World

Κι άλλο drone έπεσε σε...άσχετη χώρα-Πώς έφτασε στην Ρουμανία;

Ένας άνδρας από την κοινότητα Dumitra (κομητεία Bistriţa-Năsăud) βρήκε ένα μικρό, μη επανδρωμένο μοντέλο αεροσκάφους κοντά στο σπίτι. Το drone είναι τύπου Orlan-10, ρωσικής κατασκευής. 

CONTINUE READING

Το Orlan-10 είναι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος πολλαπλών χρήσεων (UAV) που αναπτύχθηκε από τη ρωσική εταιρεία Special Technology Center LLC. Το UAV είναι εξοπλισμένο με τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

 

Η απόσταση πτήσης μέχρι τα σύνορα με την Ουκρανία είναι 60 χιλιόμετρα, κάτι που υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να είχε χάσει τον έλεγχο. 

1. Τακτικά drones αυτού του μεγέθους είναι εξοπλισμένα με τις ταξιαρχίες των ρωσικών χερσαίων στρατευμάτων, παρέχοντάς τους τα απαραίτητα ερευνητικά δεδομένα. Επομένως, ο σταθμός διεύθυνσης έχει μέγιστη ακτίνα: 140 km.

2. Χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση στοιχείων εχθρικών μηχανισμών και για τη διόρθωση πυρών πυροβολικού, προς την κατεύθυνση της επίθεσης και σε βάθος αντίστοιχο της άμεσης αποστολής, που δεν υπερβαίνει τα 40 km, σύμφωνα με τους ισχύοντες τακτικούς κανόνες.

3. Οι ρωσικές ταξιαρχίες πολεμούν στο Κίεβο, στο Ντονμπάς, στο Χάρκοβο, στο Νικολάεφ, δηλαδή πάνω από 500 χλμ. από την κοινότητα Δούμιτρα. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα στη συνοριακή περιοχή της Ουκρανίας με τη Ρουμανία.

4. Δεκάδες τέτοια drones καταρρίφθηκαν στην Ουκρανία ως αποτέλεσμα ανίχνευσης ραντάρ. Το drone δεν ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης με ραντάρ FPS-117 από τη Suceava (εμβέλεια 350 km) αν και βρίσκεται 100 km από το πιθανό σημείο διέλευσης των συνόρων.

https://twitter.com/oryxspioenkop/status/1503329785283551232/retweets

5. Η πρόωση γίνεται από κινητήρα εσωτερικής καύσης, όπως το miniMobra. Είναι θορυβώδης σε χαμηλά υψόμετρα και όμως κανείς δεν έχει ακούσει τίποτα. Αν δεν πέταξε, πώς έφτασε το drone;

Μέχρι στιγμής, η Ουκρανία έχει διαπρέψει στην παραγωγή fake news, με στόχο να προσελκύσει τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ να πολεμήσουν στο πλευρό της. Ο ουκρανικός στρατός κατέρριψε πολλά drones Orlan-10 και δημοσίευσε εικόνες τους, σχεδόν άθικτες.

Το drone έχει μάζα 12 κιλών, εξαλείφοντας ορισμένα από τα συστήματα στο σκάφος, μοιάζει ίδιο αλλά ζυγίζει 6 κιλά και μπορεί να αποσυναρμολογηθεί και να μεταφερθεί πολύ εύκολα πέρα ​​από τα σύνορα στη Ρουμανία. Ως εκ τούτου, πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί και προσεκτικοί σε τέτοια ευαίσθητα θέματα.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR