Greek-Turkish Relations
Updated at:

Κ. Φίλης: Υπάρχουν στόχοι με λιγότερο ρίσκο από την Ελλάδα αν η Τουρκία εξάγει την κρίση - Δεν τελείωσε ακόμα ο Ερντογάν

Για τις εξελίξεις στην γειτονική Τουρκία και την περίπτωση να εξάγει ο Πρόεδρος Ερντογάν την εσωτερική κρίση ώστε να μπορέσει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα σχολιάζει ο διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά.

Ο καθηγητής μιλάει ανοικτά για ευκολότερους στόχους, στόχους με λιγότερο ρίσκο από την Ελλάδα αλλά σίγουρα η Κύπρος μπορεί να μπει στο στόχαστρο, ειδικά αν ξεκινήσουν γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ από την Exxon Mobil. Ο κος Φίλης επίσης αναφέρει την Συρία σαν μια περίπτωση που ο Τούρκος Πρόεδρος μπορεί να εξάγει αυτή την εσωτερική κρίση που έχει προκληθεί κυρίως από την μεγάλη πτώση της Τουρκική Λίρας.

Παράλληλα ο κος Φίλης αναφέρεται στον Δυτικό παράγοντα τονίζοντας ότι περιμένει έναν Φιλοδυτικό νέο ηγέτη στις επόμενες Τουρκικές εκλογές αλλά θα ήταν λάθος από την Ελληνική πλευρά να θεωρήσει βέβαιη την αλλαγή στην ηγεσία της Τουρκίας. Μιας Τουρκίας που όπως τονίζει ο καθηγητής ναι μεν βρίσκει συνέχεια χρηματοδότες, αλλά τα χρήματα από το Κατάρ, τα Εμιράτα και την Κίνα δεν λύνουν το πρόβλημα της Τουρκικής Οικονομίας.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR