Armed Conflicts
Updated at:

Σφοδρές μάχες! Βαριές απώλειες αξιωματικών του ρωσικού στρατού

Οι απώλειες υψηλόβαθμων στρατιωτικών συνεχίζονται στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενδεικτικό της σφοδρότητας των μαχών που διεξάγονται ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές.

Ο Ταγματάρχης Φρουράς Μπουρλάκοφ Αντρέι Πέτροβιτς, Υπαρχηγός του Επιτελείου Πληροφοριών, Αρχηγός Πληροφοριών του Συντάγματος, έπεσε στο ουκρανικό μέτωπο κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

 

Ο Ρώσος πιλότος Αλεξέι Χασάνοφ έφυγε από τη ζωή στις 5 Μαρτίου κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης και εκτελώντας ειδικά καθήκοντα, Πέθανε ηρωικά, ανακοίνωσαν οι συνάδελφοί του.

Ο Αλεξέι Χασάνοφ γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου 1977 στο χωριό Ardon, στην περιοχή Klintsovsky, στην περιοχή Bryansk, σε μια μεγάλη οικογένεια. Μετά το σχολείο, εισήλθε στην Ανώτατη Στρατιωτική Σχολή Αεροπορίας Armavir του Red Banner.

Το 2008 αποφοίτησε από την Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας. Yu.A. Gagarin, σχολή διοίκησης. Διορίστηκε στο Zernograd, στην περιοχή του Ροστόφ, στη θέση του αρχηγού του επιτελείου - αναπληρωτής διοικητής μιας μοίρας αεροπορίας. Το 2019, στάλθηκε να υπηρετήσει στην πόλη Chernyakhovsk, στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, ως αναπληρωτής διοικητής συντάγματος.

Ο Αλεξέι Χασάνοφ τιμήθηκε με τα μετάλλια "Για διάκριση στη στρατιωτική υπηρεσία" βαθμού I, II και III, το μετάλλιο "Για θάρρος" και "Για συμμετοχή στη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 75ης επετείου της νίκης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο του 1941-1945 ."

Με προεδρικό διάταγμα, του απονεμήθηκε επίσης μετά θάνατον το παράσημο του θάρρους, αναφέρει το Klintsy.INFO. Πολιτικό μνημόσυνο και αποχαιρετισμός στον Αλεξέι Χασάνοφ θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαρτίου από τις 10:00 έως τις 12:00 στο Σπίτι του Πολιτισμού στο χωριό Ardon.

Επιπλέον ένας αξιωματικός από την πόλη Novoshakhtinsk, ο Vyacheslav Maklagin, πέθανε κατά τη διάρκεια ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου της τοπικής διοίκησης. Ο στρατιωτικός ήταν 29 ετών. Άφησε πίσω του μια γυναίκα και ένα παιδί. Σύμφωνα με πηγή του 161.RU στις αρχές, η κηδεία έγινε στις 9 Μαρτίου στην περιοχή του Ροστόφ.

"Όπου ο λογαχός Βιάτσεσλαβ Μακλάγκιν έκανε το στρατιωτικό του καθήκον, παρέμεινε πιστός στον όρκο του, ήταν ένας πραγματικός αξιωματικός που επέλεξε το δρόμο της υπηρεσίας της πατρίδας, ένας πραγματικός πατριώτης της Ρωσίας", ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.

Ο Πρόεδρος απένειμε μεταθανάτια στον Μακλάγκιν το παράσημο του θάρρους.

Ο Βιάτσεσλαβ Μακλάγκιν γεννήθηκε στο Novoshakhtinsk το 1993. Αποφοίτησε από το γυμνάσιο Νο. 4 και μετά εισήλθε στο Κρατικό Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Ρωσίας. Έλαβε τα επαγγέλματα του προγραμματιστή και του πλοηγού. Ο Βιάτσεσλαβ υπηρέτησε στην Άπω Ανατολή - στο Komsomolsk-on-Amur και στην Chita. Ο αξιωματικός πολέμησε στη Συρία, όπου έλαβε το μετάλλιο Suvorov και τα βραβεία από την τοπική ηγεσία.

"Αναντικατάστατη, βαριά απώλεια για όλους μας - για τη μητέρα του, τον πατέρα του, τη γυναίκα του, την κόρη του, τον αδερφό του, τους συμπολεμιστές του και όλους τους συμπατριώτες μας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του λοχαγού του ρωσικού στρατού", ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR