World

Σαουδική Αραβία: Επίθεση με drones από αντάρτες της Υεμένης σε διυλιστήριο πετρελαίου στο Ριάντ

Επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) προκάλεσε πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας Ριάντ, και την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης. 

CONTINUE READING

Το ανταρτικό κίνημα της Υεμένης Ansar Allah (Houthis) ανακοίνωσε στρατιωτική επιχείρηση στη Σαουδική Αραβία, με αποτέλεσμα, συγκεκριμένα, στην πρωτεύουσα της χώρας, τρία drones να επιτεθούν σε διυλιστήριο πετρελαίου της Saudi Aramco. Η αντίστοιχη δήλωση δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στο Twitter στη σελίδα του επίσημου εκπροσώπου των ενόπλων δυνάμεων των ανταρτών, ταξίαρχου Yahya Sariya.

"Οι ένοπλες δυνάμεις μας πραγματοποίησαν μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση με την ονομασία Breaking the Siege χρησιμοποιώντας εννέα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα [UAVs]. Τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη Samad-3 στάλθηκαν στο διυλιστήριο [Σαουδικής Αραβίας] Aramco στο Ριάντ", υπογραμμίζει το κείμενο. .

Με τη σειρά της η Σαουδική Αραβία καταδίκασε την Παρασκευή την επίθεση με drone σε διυλιστήριο πετρελαίου στην πρωτεύουσα Ριάντ.

Το υπουργείο Ενέργειας είπε ότι η επίθεση, η οποία προκάλεσε μικρή πυρκαγιά, σημειώθηκε περίπου στις 4:40 π.μ. της Πέμπτης και δεν προκάλεσε νεκρούς ή τραυματισμούς.

Η επίθεση δεν προκάλεσε διακοπή στον εφοδιασμό πετρελαίου ή των παραγώγων του, ανέφερε το σαουδαραβικό υπουργείο Ενέργειας.

Είπε ότι αυτές οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν στοχεύουν μόνο το Βασίλειο, αλλά μάλλον στοχεύουν, με ευρύτερο τρόπο, να αποσταθεροποιήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα των ενεργειακών προμηθειών του κόσμου.

Το υπουργείο επανέλαβε την έκκληση της Σαουδικής Αραβίας προς τις χώρες και τις οργανώσεις να σταθούν ενάντια σε αυτές τις δολιοφθορές και τρομοκρατικές επιθέσεις και να αντιμετωπίσουν όλα τα μέρη που τις εφαρμόζουν ή τις υποστηρίζουν.
 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR