Russia
Updated at:

Επανεμφανίστηκε φορτσάτος ο Σόιγκου: Πετύχαμε και συνεχίζουμε-Αν τολμήσει το ΝΑΤΟ...

Κι ενώ όλοι αναρωτιούνταν που έχει εξαφανιστεί, σήμερα ο Σ. Σόιγκου επανεμφανίστηκε δηλώνοντας πως "η ειδική επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί."

Ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας τόνισε ότι η ρωσική πλευρά θεωρεί ανεύθυνη τη θέση της Δύσης, η οποία προμηθεύει φονικά όπλα στην Ουκρανία. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας υποσχέθηκε να ανταποκριθεί επαρκώς εάν το ΝΑΤΟ παραδώσει αεροσκάφη και συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου εξέδωσε επίσημη δήλωση σχετικά με τη διεξαγωγή της "ειδικής επιχείρησης" στην #Ουκρανία :

 ▪️ Τα κύρια καθήκοντα της πρώτης φάσης της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία έχουν ολοκληρωθεί, είπε

"Πρώτον, σχετικά με την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος της Ουκρανίας. Σε γενικές γραμμές, τα κύρια καθήκοντα του πρώτου σταδίου της επιχείρησης έχουν ολοκληρωθεί. Το μαχητικό δυναμικό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων είναι σημαντικά μειωμένο, το οποίο επιτρέπει την εστίαση της κύριας προσοχής και των βασικών προσπαθειών για την επίτευξη του κύριου στόχου - την απελευθέρωση του Ντονμπάς", είπε.

Σύμφωνα με τον Σόιγκου, «οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν σημαντικές ζημιές». "Η υπεροχή στον αέρα έχει κερδηθεί. Η αεροπορία και τα συστήματα αεράμυνας έχουν πρακτικά καταστραφεί", είπε ο υπουργός.

Είπε ότι από τα 152 αεροσκάφη που βρίσκονταν στη σύνθεση μάχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πριν από την έναρξη της επιχείρησης, καταστράφηκαν 123, από 149 ελικόπτερα τα 77, από 180 συστήματα αεράμυνας μεγάλου και μεσαίου βεληνεκούς τα 152.

 

"Οι ναυτικές δυνάμεις της χώρας έπαψαν να υπάρχουν. Σημαντικές απώλειες υπέστησαν όλοι οι σχηματισμοί των επίγειων και αερομεταφερόμενων δυνάμεων επίθεσης", είπε ο Σόιγκου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, οι Ρώσοι στρατιωτικοί «δείχνουν υψηλό επαγγελματισμό, θάρρος και ανιδιοτέλεια».

Τέθηκαν στόχοι

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί, είπε ο Σόιγκου.

«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί», δήλωσε ο Σόιγκου σε τηλεδιάσκεψη την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ρωσικός στρατός κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης βοηθά ενεργά τον πληθυσμό των Λαϊκών Δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και του Ντόνιετσκ, της Ουκρανίας να δημιουργήσει μια ειρηνική ζωή.

"Παρέχουμε ενεργά ανθρωπιστική βοήθεια στον πληθυσμό των LPR, DPR και, φυσικά, της Ουκρανίας. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 684 ανθρωπιστικές ενέργειες. 6.079 τόνοι φορτίου έχουν παραδοθεί σε 210 οικισμούς", είπε ο Σόιγκου.

 

Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ακόμη ότι όλο το στρατιωτικό προσωπικό της περσινής εαρινής επιστράτευσης θα μεταφερθεί στην εφεδρεία μετά τη λήξη του υπηρεσιακού του βίου και θα σταλεί στους τόπους διαμονής του.  Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι οι Ρώσοι πολίτες που θα αποσταλούν στη στρατιωτική θητεία αυτή την άνοιξη δεν θα σταλούν σε κανένα hot spot. «Τονίζω ότι οι στρατεύσιμοι δεν θα σταλούν σε κανένα hot spot», είπε ο Σόιγκου σε τηλεδιάσκεψη σήμερα Τρίτη. Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι στρατεύσιμοι θα εκπαιδεύονται σε κέντρα εκπαίδευσης για τρεις έως πέντε μήνες. Ζήτησε επίσης τη συνέχιση της συμμόρφωσης με τα αντιεπιδημικά μέτρα COVID-19 για τους στρατεύσιμους.

Μίλησε και για το πολυλειτουργικό αεροπορικό συγκρότημα A-100 για παρακολούθηση και καθοδήγηση ραντάρ, τονίζοντας πως θα προσφέρει μια μακροπρόθεσμη βάση για τον εκσυγχρονισμό των ρωσικών συστημάτων μάχης αυτού του τύπου.

«Αυτό το αεροσκάφος ενσωματώνει τις πιο προηγμένες ιδέες στον τομέα των ραντάρ και παρέχει τη βάση για τον εκσυγχρονισμό των εγχώριων συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης (AWACS) για τις επόμενες δεκαετίες», δήλωσε ο Σόιγκου σε τηλεδιάσκεψη την Τρίτη.

Αναβάθμιση πυρηνικού υποβρυχίου 

Το 2022, το Κέντρο Ναυπηγικής και Επισκευής Πλοίων Άπω Ανατολής (FSCRC) θα εκσυγχρονίσει το πυρηνικό υποβρύχιο Irkutsk και θα επισκευάσει το μεγάλο αντιτορπιλικό Admiral Vinogradov, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σε τηλεδιάσκεψη την Τρίτη.

«Φέτος, είναι απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός του πυρηνικού υποβρυχίου καταδρομικού Irkutsk, η επισκευή του μεγάλου αντιτρορπιλικού πλοίου Admiral Vinogradov, η εργασία για την αποκατάσταση της τεχνικής ετοιμότητας του πυραυλικού πυραύλου Tomsk σε μόνιμη βάση», είπε ο Σόιγκου και πρόσθεσε ότι το 2021 οι επιχειρήσεις FTSSS επισκεύασαν και συντήρησαν 112 πλοία και σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού. Η φρεγάτα Marshal Shaposhnikov έχει επίσης εξοπλιστεί με ένα σύγχρονο αποτελεσματικό σύστημα κρούσης. «Ως αποτέλεσμα, έχει εξασφαλιστεί το καθορισμένο επίπεδο τεχνικής και μαχητικής ετοιμότητας του στόλου του Ειρηνικού», τόνισε ο Σόιγκου.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR