World
Updated at:

Νέο μπαράζ! Οι βομβαρδισμοί στο Ντονμπάς εντάθηκαν-Μιλούν για θάνατο αμάχων

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στο Ντονμπάς. Το «LDNR» και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (APU) αλληλοκατηγορούνται για επανειλημμένες παραβιάσεις της εκεχειρίας. Στο «LDNR» την περασμένη ημέρα καταμετρήθηκαν περισσότεροι από εκατό βομβαρδισμοί, στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας 96. Σύμφωνα με το αρχηγείο της JFO, η κατάσταση, από το πρωί της Τετάρτης, συνεχίζει να είναι τεταμένη.

CONTINUE READING

Τα κεντρικά γραφεία του JFO μέτρησαν 96 επιθέσεις κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας 22 Φεβρουαρίου. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δηλώνουν ότι ο εχθρός χρησιμοποίησε Grads (συμπεριλαμβανομένων 6 φορές που πυροβολήθηκε η Shchastya), άρματα μάχης, πυροβολικό και όλμους.

Σύμφωνα με το αρχηγείο, ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, ένας Ουκρανός στρατιώτης σκοτώθηκε από θραύσματα, ένας άλλος στρατιώτης τραυματίστηκε και βρίσκεται σε ιατρικό ίδρυμα. Πέντε στρατιωτικοί τραυματίστηκαν επίσης.

Επίσης, τα κεντρικά γραφεία της JFO αναφέρουν ότι οι βομβαρδισμοί δεν έχουν σταματήσει σήμερα. Από την αρχή της τρέχουσας ημέρας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν καταγράψει 15 επιθέσεις.

Την ίδια στιγμή, ο Rodion Miroshnik, «εκπρόσωπος του LPR» στην πολιτική υποομάδα του TCG, ανακοίνωσε στο κανάλι του στο Telegram για 114 βομβαρδισμούς την χθεσινή ημέρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτοξεύτηκαν 1115 οβίδες. Επίσης στο «LPR» δηλώνουν τρεις νεκρούς ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών: δύο πολίτες και ένας στρατιώτης. Ο Miroshnik είπε ότι οκτώ σπίτια καταστράφηκαν.

Η «Λαϊκή Πολιτοφυλακή της ΛΔΔ» αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας στις 22 Φεβρουαρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποίησαν 65 επιθέσεις και εκτόξευσαν 512 οβίδες. Το «DPR» υποστηρίζει επίσης ότι ως αποτέλεσμα σκοτώθηκαν τρεις πολίτες και τραυματίστηκαν τέσσερις στρατιωτικοί.

Η Λαϊκή Πολιτοφυλακή κατηγορεί επίσης τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ότι χρησιμοποίησαν πυραυλικό πυροβολικό και ανέπτυξαν άρματα μάχης κοντά στο χωριό Vozdvizhenka για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2018.

Έκρηξη είχαμε όπως φαίνεται και στην φωτογραφία κάτω σε τηλεοπτικό κέντρο στο Ντόνιετσκ πριν από λίγο. Παρατηρητές του DPR στο JCCC και μια ομάδα επισκευής μηχανικών ισχύος δέχθηκαν πυρά όλμων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Έκρηξη σημειώθηκε και κοντά σε αποθήκη τρόλεϊ στο Λουγκάνσκ...

Σε διπλωματικό επίπεδο: 

-Ο Λευκός Οίκος είπε ότι η συνάντηση Μπάιντεν και Πούτιν δεν είναι πλέον στα σχέδια

-Το υπουργείο Εξωτερικών συνέστησε στους Ουκρανούς να εγκαταλείψουν αμέσως το έδαφος της Ρωσίας

-Ο ΟΗΕ δεν θεωρεί γενοκτονία αυτό που συμβαίνει στο Ντονμπάς

-Στη Γαλλία είπαν ότι η λέξη «εισβολή» δεν αντιστοιχεί σε αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία παρά τα όσα είπε ο Μπάιντεν χθες 

-Το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί «πολύ πιθανή» μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία και μια επίθεση στο Κίεβο

-Ο Καναδάς και η Αυστραλία επιβάλλουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω της αναγνώρισης του «LDNR»

-Ένα δεύτερο αεροπλάνο με φονικά όπλα από τον Καναδά έφτασε στην Ουκρανία

-Η Ιαπωνία ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας λόγω της αναγνώρισης του «LDNR»

-Στην Ουκρανία ξεκίνησε η στρατολόγηση εφέδρων ηλικίας 18 έως 60 ετών

https://twitter.com/GirkinGirkin/status/1496399782205612032

 

GALLERY

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR