Λάβδας Κώστας
National affairs

Λάβδας: Ο Τσαβούσογλου προσπαθεί να «πουλήσει» μια πιο σκληρή στάση μέσω της επίθεσης στον Δένδια

Την επίθεση του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Έλληνα υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια σχολιάζει ο καθηγητής Ευρωπαϊκής πολιτικής του Παντείου Κώστας Λάβδας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο καθηγητής συνδέει την επίθεση και τις προκλητικές δηλώσεις με το περιστατικό απέλασης των 10 πρεσβευτών από τον Τούρκο πρόεδρο με τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού εξωτερικών βλέποντας μια προσπάθεια να πουλήσει στο περιβάλλον Ερντογάν μια πιο σκληρή στάση και ο υπουργός εξωτερικών.

Παράλληλα ο καθηγητής απαντάει και στο ερώτημα για την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άγκελας Μέρκελ στην Ελλάδα τονίζοντας ότι παρά την μεταβατική της ιδιότητα μπορούν έστω και ανεπίσημα να γίνουν συζητήσεις για δύο τουλάχιστον θέματα που είναι εξαιρετικά σημαντικά για την χώρα μας: την παράδοση των Γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία αλλά και την ποσοτική χαλάρωση μετά την πανδημία.

Για τα υποβρύχια ο καθηγητής τονίζει ότι η δικαιολογία των Γερμανών ότι η παραγγελία των υποβρυχίων είναι αρκετά παλαιά και άρα δεν γίνεται να ακυρωθεί δεν είναι στέρεα μιας και αντίστοιχη ήταν η περίπτωση των F-35 για τα οποία οι Αμερικανοί ακύρωσαν την παράδοση πολύ πρόσφατα.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR