World
Updated at:

Η λίρα καταρρέει και ο Ερντογάν ''παίζει'' με τους υπουργούς Οικονομικών

Πριν από την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας για τα επιτόκια, ο Τούρκος Πρόεδρος αντικαθιστά τους δύο αξιωματούχους του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντικατέστησε δύο αναπληρωτές υπουργούς Οικονομικών, στον τελευταίο ανασχηματισμό του για τη χάραξη πολιτικής καθώς η λίρα πέφτει σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

Η κίνηση έγινε ενόψει της απόφασης της Πέμπτης από την κεντρική τράπεζα για τα επιτόκια, καθώς ο αυξανόμενος πληθωρισμός στα ύψη υποχωρεί από τη βάση στήριξής του, όπως αναφέρει το Bloomberg.

CONTINUE READING

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ο Πρόεδρος της Τουρκίας αποφάσισε την απομάκρυνση των Σακίρ Ερτζάν Γκιουλ και Μεχμέτ Χαμντί Γιλντιρίμ, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Στη θέση τους, ως νέοι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών, διορίστηκαν οι Mahmut Gurcan και Yunus Elitas. Ο Ερντογάν απομάκρυνε, επίσης, και άλλους ανώτερους αξιωματούχους επιφορτισμένους με θέματα δημόσιας χρηματοδότησης, οικονομικών προγραμμάτων και έρευνας.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR