Greek-Turkish Relations

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα! Tρία γεγονότα σε μια εβδομάδα που δείχνουν μεγάλη τουρκική προβοκατόρικη ενέργεια

Η γνωστή τουρκική “μαύρη προπαγάνδα” φαίνεται να έχει ενεργοποιηθεί κάτι που μένει να φανεί από τις εξελίξεις

Συνέβησαν τρία γεγονότα την τελευταία εβδομάδα, φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους, ωστόσο σε δύο από αυτά επιχειρείται  από τουρκικά ΜΜΕ, να τονιστεί ότι υποτίθεται πως υπάρχει έλλειψη ασφαλείας, αφενός  των "Τούρκων" της Δυτικής Θράκη και αφετέρου  για τα έξι τζαμιά στη νότια Κύπρο από την  υπεύθυνη προς τούτο  διοίκηση της νοτίου Κύπρου, αφού σε ένα από αυτό έγινε απόπειρα εμπρησμού.

Περίεργα Φυλλάδια στη Δυτική Θράκη

Το σοβαρότερο όλων ήταν η  δήθεν δράση του συριακού παραρτήματος του ΡΚΚ στην Δυτική Θράκη.

Πρόκειται για ένα ακόμη σήριαλ της Άγκυρας, που έχει στόχο να βάλει την ευαίσθητη αυτή ελληνική περιοχή, σε περιδίνηση, λόγω πιθανών ύποπτων τουρκικών σχεδίων.   

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, “σε ορισμένα χωριά στη Δυτική Θράκη, και συγκεκριμένα στα περίχωρα της Κομοτηνής ρίχθηκαν στους δρόμους φυλλάδια της οργάνωσης PKK/YPG υπέρ του ΡΚΚ.

Τα φυλλάδια που πετάχτηκαν σε διάφορα σημεία του χωριού ήταν στα τουρκικά και στα ελληνικά.Πρόκειται για Φέιγ βολάν του PKK/YPG, που ανακαλύφθηκαν σήμερα στο χωριό Σεντέλι της Κομοτηνής.

Τα εν λόγω φυλλάδια βρέθηκαν από τους μουσουλμάνους στο χωριό, και προφανώς δόθηκαν στο τουρκικό προξενείο για τα περαιτέρω.

Αυτά ανέφεραν “Ας καταστρέψουμε τον τουρκικό φασισμό και σταθείτε στο πλευρό του αντάρτικου. Μέχρι κάθε γυναίκα να νιώσει ελεύθερη, ζήτω ο πόλεμος στη Βόρεια Συρία”, έχοντας  το λογότυπο της κουρδικής οργάνωσης Rojava.

Ο Τούρκος υπουργός Χακάν Τσαβούσογλου, με καταγωγή από την περιοχή, έγραψε στον λογαριασμό του στα social media:  

«Όσοι στέλνουν φυλλάδια της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/YPG στα τουρκικά χωριά μας στη Δυτική Θράκη πρέπει να γνωρίζουν ότι οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης μας δεν είναι ποτέ μόνοι. Βρίσκεστε στο λάθος μέρος για πρόκληση. Δεν μπορείτε να ζήσετε εκεί που είναι ο πολιτισμός μας!».

Το πιο εξοργιστικό και επικίνδυνο για την ελληνική εσωτερική ασφάλεια είναι η προκλητική επισήμανση της τουρκικής εφημερίδας η οποία ανέφερε ότι“ οι υποστηρικτές της κουρδικής οργάνωσης στην περιοχή με αυτές τις προκλητικές ενέργειες μας έφεραν στο νου το ερώτημα «Υπάρχει προετοιμασία για δράση κατά των Τούρκων της Δυτικής Θράκη;"

 Σε  σχετικό με το θέμα άρθρο μας  είχαμε επισημάνει, ότι πρόκειται για κινήσεις και προκλήσεις στην Δυτική Θράκη μας, οι οποίες ενεργοποιούν τα αντανακλαστικά της χώρας μας, αφού είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο “στριμωγμένος” Ερντογάν θα επιχειρήσει να “εξάγει” τα προβλήματα του κατά της Ελλάδος το επόμενο διάστημα.

Φωτιά σε τζαμί στη Λάρνακα

Σε γραπτή δήλωση της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων του ψευδοκράτους, αναφέρεται ότι το βράδυ της 2ας Δεκεμβρίου σημειώθηκε άσχημη επίθεση στο Μεγάλο Τζαμί Λάρνακας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή απώλειες ζωής από την επίθεση, ενώ συνελήφθη 1 άτομο ως αποτέλεσμα της έρευνας που διενήργησε η ελληνοκυπριακή αστυνομία.

Σε γραπτή δήλωση, ο Επικεφαλής Θρησκευτικών Υποθέσεων Ahmet Ünsal δήλωσε:

"Καταδικάζουμε έντονα την επίθεση στο Μεγάλο Τζαμί της Λάρνακας στο ελληνοκυπριακό τμήμα. Οι επιθέσεις σε χώρους λατρείας δεν οδηγούν σε ειρήνη, αλλά σε αύξηση της μνησικακίας, του μίσους και ως Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της ΤΔΒΚ, καλούμε και τους δύο να ακολουθήσουμε αυτή την άσχημη επίθεση και να είμαστε ευαίσθητοι στην προστασία των ναών που είναι σύμβολα των πνευματικών μας αξιών."

Μάλιστα οι Τούρκοι σημειώνουν πως έχουν γίνει πολλές επιθέσεις σε διάφορα τζαμιά στο ελληνικό τμήμα της Κύπρου στο παρελθόν.

 Τη σκυτάλη πήρε ο Ερντογάν ο οποίος είπε ότι δε θα μείνει αναπάντητη η επίθεση σε τζαμί στη Λάρνακα, λέγοντας «θα πληρώσετε βαρύ τίμημα για τη συμμετοχή σας σε τέτοια δολιοφθορά».

Σε δηλώσεις του πριν αναχωρήσει για το Κατάρ, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι "δυστυχώς, έγινε επίθεση εναντίον των τζαμιών μας στη νότια Κύπρο. Φυσικά, αυτή η επίθεση στη νότια Κύπρο δε θα μείνει αναπάντητη"

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ακόμη ότι βρίσκονται σε αναζήτηση του ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό. “Έχουμε έξι τζαμιά στη νότια Κύπρο και για την ασφάλειά τους είναι υπεύθυνη η διοίκηση της νοτίου Κύπρου. Εμείς λέμε ότι πρέπει να παρέχουν την ίδια ασφάλεια, όπως και εμείς παρέχουμε για τους δικούς τους ιερούς χώρους και τις εκκλησίες τους”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Η κυπριακή αστυνομία τελικά συνέλαβε ένα 27χρονο Σύρο, ο οποίος έβαλε φωτιά στο τζαμί γιατί είχε διαφορές με τον ιμάμη. Μετά από εξέταση διαπιστώθηκε ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο ψυχιατρείο.

Η σύλληψη του αστυνομικού και της συντρόφου του

Τέλος, είχαμε τη σύλληψη στην Αδιανούπολη αστυνομικού μας με τη σύντροφό του που είχαν πάει για ψώνια εκεί, με την κατηγορία  ότι βρέθηκαν  να κινούνται σε απαγορευμένη περιοχή της μεθορίου, κοντά στο ποτάμι

Συγκεκριμένα ελεύθεροι, με τον όρο να μη φύγουν από τη χώρα, αφέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι δύο Έλληνες που συνελήφθησαν την Κυριακή στα ελληνοτουρκικά σύνορα, από Τούρκους στρατιωτικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο αστυνομικός και η σύντροφός του, που μεταφέρθηκαν στο δικαστικό μέγαρο, αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο απαγορεύεται να φύγουν προς το παρόν από την Τουρκία

Ωστόσο, προσθέτουν τα τουρκικά ΜΜΕ, συνεχίζεται η έρευνα στα κινητά τους και στα αντικείμενα που κατασχέθηκαν.

Ο Έλληνας αστυνομικός Μανώλης Βαλασούδης στη ανάκριση από τις τουρκικές αρχές, δήλωσε ότι μπήκαν στην Τουρκία από τη Συνοριακή Πύλη İpsala και ισχυρίστηκε ότι μετέβησαν στο κέντρο της Αδριανούπολης, όπου και έκαναν τα ψώνια τους.

Εξηγώντας πώς βρέθηκαν στην απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη, ο Έλληνας αστυνομικός το απέδωσε σε λάθος στο σύστημα πλοήγησης. Όπως είπε, είχε δύο εναλλακτικές επιλογές, διαλέγοντας τελικώς την πιο σύντομη διαδρομή.

 Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τους σταματήσει η χωροφυλακή και να τους συλλάβει.

«Είχαμε έρθει να ψωνίσουμε, δεν είχαμε άλλο σκοπό» είπε χαρακτηριστικά για το θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων φιλοξενείται σε όλα τα ΜΜΕ της Τουρκίας, τα οποία αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν μέσα σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη, όπου και συνελήφθησαν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, ο αρχιφύλακας είχε ανοικτό GPS και φέρεται να κινήθηκε σε απαγορευμένη περιοχή της μεθορίου, κοντά στο ποτάμι. Μάλιστα, τη Δευτέρα πέρασε αυτόφωρο στην Τουρκία, με την οικογένειά του να αναφέρει ότι κρατείται για τελωνειακές παραβάσεις.

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Γνωρίζουμε όλοι τη δεινή  θέση στην οποία έχει περιέλθει το καθεστώς Ερντογάν, λόγω της κάκιστης οικονομικής κατάστασης της χώρας και του σφυροκοπήματος που δέχεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Επίσης, γνωρίζουμε ότι η Τουρκία είναι "μάνα" στη μαύρη προπαγάνδα και στο στήσιμο προβοκατόρικων συμβάντων, προκειμένου να έχει την επίφαση να εξάγει την μεγάλη εσωτερική κρίση που διέρχεται

Ειδικά το πογκρόμ των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, από την εφιαλτική εκείνη νύχτα του Σεπτεμβρίου του 1955, που σηματοδότησε την έναρξη του ξεριζωμού από την Πόλη της πιο σπουδαίας και ευημερούσας κοινότητάς της, αυτής των δεκάδων χιλιάδων Ρωμιών και το πως στήθηκε, με την υποτιθέμενη βεβήλωση του σπιτιού του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη στην οποία προέβησαν, όπως οι ίδιοι παραδέχθηκαν μετά από χρόνια, ο φύλακας του σπιτιού  και ένας φίλος του μουσουλμάνος, κατόπιν εντολής της Άγκυρας, είναι για σεμινάριο τύπου γκεμπελικής προπαγάνδας.

Τα 2 από τα 3 γεγονότα  που διαδραματίστηκαν την τελευταία εβδομάδα , εμπεριείχαν την υποτιθέμενη έλλειψη ασφαλείας  για τους μουσουλμάνους πολίτες στη Δυτική Θράκη, τους οποίους η Τουρκία τους βάφτισε Τούρκους και έλλειψη ασφαλείας των τζαμιών στην Κύπρο

Ας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια "θεμάτων " τουρκικού ενδιαφέροντος στη χώρα μας , αφού "μυρίζει" ότι η Τουρκία κάτι  πολύ ποιο σοβαρό απεργάζεται

Κλείνουμε επισημαίνοντας ότι η Τουρκία "ξύνεται" σε ΝΑ Μεσόγειο και Δωδεκάνησα τα τελευταία χρόνια... 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR