Society

Άλλη μια αεροδιακομιδή σωτηρίας με Super Puma στη Σύρο!

Κανείς δεν τους γνωρίζει κι όμως είναι οι «φύλακες άγγελοι» μας. Εργάζονται επί 24ωρου βάσεως, παντός καιρού είναι πάντα είναι εκεί όταν τους χρειαζόμαστε!

Οι πιλότοι της πολεμικής Αεροπορίας, οι «ιπτάμεμοι» γιατροί και οι διασώστες του ΕΚΑΒ δίνουν μάχη με τον χρόνο για να μεταφέρουν ασθενείς από την μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη.

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στο σπουδαίο έργο που επιτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και την κοινωνική προσφορά των τριών Κλάδων, οι οποίοι δηλώνουν «παρών» σε κάθε περίσταση, αναλαμβάνοντας την εκτέλεση αποστολών για τη στήριξη και την παροχή βοήθειας όταν η Πολιτεία τη χρειάζεται.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, την Κυριακή το μεσημέρι αναμένοντας στον αερολιμένα Σύρου «Δημήτριος Βικέλας» τα έντεκα μονοκινητήρια αεροσκάφη, ξεπρόβαλε  ένα Ελικόπτερο της Πολεμικής αεροπορίας Super Puma.

Στο μυαλό μας σκεφτήκαμε τι γίνεται; Εκεί που παίρνει θέση για προσγείωση το μονοκινητήριο αεροσκάφος, ακολουθεί ένα Super Puma. Επικρατεί μια απορία, τι θα μπορεί να μεταφέρει πάλι; ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

Τελικά, σε πολύ λίγο χρόνο, προσγειώνεται στον κρατικό αερολιμένα Σύρου. Εκεί βρίσκεται το ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ Σύρου, προκειμένου να μεταφέρει έναν ασθενή που προέρχονταν απο τη Μύκονο στο Νοσοκομείο Σύρου.

Όλα έγιναν σε  λίγα λεπτά αλλά γι άλλη μια φορά, επιβεβαιώσαμε την σημαντικότητα και την σπουδαία συνεισφορά αυτών των ανθρώπων.  Διασώστες Ιατροί και ιπτάμενα πληρώματα της Πολεμικής αεροπορίας, της Αεροποριας στρατού , του Πυροσβεστικό σώματος, διατίθενται κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ για να σωθούν ανθρώπινες ζωές σε όλη σχεδόν την επικράτεια.

Πραγματικά πόσο τεράστιο είναι το έργο και η προσφορά τους. Σε Κάθε προσγείωση τους μας κόβεται η ανάσα. Πόσο θα ήθελα να τους σφίξω το χέρι και να τους ευχηθώ πάντοτε να πραγματοποιούν με ασφάλεια όλες τις επιχειρήσεις σωτηρίας των συνανθρώπων μας και να επιστρέφουν σώοι στις οικογένειές τους. Ένα γιγάντιο μπράβο. Σας ευχαριστούμε γι άλλη μια φορά…

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR