Greek-Turkish Relations
Updated at:

Ο Ερντογάν «ταΐζει» τους Τούρκους...Hurjet

Με την Τουρκία να δέχεται το ένα μετά το άλλο τα πλήγματα στο εξοπλιστικό της πρόγραμμα, ο Ερντογάν προσπαθεί να «ταΐσει» την τουρκική κοινή γνώμη με τα όποια επιτεύγματα έχει να επιδείξει η τουρκική πολεμική βιομηχανία.

Πέρα λοιπόν από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που σε μια σοβαρή πολεμική αναμέτρηση θα εξουδετερωθούν σχετικά εύκολα, αλλά για ευνόητους λόγους η Άγκυρα δεν μπορεί να το πει στον τουρκικό λαό, ξεκίνησε η προβολή ενός ακόμα κατασκευάσματος. Του εκπαιδευτικού και ελαφρού επιθετικού αεροσκάφους HURJET.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον φιλοκυβερνητικό τουρκικό Τύπο, θα θα πραγματοποιήσει την παρθενική του πτήση τον Μάρτιο του 2023 και θα φέρει πυραύλους ακριβείας, πυραύλους κρουζ και μικροσκοπικές βόμβες.

Ειδικά η Yeni Safak ξεπέρασε τους ειδικούς σε θέματα προβολής του συγκεκριμένου προγράμματος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εκτός από τα UAV και τα UCAV, η τουρκική αμυντική βιομηχανία, η οποία έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες στον τομέα της αεροπορίας, όπως το Εθνικό Αεροσκάφος Μάχης (MMU) και το εγχώριο επιθετικό ελικόπτερο ATAK, εμφανίστηκε πρόσφατα στην παγκόσμια σκηνή φέρνοντας στο φως το εκπαιδευτικό και ελαφρύ επιθετικό αεροσκάφος HÜRJET.

Ο Γενικός Διευθυντής της TUSAŞ, Temel Kotil, δήλωσε ότι το HURJET θα αποκαλυφθεί πλήρως σε 1-2 μήνες, η πρώτη του πτήση θα λάβει χώρα στις 18 Μαρτίου 2023, και στόχος είναι η παραγωγή 2 HURJET κάθε μήνα μετά το 2025.

CONTINUE READING

Σύμφωνα με ειδικούς της αμυντικής βιομηχανίας, το HURJET θα μπορεί να χρησιμοποιήσει εννέα πυρομαχικά που έχουν αναπτυχθεί με διάφορα εγχώρια και εθνικά μέσα.

Μεταξύ των πιθανών πυρομαχικών που θα μεταφέρει το εγχώριο τζετ είναι οι εξαιρετικά ευέλικτοι πύραυλοι αέρος-αέρος Gökdoğan και Bozdoğan, ο πύραυλος κρουζ SOM, Miniature Bomb, πυρομαχικά SARB-83, Precision Guidance Kit (HGK-3), Winged Guidance Kits KGK 83 και KGK-82 και παραγωγή υψηλής ακρίβειας ROKETS.

GÖKDOĞAN ΚΑΙ BOZDOĞAN

Στο πλαίσιο του έργου Göktuğ που πραγματοποιήθηκε από την TÜBİTAK SAGE, ο πύραυλος αέρα-αέρος In-Sight Bozdoğan και ο πύραυλος Over-Sight Air-Air Gökdoğan πραγματοποίησαν με επιτυχία δοκιμαστικές βολές. Οι Bozdoğan και Gökdoğan, σχεδιάζεται κυρίως να ενσωματωθούν με αεροσκάφη F-16, θα χρησιμοποιηθούν ωστόσο και από το HURJET.»

Το TAI Hürjet είναι ένα μονοκινητήριο, διπλής θέσης, υπερηχητικό προηγμένο εκπαιδευτικό και ελαφρύ αεροσκάφος μάχης, υπό ανάπτυξη από την Turkish Aerospace Industries

Η Τουρκία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το HURJET για να αντικαταστήσει το Northrop T-38 Talon στο ρόλο του εκπαιδευτικού και επίσης να συμπληρώσει το General Dynamics F-16 Fighting Falcon για στενή αεροπορική υποστήριξη. Το αεροσκάφος σχεδιάζεται επίσης να αντικαταστήσει το Northrop F-5 που χρησιμοποιείται από την ακροβατική ομάδα Turkish Stars. Μπορεί επίσης να αναπτυχθεί μια ναυτική έκδοση του αεροσκάφους.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR