Armed Conflicts
Updated at:

Συμβαίνει τώρα! Ρωσικός βομβαρδισμός της Marinka-Γιατί έχει σημασία το σημείο (Βίντεο)

Πλάνα από το πυροβολικό της DPR που βομβαρδίζει τον οικισμό Marinka (κοντά στο Donetsk) που είναι σημαντικό προπύργιο των Ουκρανών στην περιοχή αυτή και πολεμάται σκληρά ...Αυτή τη στιγμή είναι αμφισβητούμενο έδαφος.

CONTINUE READING

Η διάσπαση των αμυντικών γραμμών του ουκρανικού στρατού στη Marinka θα μπορούσε να είναι το κλειδί για τη ρωσική στρατιωτική προέλαση βαθύτερα και βορειοδυτικά του Donetsk.
 

 

Και το βράδυ είχαμε ανάλογη κατάσταση 

Παρακολουθήστε και βίντεο με τους κατοίκους 

Το Κίεβο προειδοποιεί ότι η Ρωσία προσθέτει στρατεύματα στην Υπερδνειστερία - Μολδαβία

Την ίδια στιγμή τα ρωσικά στρατεύματα εγκαταλείπουν σιγά-σιγά τμήματα του βορρά της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του, σύμφωνα με το Bloomberg.  

Την ίδια στιγμή, ο στρατός της Ουκρανίας δήλωσε ότι η Ρωσία αναπτύσσει περισσότερες δυνάμεις στην περιοχή Yπερδνειστερίας της Μολδαβίας, κοντά στην πόλη της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα. 


Οι ΗΠΑ στέλνουν άλλα 300 εκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική και ιατρική βοήθεια στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων βομβαρδιστικών αεροσκαφών Switchblade. Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν θα βοηθήσει τους συμμάχους να μεταφέρουν άρματα μάχης σοβιετικής κατασκευής στην Ουκρανία για να υποστηρίξουν την άμυνά της, ανέφεραν οι New York Times.

Μια κλήση μεταξύ του Κινέζου προέδρου Σι και του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι θέμα χρόνου, σύμφωνα με Κινέζο διπλωμάτη, μία ημέρα μετά την ομιλία του Σι σε εικονική σύνοδο κορυφής ΕΕ-Κίνας. 

Μεγάλη φάλαγγα οχημάτων με πυραυλικά συστήματα S-300 που κινούνται προς την Ουκρανία εντοπίστηκε στο Μινσκ

Τέλος αυτόπτες μάρτυρες εντόπισαν μια φάλαγγα περίπου 50 μονάδων στρατιωτικού εξοπλισμού που ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας, μαζί με τουλάχιστον τέσσερα S-300 SAM, να στέκονται στη διαδρομή προς τα σύνορα με την Ουκρανία.

Νωρίτερα, ένα μέρος αυτής της μεγάλης αυτοκινητοπομπής είχε παρατηρηθεί κοντά στο χωριό Mikhanovichy κοντά στο Μινσκ στις 17:30. Η φάλαγγα περιλάμβανε όχι μόνο πυραυλικά συστήματα S-300, αλλά και φορτηγά MAZ και ραντάρ ανίχνευσης χαμηλού ύψους 5N66.

Οι δύο φάλαγγες συγχωνεύτηκαν σε μία. Αυτόπτες μάρτυρες τράβηξαν βίντεο στη διασταύρωση των αυτοκινητοδρόμων R-23 και M1 και το μοιράστηκαν με τον δημοσιογράφο Anton Motol'ko.

Στο βίντεο εμφανίζονται τουλάχιστον τέσσερα συγκροτήματα S-300.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR