World

Τουρκία: Χάος στα βενζινάδικα λόγω της κατρακύλας της λίρας

Η αύξηση του δολαρίου έφερε και άνοδο στην τιμή των καυσίμων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν «ουρές» στα βενζινάδικα της γειτονικής μας χώρας.

Oι νέες τιμές που διαμορφώθηκαν στα καύσιμα έχουν ως εξής: 1,02 λίρες ανά λίτρο για τη βενζίνη, 1,06 λίρες για το ντίζελ και 65 κουρούς (υποδιαίρεση της λίρας) για την υγραεριοκίνηση.

Η ανακοίνωση για την αύξηση των τιμών έγινε χτες το βράδυ και από τα μεσάνυχτα οι οδηγοί έχουν σπεύσει στα πρατήρια καυσίμων.

Οι εικόνες από την Άγκυρα είναι χαρακτηριστικές: δεκάδες αμάξια έχουν στριμωχτεί στα βενζινάδικα, ενώ έξω από αυτά η αναμονή... χτυπάει «κόκκινο».

CONTINUE READING

Κάποιοι πολίτες, μάλιστα, κατήγγειλαν ότι κάποιοι βενζινάδες φυλούσαν απόθεμα και δεν τους γέμιζαν το ντεπόζιτο.

Η κατρακύλα της τουρκικής λίρας ξεκίνησε από αργά το βράδυ της Δευτέρας (22/11) μετά από δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την οικονομία. Χτες, οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη για να διαμαρτυρηθούν για την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος, ζητώντας από την κυβέρνηση να παραιτηθεί.

Τουρκία: Με «δελτίο» το λάδι και η ζάχαρη

Την ίδια ώρα, από την περασμένη εβδομάδα έχουν περιοριστεί οι πωλήσεις ζάχαρης και λαδιού στις αγορές τροφίμων της Τουρκίας λόγω της παγκόσμιας κρίσης και της περιορισμένης παραγωγής.

CONTINUE READING

Σε κάποιες αγορές, οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν μέχρι ένα λίτρο λάδι ή ηλιέλαιο, καθώς και 1-2 κουτιά με κύβους ζάχαρης. Κάποιοι πολίτες παραπονιούνται ότι δεν μπορούν να βρουν συγκεκριμένες μάρκες ηλιέλαιου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εμπόρων Τροφίμων, Galip Aykaç, ανέφερε ότι έχουν περιοριστεί οι πωλήσεις στα αγαθά αυτά για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όλοι καταναλωτές.

https://twitter.com/sputnik_TR/status/1463520877514006540?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1463520877514006540%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fsputniknews.gr%2F20211124%2Ftoyrkia-haos-sta-venzinadika-exaitias-tis-ypotimisis-tis-liras--20592248.html

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR