World

Ερντογάν: Δεν σταματάμε αν δεν καταστήσουμε την Τουρκία μία από τις 10 ισχυρότερες οικονομίες

"Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι εκλογές του 2023 θα είναι σημείο καμπής πιο πολύ για τη χώρα μας και το έθνος μας, παρά για το AKP ή εμάς", είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε Συνέδριο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Άγκυρα με κοινοτάρχες και επάρχους επαρχιών της Τουρκίας.

Απευθύνοντας κάλεσμα στους δημάρχους που έχουν εκλεγεί με το κόμμα του ο Ερντογάν είπε: "Θα πρέπει να συμβάλουν στην καταπολέμηση του πληθωρισμού με μείωση των τιμολογίων νερού τουλάχιστον όσο η μείωση του ΦΠΑ". Μετά έγινε πιο συγκεκριμένος και κάλεσε για μείωση ΦΠΑ στο 7%.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε: "Δεν θα συγχωρήσουμε αυτούς που θυματοποιούν τον λαό μας με οπορτουνισμό και απληστία και θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους".

"Όπως κάναμε τη χώρα μας με ειρήνη, θα το κάνουμε και στο μέλλον. Η γέννηση της μεγάλης και πανίσχυρης Τουρκίας είναι πολύ κοντά. Είναι εύκολο για εμάς να παλέψουμε με αντιπάλους που γνωρίζουμε στην περιοχή μας και στον κόσμο. Ανεξάρτητα από το πόσο ύπουλες μεθόδους χρησιμοποιούν, τις γνωρίζουμε", είπε, αναφερόμενος στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και την προσπάθεια ένωσης της αντιπολίτευσης σε κοινό μέτωπο.

"Έχουμε αντιμετωπίσει τον Κιλιτσντάρογλου έμμεσα ή άμεσα 10 φορές και 10 φορές τον έχουμε θάψει στην κάλπη. Κύριε Κεμάλ, η αξία σας δεν είναι αρκετή".

"Δόξα τω Θεώ η Τουρκία είναι μια χώρα που συνεχώς αυξάνει τους στόχους της, μετατρέποντας την κάθε κρίση σε ευκαιρία", είπε ο Ερντογάν και συμπλήρωσε ότι "δεν θα εγκαταλείψουμε αυτό τον αγώνα μέχρι να κάνουμε τη χώρα μας μια από τις 10 μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο".

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR