World

Σφοδρή επίθεση Μπαχτσελί κατά του Εκρέμ Ιμάμογλου

Ζήτησε την παραίτησή του λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε στην πόλη η τελευταία μεγάλη χιονόπτωση - Τι είπε για την δημοσιογράφο που παρομοίασε τον Ερντογάν με… βόδι

Ολομέτωπη επίθεση κατά του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε στην πόλη η τελευταία μεγάλη χιονόπτωση, που οδήγησε και σε εγκλωβισμούς αυτοκινήτων στους δρόμους.

«Αν παρόμοια με τα ρεζιλίκια που συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, συνέβαιναν σε οποιαδήποτε άλλη πόλη του κόσμου, ο δήμαρχος εκείνης της πόλης, να είστε σίγουροι πως δεν θα μπορούσε να κάτσει στην καρέκλα του, ούτε μια μέρα, ούτε μια ώρα, ούτε μια στιγμή» δήλωσε ο Μπαχτσελί, κουνώντας επιδεικτικά το δάκτυλο στον Ιμάμογλου και ζητώντας ευθέως την παραίτησή του. «Ευχή μας είναι ο δήμαρχος του μητροπολιτικού δήμου Κωνσταντινούπολης το συντομότερο να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί δίχως καθυστέρηση και δίχως περαιτέρω πρόκληση ζημιάς».

CONTINUE READING

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, υπεραμύνθηκε της δίωξης που ασκήθηκε κατά της δημοσιογράφου Σεντέφ Καμπάς, που παρομοίασε τον Τούρκο πρόεδρο με … βόδι.

«Υπάρχει μια πολύ γνωστή παροιμία που λέει ότι η εστεμμένη κεφαλή γίνεται σοφότερη. Αλλά βλέπουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Το βόδι μπαίνοντας στο παλάτι δεν γίνεται βασιλιάς, αλλά το παλάτι γίνεται στάβλος», είχε δηλώσει η Καμπάς, με αποτέλεσμα να γίνει «κόκκινο» πανί για την τουρκική κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να τεθεί σε προσωρινή κράτηση για «εξύβριση του προέδρου».

Μιλώντας σε στελέχη του ακροδεξιού ΜΗΡ o Mπαχτσελί τόνισε πως: «Η προσβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας και η παρομοίωση του με βόδι δεν μπορεί να θεωρείται ελευθερία έκφρασης και σκέψης. Αυτού του είδους τα άσχημα λόγια είναι αγένεια, ξεδιαντροπιά και μάλιστα και αδίκημα» δήλωσε, ζητώντας συμμόρφωση με τους νόμους.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR