World
Updated at:

Συνομιλία Ερντογάν-Έλον Μασκ μέσω βιντεοκλήσης - Στο επίκεντρο η εκτόξευση του δορυφόρου TÜRKSAT 5-B

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με τον ιδρυτή της Tesla και της SpaceX Elon Musk.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη συνεργασία μεταξύ των φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Τουρκία και της εταιρείας σε διάφορους τομείς, ιδίως στις δορυφορικές και διαστημικές τεχνολογίες.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα ηλεκτρικών αυτόνομων οχημάτων και ψηφιακής οικονομίας και αξιολογήθηκαν μακροπρόθεσμες επενδύσεις και βήματα για τη βελτίωση της υφιστάμενης συνεργασίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης κοινά βήματα που μπορούν να γίνουν σχετικά με τις μπαταρίες λιθίου του εγχώριου ηλεκτρικού οχήματος TOGG της Τουρκίας.

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε επίσης η διαδικασία εκτόξευσης του δορυφόρου TÜRKSAT 5-B στο διάστημα, σε συνέχεια του δορυφόρου TÜRKSAT 5-A που εκτόξευσε η Τουρκία τον Ιανουάριο μέσω της SpaceX. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος Ερντογάν επέστησε επίσης την προσοχή σε άλλα έργα που πραγματοποιεί η Τουρκία στο πλαίσιο του Εθνικού Διαστημικού Προγράμματος.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR