World

Κώστας Γρίβας: Η Δύση πρέπει να σταματήσει να παίζει παιχνίδια στην Ουκρανία

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή την στιγμή στο Ουκρανικό μέτωπο είναι οι Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να επιτεθούν στους Ρώσους που ζουν στην Ανατολική Ουκρανία δηλώνει ο καθηγητής Γεωστρατηγικής της Σχολής Εθνικής Άμυνας Κώστας Γρίβας.

Μια τέτοια κίνηση, που θα άρεσε και σε κάποιες δυτικές χώρες, θα οδηγήσει την Ρωσία σε επίθεση, πράγμα που δεν θα τελειώσει καλά για την Κυβέρνηση του Κιέβου και θα θυμίσει την αντίστοιχη κατάσταση με την Γεωργία το 2008 με τα γεγονότα της Νότιας Οσσετίας.

Ο καθηγητής επισημαίνει ότι η Ουκρανία είναι μια ουσιαστικά διαιρεμένη χώρα από την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Ο όρος που χρησιμοποιούν τα δυτικά μέσα "ρωσόφωνοι" δεν αλλάζει ότι μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της Ανατολικής Ουκρανίας είναι Ρώσοι και αν η Ουκρανία επιτεθεί, ο πρόεδρος Πούτιν δεν έχει κανένα περιθώριο να μην αντιδράσει.

Παράλληλα το ΝΑΤΟ δεν είναι πλέον η ισχυρή ένωση της δεκαετίας του 1980. Υπάρχουν διαφορετικά συμφέροντα και δύσκολα θα συμφωνήσουν οι χώρες να εμπλακούν σε μία αντιπαράθεση με την Ρωσία. Ειδικά με το δεδομένο ότι "Πολύ δύσκολα μπορείς να τα βάλεις με την Ρωσία στην "αυλή της" Ο καθηγητής επίσης αναφέρεται στην χώρα μας και την άκρατη φιλοαμερικανική στάση που κρατάει και διερωτάται "Τι πήρε η χώρα μας και έγινε αιχμή των Αμερικανών δεν το ξέρει κανείς.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR