμου πέρα ​​από τα σύνορα της Ουκρανίας.

Για αυτόν τον λόγο, σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ, το ΝΑΤΟ βοηθά την Ουκρανία σε τόσο μικρά ποσά. Δεδομένου ότι η Ρωσία και πολλές χώρες του ΝΑΤΟ είναι πυρηνικές δυνάμεις, η αποφυγή της άμεσης αντιπαράθεσης είναι «μια πραγματικότητα που πρέπει να γίνει αποδεκτή».

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR