World
Updated at:

Έχει το ίδιο όνομα....και χαίρεται- «Έχω το όνομα ενός παγκόσμιου ηγέτη, είμαι περήφανος που ονομάζομαι Ερντογάν»

Που να ήξερε ο νεαρός από την Σαμψούντα τι ταλαιπωρία θα τραβήξει μόνο και μόνο λόγω του ονόματος του. Τον λένε Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  Όσοι ακούνε το όνομα και το επίθετό του σοκάρονται και θέλουν να δουν αμέσως την ταυτότητά του. 

Ο ίδιος σε συνεντεύξεις δηλώνει περήφανος και ευτυχισμένος που είναι συνονόματος του Προέδρου Ερντογάν. 

«Είμαι περήφανος που έχω το όνομα ενός παγκόσμιου ηγέτη»

Δηλώνοντας ότι ο πατέρας του φέρει επίσης το ίδιο όνομα με τον πατέρα του Προέδρου, Αχμέτ Ερντογάν, ο Ερντογάν εξήγησε την ιστορία της ονομασίας του ως εξής:

"Όταν γεννήθηκα τον Οκτώβριο του 1998, ο Πρόεδρός μας καταδικάστηκε σε φυλάκιση επειδή απήγγειλε ποίηση ενώ ήταν Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης. Όταν γεννήθηκε ο Ρετζέπ, ο πατέρας του λέει "Γεννήθηκες με το όνομά του". Πρόσθεσε λοιπόν το «Ταγίπ» στο όνομά μου για να αντιδράσει στην αδικία που έγινε στον Πρόεδρό μας εκείνη την εποχή. Είναι τιμή μου που φέρω ταυτόχρονα το όνομα και το επώνυμο του Προέδρου μας, με το επίθετό μου να είναι «Ερντογάν».

Έχουν υπάρξει ενδιαφέρουσες καταστάσεις 

Εκφράζοντας ότι μερικές φορές βιώνει ενδιαφέρουσες καταστάσεις λόγω του ονόματός του, ο Ερντογάν συνέχισε ως εξής:

«Όταν πήγα στο νοσοκομείο για να κάνω ένα νέο τεστ για τον κορονοϊό, το άτομο που έκλεισε το ραντεβού είδε το όνομά μου στο σύστημα και είπε: "Νομίζω ότι έβαλα λάθος τον αριθμό ταυτότητας σας". Μου ξαναζήτησε τον αριθμό ταυτότητας μου. και μπήκε ξανά στο σύστημα. "Μετά ζήτησε να δει η ίδια την ταυτότητά μου. Έμεινε έκπληκτη όταν είδε το όνομά μου εκεί. Αντιμετωπίζω συχνά τέτοιες καταστάσεις. Ειδικά όταν πήγα στο Πανεπιστήμιο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αντιμετώπισα πολύ ενδιαφέρουσες καταστάσεις. Οι φίλοι μου και οι καθηγητές έμειναν έκπληκτοι τόσο επειδή ονομαζόμουν Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και επειδή το πανεπιστήμιο είχε το ίδιο όνομα».

Επισημαίνοντας ότι ήθελε να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο, ειδικά στο Ρίζε, για να αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ερντογάν είπε: "Ήθελα να σπουδάσω πολιτικές επιστήμες και δημόσια διοίκηση από τα χρόνια του γυμνασίου μου. Ήθελα να σπουδάσω στο ίδιο πανεπιστήμιο με το όνομά μου και το επέλεξα γιατί ήταν το τμήμα μου». είπε.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR